واضح آرشیو وب فارسی:سیمرغ: توافق میان ایران و گروه 1+5 در کنار همۀ پیامدهای مثبت آن، ضمن نشان دادن قدرت ایران در زمینه دیپلماسی و گفتگو بیانگر آن بود که تبلیغات ایران هراسی رسانه های غربی نیز خنثی و بی معنی گردیده است.
حسین طالبی : توافق میان ایران و گروه 1+5 در کنار همۀ پیامدهای مثبت آن، ضمن نشان دادن قدرت ایران در زمینه دیپلماسی و گفتگو بیانگر آن بود که تبلیغات ایران هراسی رسانه های غربی نیز خنثی و بی معنی گردیده است.تبلیغاتی که از سوی کشورهایی خاص با اهدافی مشخص پیگیری و برنامه ریزی شده بود.هر چند این تبلیغات در راستای انزوای ایران و محروم ماندن کشورمان از رشد و توسعه اقتصادی هدف گذاری و پی گیری شده بود، اما توافق برجام و به نتیجه رسیدن مذاکرات ضمن افزایش وجهه ایران نقشه کلیه کشورهایی را که در پی ایران هراسی بودند خنثی نمود و سرمایه گذاریهای آنان در این راستا نیز به هدر رفت.
جمهوری اسلامی ایران با استفاده از توافق برجام باید از فرصتهایی که پس از توافق برای گشایش روابط اقتصادی و سیاسی ایجاد شده است به نحو احسن استفاده نماید. مزیتهایی که ایران برای تعامل با دول اروپایی دارد می توان بدین شرح برشمرد: مزیتهای ایران برای دول غربی در تعامل با کشورمان: 1- ژئوپولیتیک: جمهوری اسلامی ایران از لحاظ ژئوپلیتیک در بهترین نقطه خاورمیانه قرار دارد. ایران با توجه به دسترسی به بندرها و جزایر بزرگ در خلیج فارس و دریای خزر میتواند نقطه اتصالی میان کشورهای غربی باکشورهای آسیای میانه بوده و از سوی دیگر می تواند نقطه اتصال کشورهای آسیای میانه به دریاهای آزاد و اقتصاد بین المللی باشد. از سوی دیگر وجود 15 کشور همسایه با جمعیتی بالغ بر 450 میلیون نفر بازار بزرگی برای کشورهای غربی فراهم میکند تا ایران را به عنوان هاب منطقه ای در جهت گسترش فعالیتهای اقتصادی خود مد نظر قرار دهند. 2- جمعیت تحصیل کرده: جمهوری اسلامی در منطقه دارای جمعیتی تحصیل کرده و با سواد است. بیش از 86 درصد مردم ایران دارای سواد خواندن و نوشتن هستند و کارگران ماهر نیز فرصتی دیگر را برای جذب سرمایه گذاری های خارجی فراهم خواهد آورد. 3- ثبات در ایران: از سوی دیگر کشور ایران در حالی که اغلب مناطق خاورمیانه به دلیل حمایت برخی از کشورها از گروههای تروریستی در التهاب و نگرانی بسر می برند دارای ثبات و امنیتی قابل توجه است که بیشتر مقامات دول غربی به این مساله نیز اذعان دارند. ثبات و امنیت جمهوری اسلامی ایران خواهد توانست نسبت به جذب سرمایه گذاری خارجی در نقاط مختلف ایران بیانجامد. 4- منابع انرژی: ایران به عنوان سومین کشور دارای ذخائر نفتی و دومین کشور دارای منابع گازی می تواند نقطه اتکا و امنیت انرژی در جهان محسوب گردد. سرمایه گذاری در محصولات و فرآوردههای نفتی و گازی (پتروشیمی، پالایشگاه و ....) می تواند بازاری جذاب را برای کشورهای اروپایی نیز فراهم آورد. 5- گسترش صنعت توریسم: جمهوری اسلامی ایران با وجود اماکن مذهبی و تنوع آب و هوایی (4 نوع آب وهوای متنوع در شمال، جنوب، غرب و شرق) و وجود آثار باستانی بسیار و امکانات و خدمات درمانی کشوری مناسب برای ورود و استقبال از کلیه توریستهای اروپایی و توریستهای منطقه ای بوده که می تواند پذیرای توریسم مذهبی، درمانی و فرهنگی گردد. سرمایه گذاری خارجی در زیربناها و شالوده های توریستی ایران نیز می تواند سود سرشاری را نصیب دو طرف نماید. 6- مناطق آزاد: مناطق آزاد ایران می تواند محلی برای کشورهای غربی جهت سرمایه گذاری و استفاده از فرصتهای مناسب سرمایه گذاری باشد. زیرا در مناطق آزاد ضمن استقبال از سرمایه گذاری خارجی قوانین نسبتا متعدل تری نیز برای جذب سرمایه گذاری خارجی وجود دارد. منبع: خبرآنلاین
08 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سیمرغ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]