واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سناتوری که میتواند بازی جمهوریخواهان علیه ایران را بر هم بزند
در شرایطی که متن برنامه جامع اقدام مشترک ایران و گروه 1+5 به کنگره آمریکا ارائه شده و نمایندگان کنگره در مهلت 60 روزه خود برای بررسی آن به سر می برند، جمهوری خواهان اعلام کرده اند که در پی جلوگیری از تصویب این توافق به هر شکل ممکن هستند. در این میان، به نظر می رسد یک سناتور جمهوری خواه قصد دارد بازی هم حزبی هایش را در این موضوع بر هم بزند.
کد خبر: ۵۲۰۳۳۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۲ - 28 July 2015
در شرایطی که متن برنامه جامع اقدام مشترک ایران و گروه 1+5 به کنگره آمریکا ارائه شده و نمایندگان کنگره در مهلت 60 روزه خود برای بررسی آن به سر می برند، جمهوری خواهان اعلام کرده اند که در پی جلوگیری از تصویب این توافق به هر شکل ممکن هستند. در این میان، به نظر می رسد یک سناتور جمهوری خواه قصد دارد بازی هم حزبی هایش را در این موضوع بر هم بزند.
به گزارش «تابناک»، روزنامه «وال استریت ژورنال» با انتشار گزارشی می نویسد در شرایطی که سناتورهای جمهوری خواه در جریان جلسه استماع اخیر در کنگره، یکی پس از دیگری به مقامات دولت اوباما گفتند که دیپلمات های ایرانی، آمریکایی ها را فریب داده و مورد ریشخند قرار داده اند، یک نماینده جمهوری خواه کنگره تلاش کرد تا زمان خود را صرف پرسیدن سوال های فنی کرده و لحنی غیرتقابلی را در این موضوع به کار ببرد.
جف فلیک، سناتور ایالت آریزونا، در حال حاضر بهترین گزینه برای اوباماست تا بتواند حمایت دستکم یک سناتور جمهوری خواه را از توافق هسته ای جلب کند. در حقیقت، همین یک رأی برای دولت اوباما همه چیز است؛ زیرا بر اساس آن استدلال خواهد کرد که توافق هسته ای مورد حمایت هر دو حزب بوده است.
این سناتور جمهوری خواه در میانه انتقادات شدید هم حزبی هایش از توافق هسته ای ایران، رویکردی بی طرفانه نسبت به موضوع در پیش گرفته است. پنجشنبه گذشته، وی تنها جمهوری خواهی بود که به همراه اوباما به کنیا و اتیپوی سفر کرد. فلیک رئیس زیرکمیته روابط با آفریقا در کمیته روابط خارجی سنا است.
آنگوس کینگ، سناتور مستقل ایالت مِین که هنوز در حال مطالعه متن توافق هسته ای است، درباره فلیک می گوید: «وی مردی اهل تفکر و روشنفکر است. به نظر من، وی درباره این موضوع (دادن رأی مثبت به توافق هسته ای) فکر می کند».
گرفتن رأی فلیک، به مثابه انجام کودتایی از سوی دولت اوباماست که انتظار دارد حداقلی از حمایت جمهوری خواهان را از توافق هسته ای کسب کند. این در حالی است که باب کورکر، رئیس کمیته روابط خارجی سنا که پیش از این به نظر می رسید در موضوع توافق هسته ای با اوباما همراهی کند، هفته گذشته گفت به شدت نسبت به این توافق بدبین است.
در حال حاضر، شماری از نمایندگان دموکرات، از جمله چند تن از دموکرات های سنا، حمایت خود را از توافق هسته ای اعلام کرده اند. البته بیشتر آن ها می گویند هنوز درباره این موضوع تصمیمی نگرفته اند و مشغول بررسی جزئیات فنی هستند.
تیم کِین، از جمله سناتورهای دموکرات که در حمایت از توافق اظهاراتی مطرح کرده اما هنوز مشغول بررسی آن است، می گوید: «من فکر می کنم بهتر است با این موضوع به صورت کاملاً حزبی برخورد نشود». به بیان وی، این موضوع سبب می شود هم به موافقان و هم مخالفان توافق این پیام ارسال شود که مواضع نمایندگان کنگره در موضوعات مربوط به سیاست خارجی، تحت تأثیر بازی های سیاسی روزمره نیست.
در مقابل، منتقدان توافق هسته ای احتمالاً مخالفتی گسترده را از هر دو جناح علیه این توافق ترتیب خواهند داد و فلیک به عنوان تنها جمهوری خواه حامی توافق، تحت حملات شدید سیاسی قرار خواهد گرفت. جان مک کین، سناتور ارشد و باسابقه جمهوری خواه که از جمله مخالفان جدی توافق است، می گوید در صورتی که مخالفت با توافق به صورت یکپارچه اعلام شود، تأثیر بیشتری خواهد داشت.
در این میان، فلیک موضعی نقادانه، اما باز نسبت به توافق هسته ای دارد. هفته گذشته و زمانی که مقامات ارشد دولت اوباما برای برگزاری جلسه استماع به کنگره رفتند، فلیک به خبرنگاران گفت که این مقامات، به وی درباره برخی موضوعات تضمین داده اند، اما هنوز برخی سوالات برایش باقی مانده است. در جلسه مذکور، فلیک تمرکز خود را بر پرسیدن سوالاتی درباره جزئیات فنی توافق و همچنین این موضوع که کنگره پس از این چه نوع تحریم های احتمالی را می تواند علیه ایران وضع کند، قرار داد.
وی در اظهاراتی پس از جلسه مذکور گفت درصدد اطمینان حاصل کردن از این موضوع است که کنگره پس از این در موضوعات غیر هسته ای، از جمله بحث تروریسم، چه نوع تحریم هایی را می تواند علیه ایران وضع کند.
گفتنی است فلیک از زمان انتخاب شدن خود به عنوان سناتور در سال 2012، از جمله حامیان کاهش هزینه های فدرال بوده است. وی همچنین در برخی از موضوعات مهم، از جمله تصمیم گیری درباره نظام مهاجرت، با دموکرات ها همراه شده و به نفع دولت رأی داده است. وی همچنین در برخی موضوعات مربوط به سیاست خارجی، از جمله عادی سازی روابط با کوبا، بر خلاف هم حزبی های خود رأی داده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]