تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر که خشنودی خدا را بطلبد هر چند به قیمت خشم مردم، خداوند او را از مردم بی نیاز م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828692633




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمالوندی: یک میلیون سو غنی‌سازی در بلندمدت قابل دست‌یابی است


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



کمالوندی: یک میلیون سو غنی‌سازی در بلندمدت قابل دست‌یابی است
روز نو : سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: یک میلیون سو غنی‌سازی در بلندمدت به راحتی برای ایران قابل دست‌یابی است.
بهروز کمالوندی سخنگو و معاون سازمان انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) در برنامه بحث روز رادیو ایران گفت: یک میلیون سو غنی سازی در بلند مدت برای ایران قابل دستیابی است.


کمالوندی درباره 190 هزار سو غنی‌سازی که مدنظر مقام معظم رهبری است گفت: فرمایشات رهبری را باید تفسیر دقیق داشت زیرا فرمایشات ایشان درباره 190 هزار سو کف نیاز ایران محسوب می‌شود و این میزان کف نیاز ما برای نیروگاه بوشهر و غنی‌سازی صنعتی است البته ایشان همان موقع هم فرمودند منظورشان دستیابی به این میزان در دو یا سه یا 5 سال آینده نیست.


وی گفت: افق مدنظر مقام معظم رهبری یک میلیون سو در سال است که البته در بلند مدت قابل تحقق است لذا ما به 190 هزار سو فکر نمی‌کنیم.


کمالوندی افزود: اگر هم سانتریفیوژهای فعلی و قبلی ایران را فعال می‌کردیم فقط 19 هزار سو به دست می‌آمد و باید 10 سال تولید خود را جمع‌آوری کرده تا سوخت یک سال نیروگاه بوشهر را تامین کنیم لذا به نظر می‌رسد این موضوع هیچ وقت عقلانی و اقتصادی نیست.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم غنی‌سازی صنعتی را عقلانی و اقتصادی کنیم باید بتوانیم حق غنی‌سازی را برای خود محفوظ بداریم، گفت: البته باید بدانیم شناسایی این موضوع چون حق مسلم ما محسوب می‌شود موضوعیت ندارد و طرف مقابل باید برای این امر مانعی ایجاد نکند و احترام این حق را نگه دارد.


کمالوندی اظهار داشت: مقاومت مردم ایران و تحمل فشارها و هدایت مقام معظم رهبری و درایت ریاست جمهور، وزیر امور خارجه و تیم مذاکره‌کننده توانسته به صورت ماهرانه و هوشمندانه دستاوردهایی را برای جمهوری اسلامی ایران به دست آورد.


وی افزود: اگر امتیازات به دست آورده را صد حساب کنیم 90 درصد آن مربوط به غنی‌سازی می‌شود.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: اینکه در منطقه ممنوعه‌ای طرف غربی بپذیرد ایران را تحمل کند با توجه به اینکه علاقمند به این موضوع نیستند که موضوع مهمی است و آنها غنی‌سازی در ایران را پذیرفتند که ادامه پیدا کند.


وی گفت: اصل غنی‌سازی مهمترین موضوع است. البته در کنار این موضوع ما به تحقیق، توسعه و تکامل ماشین‌های غنی‌سازی نیز دست پیدا کردیم که البته پس از دوران پایان محدودیت‌ها این کار صورت می‌گیرد. در حال معامله‌ای با طرف غربی هستیم که چیزهای بزرگ‌تری را از آنها بگیریم.


کمالوندی تصریح کرد: ایران بعد از 10 سال محدودیت در برخی امور خیز بسیار بلندی را برخواهد داشت.


معاون سازمان انرژی اتمی افزود: ایران در یک افق 15 و 20 ساله به جایگاه صنعتی قابل دفاعی به جهت اقتصادی خواهد رسید زیرا بسیار مهم است که تولید ما به لحاظ اقتصادی قابل رقابت باشد.


کمالوندی اظهارداشت: ایران کشوری نیست که منابع فراوان اورانیوم داشته باشد لذا باید از این منابع محافظت کرده و به دقت از آن استفاده کنیم و سعی کنیم از ماشین‌های با بهره‌وری بالا استفاده کنیم.


وی تصریح کرد: تردیدی نداشته باشید که در جهت فرمایشات مقام معظم رهبری و سیاست‌های بلندمدت کشور و تامین آنها قدم‌هایی را برداشته‌ایم.


وی افزود: ما نباید مبنای مصارف داخلی خود را نیروگاه‌های داخلی بگذاریم و باید از منابع دیگر در این راه استفاده کنیم ولی اگر تامین‌کنندگان خارجی سوخت مورد نیاز ما را در اختیارمان قرار ندادند باید بتوانیم براساس اقتضائات، خود بر روی پای خود بایستیم.


کمالوندی افزود: باید تعامل خود را با دنیا داشته باشیم تا این نیازها و منابع اولیه را در اختیار بگیریم.


وی در توضیح بیشتر این موضوع گفت: هم‌اکنون مانند کشوری هستیم که منابع نفتی کافی در اختیار ندارد، اما به لحاظ دانش پالایشگاهی وضعیت خوبی دارد ولی حالا که نفت کمی را دارد باید بتواند با ارتباطات خوب مواد اولیه و نفت خام مدنظرش را به پالایشگاه‌های خود انتقال دهد.


کمالوندی درباره وضعیت تحقیق و توسعه در زمینه سانتریفیوژ نسل 6 و 8 گفت: تحقیق و توسعه در زمینه ماشین‌های نسل 6 و 8 در کنار دیگر ماشین‌های موجود که نسل 1، 2، 4 و 5 می‌باشد همواره وجود داشته است. وی افزود: برخی از افراد به اشتباه تلقی می‌کنند باید هر هفته یا هر ماه یا هر سال ماشین‌های جدیدی را رونمایی کنیم در حالی که واقعیت امر این گونه نیست زیرا روسیه و اروپا و یا شرکت یورنکو که تولیدکننده سانتریفیوژ است در طول 60 سال گذشته بر روی 8 ماشین کار کرده و نهایتا 4 یا 5 ماشین را به تولید انبوه رسانده است و روس‌ها نیز بر روی 5 یا 6 ماشین کار کرده‌اند ولی هم‌اکنون سه ماشین را مورد بهره‌برداری قرار داده‌اند.


وی افزود: تعداد ماشین‌های فعلی ما برای دوره حداقل 15 سال آینده کفایت می‌کند لذا تحقیق و توسعه را بر روی این ماشین‌ها ادامه می‌دهیم. البته بررسی‌های اولیه بر روی این ماشین‌ها صورت گرفته و تست‌های مکانیکال آنها انجام شده است ولی لازم است که تست‌هایی نیز با تزریق گاز به زنجیره‌های کوتاه و بلند نیز در این زمینه انجام شود تا این ماشین‌ها بتواند نهایی شود.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: در زمینه تحقیق و توسعه این ماشین‌ها در بلند مدت قابل تولید هستند ولی بعدها ممکن است با توجه به آزمایشات بعدی که بر روی آنها صورت می‌گیرد به این جمع‌بندی برسیم که کدام ماشین‌ها قابل اتکا بوده و بهره‌وری بهتری برای ما دارند.


کمالوندی خاطرنشان کرد: یک مدت زمانی لازم است که ماشین‌ها در تست‌های مختلف خود را نشان داده و در مقایسه با یکدیگر در مورد آنها تصمیم‌گیری کنیم که کدام ماشین را به عنوان ماشین ملی و اصلی قرار دهیم البته ممکن است در آن واحد از دو یا سه ماشین اصلی بهره‌برداری کنیم ولی معمولا تکیه بر روی یک ماشین است و حتما ماشین نسل 8 ما برای ما قابل اتکا خواهد بود.


وی افزود: به نظر می‌رسد با روند فعلی حتی اگر تحریم‌ها وجود نداشتند 6 تا 8 سال زمان نیاز بود که ماشین‌ها را به تولید انبوه برسانیم.


معاون سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: ما از سال هشتم برجام می‌توانیم سانتریفیوژ نسل 8 را بدون روکش روتور تولید کنیم که البته این موضوع مانند ماشینی است که تولید شده ولی کاربراتور آن را بعدها در جای اصلی آنها قرار دهیم اما بعد از سال دهم برجام نیز می‌توانیم آن را تولید کنیم.


کمالوندی در رابطه با تحقیق و توسعه نیز گفت: به جرات می‌توانم بگویم این موضوع در ده‌ها جلسه با حضور دکتر صالحی و دیگر متخصصان سازمان انرژی اتمی بررسی شده است.


وی در توضیح بیشتر این موضوع خاطرنشان کرد: آن چیزی که پذیرفته‌ایم ممکن است برخی محدودیت‌ها باشد ولی این امر محدودیتی نیست که ما را از حرکت به سمت اهدافی که از قبل مشخص شده باز بدارد ولی اگر که زمان بیتشری برای این موضوع قائل شویم بهتر است زیرا می‌توانیم تست‌های دقیق‌تری را انجام دهیم.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی افزود: یکی از مسائلی که بارها به آژانس در طول دو سال گذشته اعلام کرده‌ایم این است که مسائل مربوط به گذشته ایران نمی‌تواند بی‌انتها باشد که البته خوشبختانه در گزارش اخیر آمانو این موضوع به صراحت بیان شده است. البته این مسئله در قالب مذاکرات نیز وجود داشته است.


وی تصریح کر: اگر چه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تشکیلاتی حرفه‌ای است ولی با توجه به اینکه ساز و کار مدیرکل آن مانند هر سازمان بین‌المللی دیگر سیاسی است که برای نمونه این موضوع درباره شورای حکام صدق می‌کند چراکه مجموعه‌ای از کشورها در شورای حکام و یا شورای امنیت در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.


کمالوندی گفت: باید یک بستر سیاسی برای حل مسائل گذشته ایران فراهم می‌شد که مذاکرات ایران و 1+5 این بستر را فراهم کرد. البته با استفاده از این فرصت از آژانس خواسته شد که یکبار برای همیشه به بحث‌های 12 سال گذشته رسیدگی و همه موارد بر روی میز حل و فصل شود.


سخنگوی سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: مهمترین ویژگی توافق اخیر با آمانو و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این است که بازه زمانی برای پایان آن تعریف شده و قرار است تا 15 دسامبر این مضووع نهایی شود و یکبار برای همیشه این مسائل بسته شود.


معاون سازمان انرژی اتمی در خصوص توافق محرمانه ایران و آژانس و احتمال درز اطلاعات آن گفت: در رسیدگی‌ها و سوالات و پاسخ‌ها در اساسنامه آژانس و توافق بین کشورها با این نهاد بین‌المللی به وضوح بیان شده و البته ترجیح آژانس و کشورهای عضو این است که ساز و کار و روش‌های بازرسی محرمانه باقی بماند.


وی افزود: محرمانه بودن این اسناد به نفع جمهوری اسلامی است و اگر قرار باشد روزی اظهارنظری در خصوص جزئیات اسناد و توافقات صورت گیرد این موضوع از مواردی است که قطعا باعث افتخار برای کشورمان خواهد بود زیرا تمامی ظرایف، نقاط حساس و خطوط قرمز در آن رعایت شده است.


کمالوندی در پایان گفت: برای ایران و آژانس فرصت خوبی است تا در زمان مشخص شده یعنی تا 15 دسامبر موضوعات یکبار برای همیشه حل و فصل شده و پایان پذیرد.








تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن