واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امام جمعه موقت تهران: رعایت فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری در جامعه اسلامی الزامی است تهران - ایرنا - امام جمعه موقت تهران، فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری را یک اصل ستودنی در سبک زندگی دینی و اجتماعی برشمرد و گفت: این اصل باید در جامعه اسلامی رعایت شود تا دعوا خاتمه یابد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله سیداحمد خاتمی در خطبه اول نماز جمعه تهران با توصیه نمازگزاران به تقوای الهی و حریم نگهداری برای ذات مقدس ربوبی افزود: در خطبه 113 نهج البلاغه بر اینکه شما خود را نسبت به واجبات خداوند مدیون بدانید تاکید شده است.
وی ادامه داد: در این خطبه آمده، خدواند در ازای این همه نعمتی که در اختیار شما قرار داده فقط 17 رکعت نماز می خواهد، بنابراین اول وقت به سراغ نماز و دیگر واجبات خدواند بروید و از خود بخواهید تا برای ادای دین توفیقتان بدهد.
امام جمعه موقت تهران گفت: دعوت مرگ را قبل از اینکه به سراغتان بیاید، بشنوید زیرا این برفی نیست که تنها بر بام دیگران ببارد و دیر یا زود بر بام ما نیز خواهد بارید و خود را برای این سفر طولانی باید آماده کنیم.
وی ادامه داد: در همین راستا فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری از اصول و سبک زندگی دینی به شمار می رود که در عرصه های سیاسی، اجتماعی و ایجاد صلح و صفا در جامعه بسیار نقش آفرین است.
عضو هیات رییسه مجلس خبرگان رهبری گفت: در جامعه به دلیل اختلاف سلیقه ها چه بخواهیم و چه نخواهیم دعوا و اختلاف نظر وجود دارد که در این رابطه یک نفر همیشه آغاز کننده دعواست ولو حرفش باطل باشد و روی حرف ناحقش تاکید کند.
وی ادامه داد: در این صورت است که نتیجه آن جامعه ای با دعوا و اختلاف و کشتار خواهیم داشت، اما در سبک زندگی دینی باید پرونده دعوا بسته شود تا جامعه به صفا، صمیمیت و دوستی برسد و پیامدهای ناگوار نداشته باشیم.
خاتمی گفت: اسلام می گوید دعوا نباید داشته باشیم و اگر فهمیدید اشتباه کرده اید آن را بپذیرید و بگوید اشتباه کرده ام تا دعوا خاتمه یابد.
وی برای پایان دادن به دعوا به چهار نکته اساسی در فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری اشاره کرد و گفت: انسان باید با ضابطه و قانون مند کار انجام دهد، بطوریکه به خطا نرود تا بخواهد عذرخواهی کند، در همین راستا امام صادق(ع) می فرماید، انسانی که بی ضابطه و قانون عمل کند، خود را ذلیل و حقیر می کند و سزاوار نیست مومن خود را ذلیل کند تا مجبور به غذرخواهی شود.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: دیگر اینکه عذرخواهی نشان عقل و خردورزی انسان است، بنحویکه انسان باید از کار و رفتار زشت خود عذرخواهی کند زیرا لجاجت کار افراد نادان و نابخرد است.
به گفته خاتمی، برخی آنقدر دعوا را کش می دهند تا ارکان زندگی از هم بپاشد و با طلاق بچه ها بی سروسامان شوند و هزاران مشکل جلوی پای کودکان طلاق قرار گیرد.
وی با تاکید براینکه عذرپذیری خود ارزش است، افزود: افراد نابخرد عذرپذیری ندارند اما یک انسان هوشمند و خردمند عذرپذیر است تا محبوب شود.
خاتمی ادامه داد: در همین راستا نیاز است که طرفین با یکدیگر صحبت کنند. بطور مثال مسوولان باید قبل از برخورد با کارمند خود دلایل و مشکلات آنان را بدانند شاید فرد عذر موجهی برای کار خود داشته باشد.
وی تاکید کرد: فرهنگ عذرخواهی و عذرپذیری یک اصل ستودنی در زندگی اجتماعی است و امیدواریم که خداوند توفیق زندگی سبک دینی را به ما عنایت کند.
اقتصام(3) ** 9186 ** 1071
09/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]