واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۵۸ب.ظ)
37 تاقديس نفتي و گازي در گلستان در مرحله بررسيهاي نهايي است موج-مدير اکتشاف و عضو هيات مديره شرکت ملي نفت ايران گفت: 37 تاقديس نفتي و گازي در استان گلستان شناسايي شده و اکنون در مرحله کنترل، ارزيابي و بررسيهاي نهايي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير اکتشاف و عضو هيات مديره شرکت ملي نفت ايران، هرمز قلاوند در جمع مديران ارشد حوزه صنعت نفت و گاز گلستان اظهار کرد: اين استان، از قطبهاي نفتي کشور است که با توجه جدي مسوولان استاني، کارها و برنامههاي خوبي براي حفاري و اکتشافات اين تاقديسها به خصوص تاقديسهاي مشخصه، صورت گرفته است.
وي افزود: مطالعات زمينشناسي ژئوفيزيکي، کشف سنگها، منبع، مخزن و پوشش و مطالعات ژئوشيمي سال گذشته با همکاري يک شرکت اتريشي در استان انجام و اين تاقديسها در شمال گلستان شناسايي شد.
عضو هيات مديره شرکت ملي نفت ايران ادامه داد: امروز تعداد چاههاي حفاري شده در گلستان به 12 حلقه ميرسد که از اين ميان هشت حلقه با هدف شناسايي تاقديسهاي گازي بوده که در سه حلقه رگههايي از گاز با توجه به سنگهاي شناسايي شده، مشاهده شده است.
قلاوند گفت: اين هشت حلقه چاه در مناطق شمال غرب آق قلا، منطقه مجاور آق قلا و قزل تپه تا اينچه برون قرار دارد.
مدير اکتشاف شرکت ملي نفت ايران افزود: حفاريها با تأکيد روي لايههاي قهوهاي رنگ حفاري شده در ترکمنستان در گرگان يک، اينچه برون و مرز مشترک ايران و ترکمنستان انجام ميشود.
به گفته قلاوند در چاههاي حفاري شده در قزل تپه، ميزان حجم گاز مشاهده شده بين شش تا هفت ميليون مترمربع فوت در روز است.
وي تصريح کرد: هزار کيلومتر برش زمينشناسي در کل منطقه انجام و 70 تا 83 برش زمينشناسي و چينهشناسي در منطقه صورت گرفته که از سوي هيات مديره شرکت ملي نفت ايران، براي همه اين کارها و امور و نيز اقدامات در حال انجام و کارهايي که در آينده نه چندان دور انجام ميشود، تأمين اعتبار خوبي صورت گرفنه است.
قلاوند همچنين يادآور شد: توسعه گلستان در اين بخش، نيازمند فراهم شدن زمينه سرمايهگذاريهاي بخش خصوصي اعم از شرکتهاي داخلي و خارجي بهويژه داخلي با توجه به مساله اقتصاد مقاومتي و تکيهبر دانش بومي است.
ايران يکي از کشورهاي عضو اوپک است، ذخاير نفتي اوپک عمدتا در منطقه خاورميانه واقع شده که از جمله ميتوان به عربستان سعودي، عراق و کويت نيز اشاره کرد که در مجموع 40.4 درصد از ذخاير کل جهان را به خود اختصاص دادهاند.
در ميان مناطق مختلف جهان خاورميانه با دارا بودن 807.7 ميليارد بشکه ذخاير معادل 48.4 درصد از کل ذخاير تثبيت شده نفت جهان، مقام اول را به خود اختصاص داده، آمريکاي مرکزي و جنوبي، آمريکاي شمالي، اروپا و اوراسيا، آفريقا، آسيا و اقيانوسيه نيز به ترتيب با دارا بودن 19.7، 13.2، 8.4، 7.8 و 2.5 درصد از ذخاير تثبيت شده نفت جهان در رتبههاي بعدي قرار دارند.
عمر ذخاير نفت جهان به طور متوسط 52.9 سال برآورد شده که با توجه به ميزان برداشت نفت در سال 2012 عمر ميادين نفتي آمريکاي جنوبي و مرکزي، خاورميانه، آمريکا شمالي، آفريقا، اروپا و اوراسيا، آسيا و اقيانوسيه به ترتيب بيش از صدسال، 78.1، 38.7، 37.7، 22.4 و 13.6 سال برآورد ميشود.
عمر ذخاير نفتي خاورميانه در حالي 78.1 سال برآورد شده که گفته ميشود ايران و عربستان بيش از 70 سال ديگر نفت خواهند داشت و در آن زمان نفت اکثر کشورهاي جهان به پايان رسيده است.
پيشتر هرمز قلاوند، مدير اکتشاف شرکت ملي نفت اعلام کرده بود با توجه به حجم ذخاير کنوني نفت و گاز حتي در صورت افزايش توليد ايران، جمهوري اسلامي تا چند دهه ديگر، که نفت و گاز ساير کشورها به پايان برسد، ذخاير نفت و گاز در اختيار خواهد داشت.
وي همچنين گفته بود که تا 70 سال آينده بهجز ايران و عربستان سعودي نفت اکثر کشورهاي جهان به پايان ميرسد.بر اين اساس عمر ذخاير نفتي کليه کشورهاي عضو اوپک به استثناي آنگولا، الجزاير و قطر به بيش از 40 سال ميرسد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]