واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
تأمیناجتماعی و نظام اقتصادی، پیوندی دوسویه دارند
روز نو : ائممقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه کارکرد اصلی سرمایهگذاری در سازمانهای بیمه اجتماعی، حفظ و ارتقای ارزش ذخایر است؛ گفت: زمانی گزینههای سرمایهگذاری در این سازمانها مقبول و پذیرفتنی خواهند بود که بتوانند به کارکرد اصلی و نقش پایهای خود در سازمانهای بیمه اجتماعی یعنی ارتقای سطح کمی و کیفی خدمات قابل ارائه به ذینفعان پاسخ دهند.
به گزارش اداره کل روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، دکتر ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس شورای سیاستگذاری نخستین نمایشگاه «تأمیناجتماعی، سرمایهگذاری و توسعه پایدار» یکی از معیارهای رایج برای طبقهبندی کشورها و جوامع در دنیای امروز را توسعهیافتگی اعلام کرد و گفت: تکاپوی جوامع و کشورهای مختلف برای نیل به توسعهیافتگی، پیامدها و ناکامیها و حتی آسیبهایی را در گذر زمان رقم زده که برای پرهیز از آن آسیبها، یکی از شرایط و معیارهایی که توسعه را مقبول و پذیرفتنی میکند، آن است که توسعه حاصلشده با ویژگی پایدار شناسایی شود.
وی افزود: توسعه پایدار، به نوعی از توسعهیافتگی اطلاق میشود که همزمان با آن فراگیری، جامعیت، استمرار و ارتقای سطح توسعه رقم خورده باشد.
وی تصریح کرد: یکی از مفاهیم و سازوکارهایی که جایگاه و نقش برجستهای در پایداری توسعه داشته و هر روز بر ظرفیت نقشآفرینی آن در مسیر توسعه افزوده میشود، برخورداری از یک نظام تأمیناجتماعی کارآمد، باکفایت و جامع است.
فیروزآبادی گفت: تأمیناجتماعی که هم هدف توسعه و هم ابزار توسعه به شمار میرود، امروز از ستونهای اصلیِ مفهوم توسعه پایدار محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه نظامهای تأمیناجتماعی که در غایت خود برقراری عدالت اجتماعی را مدنظر دارند، با نظامهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، تعامل و پیوندی دوسویه دارند، اضافه کرد: این نظامها هم از رونق اقتصادی منتفع میشوند و رونق کسب وکارهای اقتصادی زمینه مساعدی برای ایفای نقش اجتماعی آنها فراهم میکند و هم میتوانند عامل رونق و تسهیل کسب وکارها باشند.
وی گفت: نظامهای تأمیناجتماعی با تضمین حداقلی از اطمینان خاطر و با برقراری حداقلی از پوششهای تأمینی، توان مخاطرهپذیری کنشگران اقتصادی را افزایش داده و با تأمین پوشش تأمینیِ فراگیر برای گروهها و اقشار مختلف، زمینه مشارکت آنها در فرایندهای اقتصادی را تسهیل میکنند.
وی خاطرنشان کرد: نظامهای تأمیناجتماعی بهویژه حوزه بیمههای اجتماعی این چنین نظامهایی، سبب میشوند تا منابع کمیاب اقتصادی در جامعه، در چرخه معیوب و محدود به اقشاری معدود در نمانده و زمینه گردش این منابع در جامعه را رقم میزنند.
رئیس شورای سیاستگذاری نخستین نمایشگاه «تأمیناجتماعی، سرمایهگذاری و توسعه پایدار» با تأکید بر اینکه سازمانهای بیمهگر اجتماعی، در مواجهه با چالش «توان و ظرفیت پاسخگویی به نیازهای آینده»، پس از گردآوری منابع حاصل از مشارکت ذینفعان، اقدام به سرمایهگذاری میکنند، گفت: به مدد منابع حاصل از مشارکت افراد تحتپوشش، نظامهای تأمیناجتماعی و بیمه اجتماعی، یکی از نهادهای اصلی سرمایهگذاری در جوامع مختلف محسوب میشوند و کارکرد اصلی سرمایهگذاری توسط این سازمانها حفظ و همچنین ارتقای ارزش ذخایر است.
فیروزآبادی با ابراز خرسندی از اینکه در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمیناجتماعی، رویکردهای شفافیت، پاسخگویی، امانتداری و فعالیت حرفهای در حوزه سرمایهگذاریهای این سازمان مورد توجه ویژه قرار گرفته و برگزاری نخستین نمایشگاه «تأمیناجتماعی، سرمایهگذاری و توسعه پایدار»، تأکیدی دوباره بر این اصول است، افزود: سرمایهگذاری سازمانهای بیمه اجتماعی، با پیوند زدن افقهای جاری با چشماندازهای آینده، اقدامی در مسیر پایدار کردن کارکردهای توسعهای این نهادهای اجتماعی است.
وی افزود: سرمایهگذاریهای سازمانهای بیمهگر اجتماعی زمانی میتواند به چنین انتظاری پاسخ دهد که دارای ویژگیهای مشخص و شناخته شدهای باشند که امروزه با عنوان حکمرانی خوب در این حوزه معرفی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: در چارچوب ادبیات حکمرانی خوب در سازمانهای تأمیناجتماعی و بیمه اجتماعی، سرمایهگذاریها باید واجد مؤلفههایی چون شفافیت، پاسخگویی، رعایت احتیاط در سرمایهگذاریها، ارزیابی مستمر پورتفو، اتخاذ و اعلان سیاست سرمایهگذاری مشخص باشند تا بتوانند با عمل به کارکرد اصلی سرمایهگذاریها در این سازمانها، موجب حفظ و ارتقای ارزش ذخایر شوند.
گفتنی است نخستین نمایشگاه «تأمیناجتماعی، سرمایهگذاری و توسعه پایدار»، در روزهای دوازدهم تا چهاردهم مرداد ماه، با حضور شرکتهای اقتصادی زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری تأمیناجتماعی (شستا) در محل سالن اجلاس سران برگزار میشود و از ساعت 9 الی 17 پذیرای فعالان اقتصادی کشور، نمایندگان تجاری کشورهای مختلف، مدیران و کارشناسان شرکتهای مختلف اقتصادی زیرمجموعه سازمان تأمیناجتماعی و شرکای اجتماعی این سازمان خواهد بود.
لازم به ذکر است معرفی توانمندیها، ظرفیتها و دستاوردهای شرکتهای شستا، کمک به توسعه بازارهای بالفعل، شناخت بازارهای بالقوه و یافتن شرکای جدید در داخل و خارج میهن اسلامی، جذب مشارکت حداکثری نهادهای تصمیمساز و تصمیمگیر در کاهش مشکلات مبتلابه شرکتها و آشنایی شرکای اجتماعی سازمان تأمیناجتماعی (کارفرمایان، بیمهشدگان و بازنشستگان) با فعالیتهای اقتصادی این سازمان، از اهداف برگزاری این نمایشگاه اعلام شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]