واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پاکستان و مرگ تدریجی تروریسم تهران - ایرنا - روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله خود نوشت:سایه سیاه تروریسم، دیر یا زود از منطقه کنده خواهد شد چرا که پدرخوانده ها و حامیان اصلی افراط گرایی، از این جرثومه شوم به ستوه آمده اند و از شواهد چنین بر می آید که این فرزند ناخلف روی دستشان مانده است.
این مقاله که روز شنبه انتشار یافته در ادامه می افزاید: زوال تروریسم را از مرگ مهره های اصلی و پیاده های شطرنج آمریکا و عربستان در منطقه نیز می توان فهمید. مرگ و هلاکت دو عامل و سرکرده تروریسم و افراط گرایی در منطقه که سالها بخش عمده ای از خاورمیانه را به ناامنی کشانده بودند، نوید اضمحلال گروه های تندرو را در افغانستان و پاکستان می دهد.
خبر مرگ «ملاعمر» رهبر طالبان و هلاکت «اسحاق مالک» سرکرده گروهک تروریستی لشگر جنگهوی باعث خوشحالی زیادی در جهان و منطقه و به ویژه افغانستان و پاکستان شد.
بی گمان مرگ ملاعمر رهبر طالبان افغانستان موجب سرعت گرفتن زوال طالبان خواهد شد، امری که به مرور جایگاه دیگر گروه های ریز و درشت افراط گرا و تندرو را تضعیف خواهد کرد. طالبان شاخه ای از القاعده است که در افغانستان و پس از شکست تهاجم شوروی به وجود آمد و با حمایت عربستان و سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی. اس. آی) قدرت را دردست گرفت.
این گروه متحجر از 14 سال پیش و پس از لشکرکشی آمریکا به افغانستان و اشغال این کشور، در ظاهر وارد مبارزه با نیروهای بیگانه حاضر در افغانستان شد ولی در واقع به عاملی برای بی ثباتی در منطقه از جمله پاکستان، افغانستان، عراق، سوریه، لبنان، مصر، لیبی، یمن و... تبدیل گردید.
با مرگ ملا عمر و اختلافاتی که علیرغم تعیین «ملا اختر منصور» از قندهار به عنوان جانشین وی پدید آمده، باید از این پس شاهد سقوط و زوال این گروه در افغانستان و پاکستان بود که به دلیل اختلافاتی که بین «اختر منصور» با «طیب آقا» رهبر دفتر سیاسی طالبان در قطر و فرد مذاکره کننده با دولت افغانستان و «ملا یعقوب» فرزند ملاعمر وجود دارد روز به روز به دامنه آن افزوده می شود.
از سوی دیگر خبر هلاکت «اسحاق مالک» سرکرده گروهک تروریستی لشکر جنگهوی در پاکستان، ضربه بزرگ دیگری به سازماندهی تروریسم در منطقه وارد کرد. این گروه که اخیراً با داعش بیعت کرده بود، در طول سه دهه اخیر همواره پناهگاهی برای جریان های تکفیری و تروریستی در سراسر جهان محسوب شده و ارتباط آن با گروه های جنایتکاری نظیر القاعده، لشکر طیبه، تحریک طالبان پاکستان و شبکه حقانی به وضوح این گروه را به خطری بالقوه برای امنیت منطقه تبدیل کرده بود.
گروه لشکر جنگهوی که شاخه نظامی سپاه صحابه محسوب می شود یکی از مهم ترین پایگاه های ناامنی در پاکستان به شمار می آید و فقط در یکماه گذشته با قتل بیش از 200 تن از شیعیان پاکستان در حوادث مختلف تروریستی، بیش از هر زمان دیگری نام خود را به عنوان یک گروه تروریستی افراطی و خطرناک بر سر زبان ها انداخته بود.
متاسفانه این گروه که جلاد مردم پاکستان و به ویژه شیعیان لقب گرفته و بارها با ترور پزشکان، وکلا، اندیشمندان و حمله به مساجد، خود را بازوی القاعده و طالبان در پاکستان معرفی و هزاران نفر را به کام مرگ کشانده، در طول سال های گذشته از حمایت صریح برخی سیاستمداران و سازمان اطلاعات ارتش پاکستان برخوردار بوده و به مثابه اهرم «آی. اس. آی» عمل کرده است.
اگر مقامات نظامی و امنیتی پاکستان با گروه های تروریستی همکاری نمی کردند و از آنها علیه کشورهای همسایه بهره نمی جستند، قطعاً اکنون تروریسم اینچنین در منطقه ریشه نمی دواند.
شاید اگر این قبیل حمایت های سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی. اس. آی) از گروه های تروریستی نبود، اکنون شاهد رشد قارچ گونه جریان های افراطی در سطح کشورهای اسلامی و پیامدهای ناگوار امنیتی برای مسلمانان و کشورهای منطقه نیز نبودیم.
اکنون که دو ضلع تروریسم در منطقه با مرگ رهبران آنها دچار ضربه شده و دیر یا زود تاثیر آن نیز به داعش هم خواهد رسید، اگر مقامات سیاسی و امنیتی پاکستان اجازه ندهند که تروریسم بیش از این در منطقه جان بگیرد و یکبار برای همیشه به ارتباط حامیانه خود با گروه های خطرناک تروریستی پایان دهند، به زودی ضلع پایانی تروریسم نیز از هم خواهد پاشید و حمایت های کشورهای دیگری از قبیل عربستان و ترکیه نیز از داعشی ها نخواهد توانست مانع زوال و جان کندن تروریست ها شود.
اکنون که مرگ تدریخی تروریسم آغاز شده، به نفع دولت پاکستان است که با ریشه های تروریسم در این سرزمین و با حامیان آن در ارتش برخوردی جدی نماید. ارتش پاکستان در گذشته همواره از اعتبار و آبروی زیادی برخوردار بود و به تدین و ایمان مذهبی شهرت داشت. اکنون نیز همین ویژگی ها در بسیاری از ارتشیان این کشور وجود دارد. این امتیاز مهم باید برای ارتش پاکستان حفظ شود و از تجربه و مهارت سازمان پرسابقه ای همچون «آی. اس. آی» باید برای تبدیل نمودن پاکستان به امن ترین کشور منطقه استفاده شود.
* منبع: روزنامه جمهوری اسلامی
** اول ** 1337
10/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]