تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826448902




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کاهش ۱۸درصدي بارش در بهار نسبت به سال گذشته/ رطوبت نسبي در مناطق جنگلي شمال و غرب کشور کاهش داشت


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۵۲ب.ظ)
کاهش ۱۸درصدي بارش در بهار نسبت به سال گذشته/ رطوبت نسبي در مناطق جنگلي شمال و غرب کشور کاهش داشت موج - ميزان بارش کشور طي بهار ۱۳۹۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۱۸ درصد و نسبت به بلند مدت حدود ۲۷ درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي سازمان هواشناسي کشور، در بخشي از بولتن فصلي مرکز ملي خشک‌سالي و مديريت بحران اين سازمان آمده است: با توجه موقعيت ايران در منطقه خشک و نيمه‌خشک جهان، پايش وضعيت بارندگي، دما، تبخير و تعرق و خشک‌سالي در آن نه تنها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است، بلکه به نظر مي‌رسد برنامه‌ريزي براساس ظرفيت آب موجود خصوصا در توسعه پايدار کشاورزي در کشور يک الزام بوده و بي‌توجهي به آن خسارات غيرقابل جبراني را در پي خواهد داشت. از آنجا که مرکز ملي خشک‌سالي و مديريت بحران بر اساس وظيفه قانوني، بخشي از اين مهم را بر عهده داشته و هم اکنون مرجع ملي پايش‌هاي مذکور در کشور محسوب مي‌شود با انتشار اولين بولتن فصلي اين مرکز، بررسي و تحليل خشک‌سالي کشور را در اختيار کارشناسان و مسوولان محترم کشور قرار مي‌دهد.
اولين شماره بولتن فصلي مرکز ملي خشک‌سالي و مديريت بحران به مباحثي از جمله وضعيت بارش کشور، پهنه‌بندي درصد انحراف بارش در مقايسه با بلند مدت، رکوردهاي بارش، بررسي وضعيت بارش استاني، بررسي تغييرات بارش فصل بهار کشور از ۱۳۶۳ تا ۱۳۹۴، بررسي روند تغييرات تعداد روزهاي همراه با بارش در آستانه‌هاي مختلف بارش، ميانگين دماي متوسط، بررسي روند تغييرات دماي فصل بهار کشور از ۱۳۶۳ تا ۱۳۹۴، پهنه‌بندي اختلاف ميانگين دماي متوسط روزانه بهار ۹۴ با بهار بلند مدت، بررسي روند تغييرات تبخير-تعرق پتانسيل در دوره بلند مدت، رکوردهاي دما، وضعيت خشک‌سالي کشور با شاخص SPI، وضعيت خشک‌سالي کشور با شاخص SPEI ، تعداد روزهاي همراه با خشک‌سالي در فصل بهار (EDI ۱۴ روزه)، بررسي وضعيت خشک‌سالي کشاورزي از طريق بررسي درصد رشد محصولات زراعي در مناطق مختلف کشور، بررسي وضعيت استرس کشاورزي در اراضي زراعي، درصد اراضي کشاورزي تحت استرس، بررسي وضعيت خشکي، بررسي وضعيت گردوغبار و پهنه‌بندي اختلاف ميانگين رطوبت نسبي در بهار ۱۳۹۴ با شرايط ميانگين بلند مدت بهار اختصاص يافته است.
ميزان بارش کشور در بهار امسال نسبت به سال گذشته کاهشي در حدود ۱۸ درصد داشته است. از طرف ديگر نگاهي به ميانگين بلند مدت مجموع بارش بهاره کشور (۵۸ ميلي‌متر) مشخص مي‌سازد که کشور در بهار امسال، تنها حدود ۷۳ درصد از بارش‌هاي طبيعي مورد انتظار خود را دريافت کرده است که به معناي کاهش حدود ۲۷ درصدي بارش‌ها در مقايسه با بلند مدت است. بررسي تغييرات بارش استان‌ها طي بهار امسال در مقايسه با بلند مدت نيز حاکي از کاهش حدود ۶۸ درصدي بارش‌هاي استان هرمزگان (بيشترين کاهش) و افزايش حدود ۳۳ درصدي بارش‌هاي استان چهارمحال و بختياري (بيشترين افزايش) است.
در بهار امسال بارندگي در کل کشور و همچنين به طور جداگانه در يکايک استان‌ها به اندازه شرايط طبيعي مورد انتظار نبوده است. مقدار درصد مورد انتظار بارش بهاره نسبت به‌کل بارش سالانه براساس آمارهاي بلند مدت حدود ۳۴ درصد است در حالي که سهم بارش بهاره کل کشور در سال آبي جاري در حدود ۱۷درصد بوده است و اين به معناي دريافت فقط حدود نيمي از بارش‌هاي بهاره مورد انتظار در سال آبي جاري تلقي مي‌شود.
بررسي شرايط دمايي فصل بهار امسال مبين آن است که سواحل خليج‌فارس، درياي عمان و استان خوزستان با دماي ۳۵-۳۰ درجه گرم‌ترين مناطق کشور بوده‌اند و اين در حالي است که در همين زمان مناطقي از استان‌هاي اردبيل، آذربايجان شرقي، کردستان، چهارمحال و بختياري و تهران ميانگين دمايي بين ۵ تا ۱۰ درجه سلسيوس داشته‌اند. ساير نقاط کشور نيز مقادير دمايي بين ۳۰-۱۰ درجه سلسيوس را تجربه کرده‌اند.
علاوه بر اين بررسي روند تغييرات دما طي ۳۲ سال اخير نيز حاکي از روند افزايشي به ميزان تقريبا ۲ درجه سلسيوس از سال ۱۳۶۳ تا سال ۱۳۹۴ است.
در يک بازه زماني ۳۲ ساله، تبخير-تعرق از حدود ۴۵۴ ميلي‌متر در سال ۱۳۶۳، به حدود ۵۴۸ ميلي‌متر در سال ۱۳۹۴ رسيده است و به عبارتي روند افزايشي حدود ۳ ميلي‌متر در هر سال را نشان مي‌دهد. اين روند افزايش تبخير و تعرق در کنار افزايش دما و کاهش بارندگي مي‌تواند به طور جدي زنگ خطر بحران آب را در کشور به صدا درآورده و نياز به رعايت بيش از پيش الگوي مصرف آب را در کشور گوشزد نمايد.
براساس نقشه‌هاي پهنه‌بندي خشک‌سالي هواشناسي مطابق شاخص SPI سه ماهه منتهي به پايان خرداد ۱۳۹۴ مناطقي از غرب تا شرق در نيمه شمالي کشور به علاوه جنوب شرق کشور دچار خشک‌سالي خفيف بوده‌اند. همچنين مناطقي از سواحل درياي خزر در استان‌هاي مازندران و گلستان خشک‌سالي شديد و بسيار شديد داشته‌اند و اين در حالي است که در همين مدت مناطقي از استان‌هاي چهارمحال و بختياري، يزد و خراسان جنوبي ترسالي خفيف داشته‌اند.
با بررسي وضعيت خشک‌سالي سه ماهه کل کشور با شاخص SPEI (که علاوه بر بارش، از مقادير تبخير و تعرق نيز در آن استفاده مي‌شود) مشخص شد نواحي شرقي سواحل درياي خزر تا خراسان رضوي و شمال استان سمنان دچار خشک‌سالي شديد و خيلي شديد بوده و تقريبا ساير مناطق نيمه شمالي کشور از ايلام تا خراسان در وضعيت خشک‌سالي خفيف تا متوسط بوده‌اند. اين در حالي است که براساس اين شاخص قسمت‌هايي از استان‌هاي کرمان، يزد، هرمزگان، چهارمحال و بختياري و خوزستان ترسالي متوسط ديده مي‌شود.
پهنه‌بندي وضعيت گرد و خاک طي بهار ۹۴ حاکي از آن است که در استان‌هاي خوزستان، قم، کردستان، ايلام، کرمانشاه، آذربايجان غربي، يزد، مرکزي، اصفهان، بوشهر و فارس از ۱۴ روز تا ۳۳ روز درگير اين پديده بوده‌اند.
نقشه‌ها مبين گسترش استان‌هاي با تعداد روزهاي بيش از ۹ روز براي فصل بهار (حدود ۱۰ استان) در کشور هستند که اين موضوع را مي‌توان به خشک شدن بيش از پيش خاک کشور در اثر خشک‌سالي‌هاي فراگير و تجمعي چند سال اخير نسبت داد.
بررسي و مقايسه وضعيت رطوبت نسبي بهار امسال در مقايسه با شرايط بلند مدت اين پارامتر در فصل بهار حاکي از آن است که بيشترين کاهش رطوبت نسبي در مقايسه با ميانگين طبيعي و بلند مدت آن، مربوط به استان‌هاي زنجان، کردستان، کرمانشاه، همدان، سمنان و خراسان رضوي است که بين ۷ تا ۱۱ درصد بوده است. رطوبت نسبي در ساير نقاط کشور ۲ تا ۴ درصد کمتر از نرمال بوده است و اين در حالي است که حاشيه درياي عمان و خليج‌فارس، نقاط محدودي از شمال غرب و شمال شرق کشور نيز شرايط رطوبتي طبيعي را تجربه کرده‌اند. نکته مهم در رابطه با کاهش رطوبت نسبي در مناطق جنگلي شمال و غرب کشور، افزايش پتانسيل وقوع آتش‌سوزي‌هاي خودبه‌خود در آن مناطق کمک کند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن