تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تا ده ميل اطراف قبر حسين بن على عليه‏السلام بركت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846019614




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانه دوچرخه بدون جنب و جوش/ قم نیازمند مسیرهای ویژه دوچرخه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خانه دوچرخه بدون جنب و جوش/ قم نیازمند مسیرهای ویژه دوچرخه قم - ایرنا - طرح خانه های دوچرخه که به منظور گسترش فرهنگ استفاده از این وسیله ورزشی به منظور سلامت مردم توسط برخی شهرداریها به اجرا درآمده ، درقم نیز مورد اقبال مسوولان امر قرار گرفته اما درحال حاضر جنب و جوشی در این خانه ها دیده نمی شود و کمتر رکاب زنی را می توان مشاهده کرد.


به گزارش ایرنا، سازمان ترافیک شهرداری قم همزمان با سراسر کشور دو سال گذشته هشت ایستگاه کرایه دوچرخه به شهروندان با عنوان خانه های دوچرخه در مناطق مختلف شهر ایجاد کرد تا زمینه ساز آشتی مردم قم با ورزش دوچرخه سواری باشد و این اقدام علاوه بر توجه به سلامت جسمانی، زمینه حفظ محیط زیست و جلوگیری از ترافیک شهری را نیز فراهم کند.
در بدو آغاز به کار این خانه ها، شهرداری قم بدنبال افزایش ایستگاه های دوچرخه در پی استقبال احتمالی شهروندان بود اما آن چه اکنون به چشم می آید دوچرخه هایی است که به شکلی زیبا در کنار هم چیده شده اند، مشتری نداشته و در اطراف آن خبری از دوچرخه سواران نیست.
دشواری رکاب زدن و بعضا آسایش طلبی برخی شهروندان باعث شده است تا در معابر شهری قم ردپای بسیار کم و نادری از دوچرخه سواران ببینیم این در حالی است که جمعی از مردم نیز
به دلیل اینکه هنوز فرهنگ دوچرخه سواری در قم گسترش نیافته ، اکراهی برای استفاده از این وسیله نقلیه سالم دارند.
همچنین روند افزایش قیمت دوچرخه طی سال های اخیر باعث شده است تا هر شهروند برای خرید یک دوچرخه دنده ای با کیفیت به صورت میانگین رقمی بالغ بر یک میلیون تومان را بپردازد این در حالی است که قیمت کرایه دوچرخه از خانه های دوچرخه بسیار مناسب و پایین است و فرد می تواند برای ایاب و ذهاب شهری قم هزینه ای بسیار کمتر از کرایه های تاکسی پرداخت کند.

** کم تعداد بودن مسیرهای ویژه دلیلی بر عدم استقبال از دوچرخه سواری در قم
در حالی که در کشورهای پیشرفته و درحال توسعه دنیا استفاده از دوچرخه به بخشی از فرهنگ شهرنشینی آن ها تبدیل شده است یکی از مهم ترین ملزومات استفاده از دوچرخه در فرهنگ شهرنشینی وجود داشتن مسیرهای ویژه تردد دوچرخه است.
جمعی از مردم قم در پاسخ به سووال خبرنگار ایرنا در مورد دلایل عدم استقبال از دوچرخه سواری عنوان کردند که با توجه به حجم بالای خودروها درخیابان های شهری و نبود مسیرهای ویژه تردد دوچرخه نمی توانند به بهای استفاده از این وسیله جان خود را به خطر بیندازند.
این عده هم چنین تاکید کردند که کمبود مسیرهای تردد دوچرخه و خطراتی که دوچرخه سواران را تهدید می کند باعث شده است تا مردم پیاده روی، استفاده از اتوبوس و تاکسی را به رکاب زدن با دوچرخه ترجیح دهند.
گرچه در این میان برخی دیگر نیز مشکلات آب و هوایی قم را دلیلی دیگر بر عدم استقبال از خانه های دوچرخه عنوان و بیان کردند با توجه به این که شهر قم در نیمه ابتدایی سال دارای آب و هوای گرم و خشک است استفاده از دوچرخه برای تردد، گرمای هوا را برای افراد طاقت فرسا می کند.
گرچه گرمای شدید قم در بسیاری از روزهای سال باعث بی تابی مردم می شود اما شهر قم نسبت به بسیاری از شهرهای کشور از مزیت مناسبی برای دوچرخه سواری برخوردار است و آن هم مسطح بودن شهر و عدم وجود سربالایی های پر ارتفاع و سرپایینی های با شیب تند است و این مساله باعث می شود حتی بدون استفاده از دوچرخه های دنده ای رکاب زنی مفرحی را داشت.

** تنها یک سوم دوچرخه های خانه دوچرخه متقاضی روزانه دارند
سرپرست سازمان ترافیک شهرداری قم در گفت و گو با ایرنا عنوان کرد تنها یک سوم از مجموع دوچرخه های موجود در خانه های دوچرخه متقاضی روزانه داشته و از آن ها استفاده می شود.
حسین شعبان زاده افزود: هم اکنون 360 دوچرخه را در ایستگاه های دوچرخه شهری قم مستقر کرده ایم و در حالی که هزینه ثبت نام و استفاده از دوچرخه ها بسیار مناسب برای کلیه اقشار مردم است شاهد عدم استقبال از کرایه دوچرخه ها هستیم.
وی ادامه داد: شهروندان برای دریافت کارت اشتراک سالانه خانه های دوچرخه رقمی بالغ بر هشت هزار تومان را می پردازند و این در حالی است که نیم ساعت آغازین استفاده رایگان بوده و به ازای هر ساعت استفاده 150 تومان کرایه دوچرخه ها از مردم دریافت می شود.
سرپرست سازمان ترافیک شهرداری قم اظهار داشت: شهرداری برای احداث هر ایستگاه دوچرخه رقمی بالغ بر 30 میلیون تومان هزینه کرده است و هم چنین ماهانه رقمی در حدود 40 میلیون تومان برای نگهداری و تعمیرات دوچرخه ها هزینه می کنیم.
وی اجرای طرح خانه های دوچرخه را امری صرفا هزینه بر و بدون درآمد برای سازمان ترافیک شهرداری قم عنوان کرد و افزود: در حالی که با همکاری پیمانکار خانه های دوچرخه تبلیغات مناسبی در سطح شهر داشته ایم باید صدا و سیما و سایر رسانه ها نیز همیار شهرداری قم برای آشتی مردم با فرهنگ دوچرخه سواری باشند.
شعبان زاده ابراز داشت: شهرداری قم برای فرهنگ سازی استفاده از دوچرخه رسالت خود را انجام داده است اما مردم نیز باید همت خرج داده و برای استفاده از دوچرخه به عنوان وسیله نقلیه ترغیب شوند.
وی در مورد مسیرهای ویژه دوچرخه نیز در قم گفت: در این مورد سه نوع مسیر دوچرخه تعریف شده که نوع اول آن مسیر دوچرخه سواری به صورت کاملا جدا از پیاده رو و سواره رو است که این نوع مسیر اکنون در بلوار پیامبر اعظم(س) از تقاطع سمیه تا مسجد جمکران وجود دارد.
وی ادامه داد: نوع دیگری از مسیر را نیز داریم که در آن مانند بلوار زائر، مسیر دوچرخه بدون همسویی با خودروها با خط در کنار خیابان جدا شده است.
وی بیان داشت: نوع دیگر مسیر نیز مسیری است که دوچرخه در آن همسو با مسیر خودروها حرکت می کنند که متاسفانه به دلیل مهیا نبودن زیرساخت های شهری قم، اکثر مسیرهای دوچرخه در این شهر از این نوع هستند.

**ایستگاه های دوچرخه نیازمند برنامه ریزی بهتر و فرهنگ سازی بیشتر هستند
رییس هیات دوچرخه سواری استان قم نیز در گفت و گو با ایرنا ، رونق ایستگاه های دوچرخه در قم را نیازمند برنامه ریزی بهتر و فرهنگ سازی بیشتر عنوان کرد.
کاظم حججی افزود: اقدام شهرداری در ایجاد خانه های دوچرخه به منظور ترویج فرهنگ استفاده از این وسیله نقلیه برای رفت و آمدهای درون شهری امری شایسته و قابل تقدیر است اما باید تبلیغات بیشتری برای استفاده بیشتر شهروندان از این خانه ها انجام شود.
وی پیشنهاد کرد به منظور فرهنگ سازی استفاده از دوچرخه توسط شهروندان، شهرداری قم هر هفته مسابقاتی را در محلات برگزار کند تا مردم با فرهنگ استفاده از این وسیله برای سفرهای درون شهری خود آشنا شوند.
وی افزود: طرح دیگری را نیز به شهرداری قم پیشنهاد کرده ایم که هر هفته مقابل هر ایستگاه دوچرخه همایش هایی با حضور اعضایی از هیات دوچرخه سواری برگزار شود و همین شلوغی و ازدحام مقابل خانه های دوچرخه باعث جلب توجه مردم خواهد شد.
حججی افزود: باید مشکل آب و هوای ویژه قم را نیز در عدم استقبال از دوچرخه سواری در نظر بگیریم که به هر حال تابستان ها شاهد هوای بسیار گرم و در یکی دو ماه زمستان نیز شاهد سرمای خشکی در شهر قم هستیم و همین عامل نیز مایه کم استقبال شدن از خانه های دوچرخه می شود.
طرح خانه های دوچرخه در اکثر کلان شهرهای کشور اجرا شده است و این اقدام از سوی شهرداری ها اقدامی تحسین برانگیز برشمرده می شود که رسانه های جمعی نیز باید برای توسعه فرهنگ استفاده از وسیله دوچرخه همراهی مناسب را به شهرداری ها داشته باشند.
از دیگر سو یکی از عواملی که به نظر می رسد می تواند استفاده بیشتری از خانه های دوچرخه را ایجاد کند همکاری شهرداری و ارائه تسهیلاتی به ادارات می باشد تا کارکنان دولتی بتوانند با تسهیلات ویژه از دوچرخه برای تردد به محل کار خود استفاده کنند.
هم چنین می توان تفاهم نامه های مشترکی را بین شهرداری و آموزش و پرورش برای استفاده دانش آموزان و دانشگاه ها برای استفاده دانشجویان از خانه های دوچرخه منعقد کرد تا بتوان زمینه ای را برای سلامتی و نشاط هر چه بیشتر قشر نوجوان و جوان ایجاد کرد.
گزارش از : محمد جهانگیریان
7408/ 6133/



10/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن