واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
روزنامه السفیر لبنان؛
هدف اصلی سفر فابیوس به تهران/ ایران الدرادوی گمشده فرانسه
فرانسه سعی می کند پرونده های حساس منطقه مانند سوریه، یمن و لبنان که با ایران در ارتباط است از موضوع اقتصاد ی خود دور نگه دارد.
به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، رونامه لبنانی " السفیر" در مقاله ای به سفر "لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه به ایران پرداخت و نوشت: «"بیزینس" عبارتی است که می توان سفر وزیر امور خارجه فرانسه را به ایران در آن خلاصه کرد.» این روزنامه لبنانی نوشت: «سفر مقامات فرانسه به تهران نسبت به موضع خصمانه فرانسه و تهدیدات آن در مذاکرات 1+5 با ایران، بسیار زود هنگام به نظر می رسد و لی این سفر نسبت به آلمان بعد از این که اولین صفحه جدید روابط ایران با غرب را رقم زد، متاخر است.» منظور از بیزینس همان تجارت سیاسی-اقتصادی در مفهوم "فرانسوا اولاند" رئیس جمهور فرانسه است. رئیس جمهور فرانسه با شاخ به شاخ شدن با امریکا سعی دارد در همه زمینه ها با ایالات متحده رقابت کند مانند اثبات وجود خود در آفریقا که فرانسه آن را حیات خلوت خود می داند یا قراردادهای میلیاردی با کشور های عربی خلیج [فارس] یا راضی کردن اسرائیل. در مورد ایران این امر نیز چندان تفاوتی با دیگر سیاست های فرانسه ندارد و چشم آن به دنبال واشنگتن است. فرانسه بعد از اینکه چشم و گوش های خود را برای مدت طولانی بر شرکت های ایرانی و به صورت کلی بر اقتصاد ایران بست الآن سعی دارد با ارسال رئیس دیپلمات های خود از آمریکا پیشی بگیرد. سئوالی که برای فرانسوی ها همیشه مطرح بود این است که برنامه هسته ای ایران به ما هیچ ارتباطی ندارد؟ چرا درب های "الدرادو"ی پارس (ایران) را بر روی خود ببندیم؟ روزنامه السفیر می نویسد: «بعد از اینکه امام خمینی در سال 1979 به ایران بازگشت و موجب به سرنگونی نظام شاه شد روابط ایران و فرانسه با فراز و نشیب های زیادی همراه شد. با اینکه فرانسه در سخت ترین شرایط در کنار جمهوری اسلامی ایران نبوده است ولی ایران هیچگاه فرانسه را از لیست شریکان اقتصادی خود پاک نکرده است.» در برخی مواقع فرانسه به تحریم ها اعتنا نکرد و با ایران تجارت های اقتصادی خود را ادامه داده است. زمانی که "بیل کلینتون" رئیس جمهور اسبق آمریکا در سال 1996 قانون "داماتو-کندی" را علیه ایران و لیبی تصویب کرد ولی "ژاک شیراک" همتای فرانسوی آن با دور زدن این قانون به تجارت با ایران ادامه داد تا اینکه "نیکولای سارکوزی" به قدرت رسید و حتی موضع خصمانه فرانسه در قبال ایران باعث حیرت آمریکایی ها شد. در زمان سارکوزی دامنه اقتصاد فرانسه با ایران بسیار کم شد. زمان ریاست جمهوری سارکوزی که با ریاست جمهوری "محمود احمدی نژاد" مصادف شد بدترین روابط بین ایران و فرانسه بود بالاخص روابط اقتصادی. علی رغم اینکه روابط اقتصادی اروپا و ایران بسیار خوب بود و اروپایی ها سعی می کردند با دور زدن تحریم ها از طریق امارات متحده عربی کالاهای خود را به ایران انتقال می دادند در این برهه زمانی فرانسه از جمع اروپایی ها دور بود. در سال 2012 میزان صادرات فت ایران به فرانسه نصف شد همچنین شرکت های فرانسوی موجود در ایران به کشور خود بازگشتند که در طول این مدت این شرکت های زیان های بسیار زیادی را متحمل شدند در حالی که ایرانی ها توانستند به راحتی جایگزین آن را پیدا کند. اولاند در سال های 2010 الی 2013 با تشدید تحریم علیه ایران راه پیشین خود را ادامه داد و با فشار بسیار زیاد لابی مخالفان هسته ای علیه ایران شرکت "پژو" در سال 2012 از مشهد خارج شد و همین امر باعث شد عملا خسارت های زیادی برای این شرکت به همراه داشته باشد.
روزنامه السفیر لبنان در ادامه خاطرنشان کرد: «فشار آمریکا بر فرانسه در آن دوره بسیار مشهود بود. در فوریه 2014، یک هیئت اقتصادی پس از کاهش تحریم ها علیه ایران برای بازدید از شرکت های فرانسوی "میدیف" وارد تهران شد که در این هیئت شرکت های معروفی مانند "سافران"، "ایرباس"، "رنو"، "الکاتل" و "لوریال" دیده می شد.» این هیئت قبل از اینکه پایتخت فرانسه را به مقصد تهران ترک کنند اوامر خود را از حکومت فرانسه دریافت کردند که این سفر برای امضای قرارداد نیست بلکه فقط برای ارزیابی است. "بیل" صاحب بزرگترین شرکت پنیر سازی در فرانسه در اعتراض به سیاست های اقتصادی فرانسه در قبال ایران گفت نیمدانم گاو شیرده چه ربطی به پرونده هسته ای ایران دارد؟ پس از بازگشت این هیئت فرانسوی از تهران در گزارشی به حکومت خود اظهار داشتند که "ما بازار ایران را از دست دادیم و دیگران در آن جولان می دهند". حوادث اخیر باعث شد که شرکت های فرانسوی تصور کنند ایرانی ها درنظر دارند "فرش قرمز" را از زیر پای فرانسوی ها بردارند.
السفیر نوشت: «گزارش های تجاری نشان می دهد که حجم تبادل اقتصادی بین ایران و فرانسه از 4 میلیارد یورو در سال 2005 به 500 میلیون یورو در سال 2013 کاهش پیدا کردو با وجود تحریم های دردناک علیه ایران این جمهور اسلامی ایران بود که با اقتصاد مقاومتی توانست خود را از فروپاشی اقتصادی دور نگه دارد. همچنین این گزارش ها نشان می دهند که فعالیت ضد ایرانی لابی های آمریکایی در اروپا بیشتر از داخل ایالات متحده آمریکا بوده است. این روزنامه لبانی در پایان می نویسد: «از آنجا که فرانسه میل ندارد روابط خود را با خاورمیانه قطع کند سعی می کند که پرونده های حساس منطقه مانند سوریه، یمن و لبنان که با ایران در ارتباط است از موضوع اقتصاد ی خود دور نگه دارد و لی آیا هماهنگی و همخوانی اقتصادی و سیاسی فرانسه در استراتژیک آینده آن دیده می شود؟ که جواب آن را باید در نقش ایران در مرحله بعد از توافق هسته ای یافت.»
513
۱۰/۰۵/۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]