واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سایه حمله تروریستی گورداسپور بر روابط هند و پاکستان دهلی نو-ایرنا– حمله تروریستی روز گذشته سه مهاجم در گورد اسپور ایالت پنجاب هند که منجر به کشته شدن 10 نفر و زخمی شدن 12 نفرشد بار دیگر بر روابط شکنده و رو به توسعه دهلی نو و اسلام آباد سایه افکند.
به گزارش ایرنا، دراین حمله مهاجمان مسلح به یک ایستگاه پلیس و یک دستگاه اتوبوس حمله کردند که براثر آن 4 نیروی پلیس،3 غیر نظامی و 3 فرد مهاجم کشته و 12 نفر دیگر زخمی شدند.
یک مقام امنیتی هند مدعی شد که این حمله توسط تروریست های وابسته به لشکر طیبه پاکستان که مسوول حمله تروریستی به شهر بمبئی درسال 2009 بودند انجام شده است .
روابط هند و پاکستان به دنبال دیدار نارندرامودی نخست وزیر هند با محمد نواز شریف همتای پاکستانی خود در حاشیه اجلاس شانگهای در اوفای روسیه که دو هفته گذشته رخ داد رو به بهبودی بود که حمله تروریستی روز گذشته و ادعای احتمال دست داشتن پاکستان در این حملات همه چیز را دگرگون کرد .
دولت مودی پیش از این در مورد اقدامات بدون دلیل مانند تروریسم فرا مرزی اخطار داده بود و اعلام کرده بود که اگرچه هند به روابط صلح آمیز با پاکستان بر اساس آنچه در روسیه به دست آمده پایبند است، اما به اقدامات خشونت آمیز بدون دلیل جواب قاطع خواهد داد.
این حمله تروریستی درست در زمانی اتفاق افتاد که قرار بود مشاوران امنیت ملی دو کشور در دهلی نو دیدار کنند .
دهلی نو اکنون با احتیاط در مورد آینده مذاکرات با پاکستان می اندیشد زیرا در صورتی که مدارکی مبنی بر ارتباط و حمایت این سه تروریست توسط پاکستان بدست آید، دستاورد های صلح آمیز اوفا به خطر خواهد افتاد.
سخنان «راجنات سینگ» وزیر کشور هند حکایت از بی اعتمادی دهلی نو به اسلام آباد دارد .
وزیر کشور هند می گوید:نمی دانم چرا هربار که ما می خوهیم روابط دوستانه و صلح آمیز با کشور همسایه خود (پاکستان) داشته باشیم، اتفاق های فرا مرزی رخ می دهد. من می خواهم به کشور همسایه خود اعلام کنم که ما صلح را به قیمت جریحه دار شدن غرور ملی مان نمی خواهیم.
پس از دیدار نارندرا مودی با نوازشریف همتای پاکستانی خود در اوفای روسیه بار دیگر خشونت ها در مرز جامو و کشمیر بالا گرفت و دو طرف یکدیگر را به نقض آتش بس و تلاش برای حمله به غیر نظامیان متهم کردند.
به دنبال این حملات دهلی نو تنها به اسلام آباد اخطار داد که نسبت به تیراندازی بدون دلیل و تروریسم فرامرزی به طور قاطع پاسخ می دهد.
مودی با تمرکز به امنیت در منطقه جنوب آسیا، علاقه مند به بهبود روابط بسیار با پاکستان است و تلاش کرده مانع از دادن پاسخ سخت به پاکستان از سوی تندروهای ضد پاکستانی در بدنه دولت شود.
کشمیر بعد از استقلال پاکستان از هند در سال 1947 همواره یکی از علل اصلی مناقشه میان دهلی نو و اسلام آباد بوده است و دو کشور دوبار برسر این منطقه باهم وارد جنگ شده اند.
بخشی از کشمیر در خاک هند و بخش دیگر در خاک پاکستان است ولی هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمامی این منطقه را دارند.
*آساق*267*1600**1010
06/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]