واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیت الله فاضل لنکرانی: حضور زنان در عرصه سیاسی از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران است قم - ایرنا - آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: حضور زنان در عرصه سیاسی از برکات نظام جمهوری اسلامی ایران است.
به گزارش ایرنا، وی روز پنجشنبه دردیدار جمعی از بانوان فعالان کشور کویت در عرصه فرهنگی، اظهار کرد: امام خمینی (ره) ثابت کردند ، این نظریه که زنان در خانه باشند باطل است و باید از حقیقت زنان در مسائل مختلف استفاده شود.
وی با بیان اینکه از برکت انقلاب اسلامی ایران هویت زن مسلمان محرز و در جامعه هم مطرح شد، گفت: زنان در زمینه علمی فرقی با مردان ندارند و چه بسا که از مردان جلوتر هم باشند و از لحاظ معنوی و تقوا نیز همین طور است و چه بسا که زنانی از مردان متقی تر باشند و از لحاظ فهم سیاسی نیز فرقی بین زن و مرد نیست.
وی با بیان اینکه در مورد مسائل بانوان و اثرگذاری و اثرپذیری در امور سیاسی، اجتماعی، دینی و غیره مطالب بسیاری در دین اسلام وجود دارد، اظهار کرد: بر زن مسلمان در عصر حاضر که التزام به دین دارد پیش از هر چیز واجب است که تدین داشته باشد و آنچه در دین آمده است بدان ملتزم باشد.
آیت الله فاضل لنکرانی، به جایگاه زن در دین اسلام و فرهنگ اهل بیت (ع) اشاره کرد و گفت: معتقد هستیم که مسائلی که راجع به زن در اسلام از لحاظ اجتماعی، اقتصادی و غیره آمده است از محکم ترین و متقن ترین احکام می باشد و انتظار داریم که شما در این زمینه که مساله مهمی است فکر کنید.
وی با بیان اینکه مسائلی که در غرب درباره زن گفته شده موجب از بین رفتن هویت زن شده است، گفت: این دیدگاه موجب فساد بسیاری در هر زمینه ای شده است و امروزه هیچ مکانی در غرب یافت نمی شود که در آن فساد نباشد چون بزرگان غرب، زن را خارج از هویت خودش دیده اند و برای او هویت غیرصحیح و باطل در نظر گرفته اند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اضافه کرد: از اینرو تحت عنوان ها و شعارهایی غیرصحیح مسائلی را بیان می کنند که درظاهر ممکن است که حرف حقی باشد اما استنباط باطلی از آن می شود.
وی همچنین، با اشاره به مسائل کشور یمن اظهار کرد: امروز مشاهده می کنیم که زنان یمن چگونه مردان خود را به پایداری و حضور تشویق می کنند و اسلام با همه اینها موافق است و مکتب اهل بیت (ع) به این مسائل تاکید می کند و تاریخ ما پر از زنان تاثیرگذار در مسائل اجتماعی است.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: در شریعت برخی مراجع فتوا می دهند که زن جایز نیست مسائل قضا را برعهده بگیرد و این امر به خاطر این است که اسلام از جهت احترام به زن و جایگاه او برای زن حریمی قرار داده است و برای حفظ این حریم او را مکلف به مسائل قضا نمی کند.
وی افزود: امر قضا امر سختی است که موجب صدمه روحی برای انسان می شود و در مجلس قضا متهم حضور و نزاع وجود دارد و تحمل کردن این مجلس برای زن که روح لطیفی دارد مناسب نیست و به بیان دیگر عدم اینکه زن قضا را به عهده بگیرد، یک عنایت خدایی به زنان می باشد که آنها را از این کار معاف داشته است تا به آنان احترام کرده و حرمتشان نگهداشته شود، نه آنکه نقضی دارند.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) همچنین به مساله اجازه زن از همسرش اشاره و خاطرنشان کرد: دین اسلام به مسائل زن اهتمام داشته و شوهر حافظ و مسوول نسبت به همسرش است.
وی در بخش دیگر سخنان خود بر حفظ کیان خانواده ها در کشورهای اسلامی تاکید کرد و گفت: شاهد هستیم که غربی ها از راه وسایل جدید درصدد نابودی خانواده ها در کشورهای اسلامی هستند و وظیفه ما و شما در این مساله خطیر وسنگین است و برای حفظ دین باید فرزندان خود را خوب تربیت کنیم.
آیت الله فاضل لنکرانی تصریح کرد: باید فهم درستی از نظرات اسلام و شیعه درباره زن داشته باشیم و اول موضوع صحیح را از فقه استخراج کنیم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: بسیاری از فقهای ما به حضور زنان را در عرصه های گوناگون اجازه داده اند.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم در پایان این دیدار به پرسش های افراد شرکت کننده در این جلسه پاسخ داد.
جمعی از بانوان کویتی فعال در عرصه فرهنگی که از تشکل های مردم نهاد این کشور هستند با سفر استان قم، با برخی از شخصیت های مذهبی دیدار و گفت وگو و در دوره های آموزشی در این استان شرکت کردند. ک/3
7406/ 6133/
08/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]