واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
وقتی ریسک باردارشدن در سنین بالا را به جان می خرید بهتر است به تنها شدن فرزندتان در سنین جوانی وی و در نبود شما فکر کنید.
بعد از زایمان مادربزرگ ۶۲ ساله کالیفرنیایی و خانم اسپانیایی ۶۶ ساله در سال ۲۰۰۶ و میت راجو لوهاند ۷۰ ساله در سال ۲۰۰۸، امسال هم زن ۶۰ سالهای در بیمارستان تهران نوزادی سالم به دنیا آورد. تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۰ در پیو انجام شد نشان میدهد که زایمان زنان ۴۰ تا ۴۴ ساله، ۸۰درصد افزایش یافته است و روزنامه دیلیمیل هم نوشته است در انگلستان هر هفته سه کودک از مادرانی که در دهه ۵۰زندگیشان هستند، متولد میشود. اگر اضطراب دارید. . .
همه والدین از بیماری فرزندشان، تب کردنش یا برای وضعیت رشدی او نگران میشوند اما والدینی که در سن بالا با تحمل هزینه مالی و عاطفی بسیار صاحب فرزند شدهاند، با یک بیماری عفونی ساده یا بیماریهای معمول فرزندشان بسیار آشفته میشوند؛ گویی دنیا به آخر رسیده و حسابی دستپاچه میشوند. این والدین نیاز به مشاوره دارند تا راههای کنترل ترسهایشان را بیاموزند. گاهی اوقات هم آمدن فرزندی دیگر همهچیز را تغییر میدهد و تمرکز بیش از اندازه روی فرزند اول و نوع آموزش او را تعدیل میکند. در هر حال لازم است برای والدینی که در سن بالاو با شیوه خاص صاحب فرزند میشوند، احساس امنیت به وجود بیایید و ترس از دست دادن فرزند کاهش یابد. ریشه و نوع دلشوره والدین بسیار متفاوت است و برای از بین بردن این حالات نیاز به مشاوره تخصصی است. بهطور کلی باید انعطافپذیری را به فرزندان و والدینی که تفاوت سنی زیاد دارند آموزش دهیم تا والدین و فرزندان بتوانند با تفاوتهایی که بین نسلهایشان وجود دارد با مهر و محبت در کنار هم زندگی شیرین و بدون تنشی را تجربه کنند. دکتر فاطمه رنجبر: بارداری در سن بالا علاوه بر زمان کوتاه برای ایجاد ارتباط مادر وفرزندی ، شانس ابتلا به بیماریهای روانی را هم افزایش می دهد. آماده مادر شدن هستید؟
بارداری تغییر در زندگی است و هر خانم و آقایی که تصمیم میگیرند بچهدار شوند باید قبل از بچهدار شدن خودشان را برای این تغییر آماده کنند. در روشهایی که مادر نابارور به وسیله شیوههای باروری، صاحب فرزند شده است معمولا والدین با داشتن فرصت کافی آمادگی لازم را کسب کردهاند. البته در بارداری در سن بالا اگر از عوارض جسمانی که امروزه شاید با دستگاههای پیشرفته قابل کنترل باشد، بگذریم عوارض روانشناختی خاص جای خودش را دارد. بارداری در سن بالا با بحرانهای میانسالی همراه میشود. بهطور حتم مادران ۴۰ساله توانایی جسمانی و روانی مادران جوان را ندارند، عموما کمحوصلهترند، طاقت کمتری دارند و اختلاف سنیشان هم بار مشکلات را دوچندان میکند. زمان کافی برای مادری کردن هست؟
باید باور کنیم که کودکی که در ۵۰سالگی مادر و پدرش متولد میشود به احتمال زیاد زودتر از بقیه همسن و سالانش، مادر و پدرش را از دست میدهد. بهطور حتم مادر ۵۰ساله با مادری ۲۰ساله که شانس دیدن نوههایش را هم دارد، متفاوت است. با باور این تفاوت، والدین این فرزندان نیاز به شیوه تربیتی متفاوتی دارند. آنها باید تمام تلاش خود را کنند تا فرزندانی مستقل تربیت کنند. البته تحقیق علمی که اثبات کند بیماریهای روانی بیشتری در کودکانی با والدین مسن دیده شده است، وجود ندارد. شیوه فرزندپروری والدین، تاثیر بیشتری از سن والدین در تربیت فرزندان دارد. مادران و پدران با حوصله با درک زیاد فرزندشان و بازی مناسب سن او فرزندان سالمتری پرورشمیدهند. مادران پیر؛ کودکان تنها!
یکی از مشکلات دنیای امروز نسبت به زمانهای قدیم که آدمها بیشتر دور هم جمع بودند همین تنها ماندن بیشتر فرزندان است. اگر والدین میانسال به جای تنها ماندن در خانه با فرزندشان از شبکههای حمایتی دیگر مثل اقوام، دوستان و گروههای اجتماعی – مثل همکلاسیهای مدرسه و خانوادههایشان- کمک بگیرند، این مشکل را کمرنگتر میکنند. شاید مادر و پدر در سنین بالا حوصله کافی نداشته باشند و شاید هم تصور کنند با بچهدار شدن در دوره میانسالی در حق کودکشان کوتاهی کردهاند. اگر شما هم چنین احساسی دارید، با بیش از اندازه پر و بال دادن به خواستههای کودکتان ، کار تربیت او را سختتر نکنید. شما یک مادر معمولی هستید و یک کودک معمولی دارید پس عجیب و غریب رفتار نکنید. یکی از مشکلات بچهدار شدن در سن بالا، تکفرزند ماندن کودکان است. شاید ترس از تنهایی فرزندان خیال بچهدار شدن در این سن را از سر بسیاری از افراد بیرون کند اما اگر شما در چنین شرایطی قرار دارید به جای ترسیدن این راهها را امتحان کنید: هرچه دنیا کوچکتر باشد، تربیت وسواسگونه و دلنگرانی بیشتر است و کودک از زمان شیرخوارگی تا زمانی که به مهد کودک برود تنها باقی میماند. اما شما میتوانید با کمک امکانات اجتماعی، احتمال این تنهایی را کمتر کنید. کارگاههای والد و کودک، تفریحهای جمعی و کارگاههای مهارتآموزی میتوانند به شما در کمتر کردن این تنهایی کمک کنند. مراقب سلامتتان باشید! این یکی از مهمترین توصیههایی است که میتوانیم به شما بکنیم. بسیاری از بچههایی که در شرایط کودک شما قرار دارند، سپری شدن سالهای عمر شما را با ترسی آزاردهنده احساس میکنند. اگر میخواهید فرزند آرامتری داشته باشید به سلامتتان اهمیت دهید تا زمان طولانیتری را با کودکتان وقت بگذرانید. فرزند سالم متولد میشود؟
شانس متولد شدن کودکی با سندرم داون در مادران مسن بیشتر است. مادران در سنین بالا بیشتر صاحب کودکان مبتلا به اوتیسم میشوند. تحقیقات نشان داده است پدران مسن، بیشتر صاحب فرزندان اسکیزوفرن میشوند. ۵۰سالگی دیر است؟
سن مناسب برای بارداری همیشه برای خیلی از خانم ها سوال برانگیز بوده است. بنا به نظر دکتر فاطمه رنجبربهطور کلی سن مناسب بارداری برای خانمها بین ۲۳، ۲۴ تا حدود ۳۴، ۳۵ سال است. هرچه سن مادر بالاتر رود، کیفیت تخمکها کاهش پیدا میکند و احتمال سقط جنین و مشکلات بعدی هم افزایش مییابد بنابراین برای حفظ سلامت مادر و جنین توصیه میشود بارداری به سنین بعد از ۳۵ موکول نشود. اماهمیشه استثنا وجود دارد و هیچگاه نمی توان یک نسخه را برای همه پیچید. در شرایط خاص برای برخی از خانمها شرایط ازدواج در سنین بالا مهیا میشود که گاه انکارناپذیر است که با خطراتی به نسبت بیشتر از سایرین مواجه میشوند.باید بدانیم تغییر در طبیعت با مشکلات خاصی همراه است.
منبع: سیب سبز
8 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]