تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833413681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

احياي پروژه ۷ ميليارد دلاري خط لوله گاز ايران به پاکستان و هند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۶ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۱۳ب.ظ)
احياي پروژه ۷ ميليارد دلاري خط لوله گاز ايران به پاکستان و هند موج - يک مقام ارشد وزارت نفت هند قرار است در صدر يک هيأت اقتصادي متشکل از مديران صنعتي اين کشور به‌ زودي از ايران ديدن کند و در مورد احياي خط لوله صلح با مقام‌هاي ايراني به مذاکره خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، هند قصد دارد پروژه ۷ ميليارد دلاري خط لوله گاز ايران به پاکستان و هند را احيا کند تا بهتر بتواند از فرصت‌هاي ايجاد شده در ايران پس از تحريم استفاده کند.
يک مقام ارشد وزارت نفت هند قرار است در صدر يک هيأت اقتصادي متشکل از مديران صنعتي اين کشور به‌ زودي از ايران ديدن کند و در مورد احياي خط لوله صلح با مقام‌هاي ايراني به مذاکره نشيند.
توسعه اين خط لوله مدت‌هاست در خاک ايران به پايان رسيده، اما؛ بخش پاکستاني آن پيشرفت چنداني نداشته و مقام‌هاي اين کشور مدام از فشار آمريکا روي توسعه آن به دليل تحريم‌هاي غرب عليه ايران سخن مي‌گويند.
البته مقام‌هاي ايراني هم هميشه اين ادعا را تکذيب کرده و معتقدند که توسعه اين خط لوله ربطي به وضع سياسي ايران نداشته و ندارد.
گزارش‌ها حاکي از آن است که هند به دليل نياز بسيار زياد خود به منابع انرژي قصد دارد اين پروژه را که سال‌هاست بر زمين مانده دوباره احيا کند.
دليل اين علاقه هندي‌ها به احياي خط لوله انتقال گاز حاصل از فعاليت‌هاي استخراج گاز از بلوک گازي فرزاد ايران است که کنسرسيومي متشکل از شرکت ملي نفت هند و ONGC VIdesh در سال ۲۰۰۸ ذخاير عظيم گاز طبيعي را در آن کشف کرد و ميدان را براي توسعه ۱۲ تريليون و ۸۰۰ ميليارد فوت مکعب گاز آماده بهره‌برداري کرد.
اما؛ توسعه اين پروژه عظيم به دليل تحريم‌ها متوقف شد. با توجه به شرايط جديد سياسي در ايران و توافق هسته‌اي تهران و گروه کشورهاي ۱+۵، هند دوباره مي‌خواهد به اين بلوک بازگردد و فعاليت‌هاي اکتشاف و استخراج گاز طبيعي را از سر گيرد. تا قبل از تحريم‌ها، اين کنسرسيوم هندي بيش از ۹۰ ميليون دلار در آن صرف مطالعات اکتشافي کرده بود.
اين مقام هندي که قرار است در سفر به ايران حضور داشته باشد و در اين گزارش نامي از وي برده نشده بود، در مورد اهداف اين سفر گفت: ما بايد بفهميم که آن‌ها (ايرانيان) به دنبال چه هستند و اين‌که ما چطور مي‌توانيم همه‌چيز را توسعه دهيم. ما بايد طرح خود را در مورد بلوک فرزاد ارائه دهيم. بايد همه راه‌هاي استخراج گاز را از اين ميدان بررسي کنيم. اين مساله مي‌تواند شامل مذاکرات در مورد ساخت خط لوله از ايران به پاکستان هم بشود.
در ديدار سه ماه پيش يک هيأت ايراني از هند، صحبت از احياي اين ميدان توسط شرکت‌هاي هندي به ميان آمد. بر همين اساس هندي‌ها در صدد برآمدند تا برنامه‌اي در اين باره تدوين کنند.
به گفته وي، پروژه خط لوله صلح ايران ـ پاکستان ـ هند هم مانند توسعه بلوک فرزاد بعد از تحريم‌هاي آمريکا از سوي هندي‌ها کنار گذاشته شد. پس از تحريم‌ها هند مجبور شد به فکر خط مستقل انتقال گاز از ترکمنستان از طريق ترکمنستان و پاکستان بيفتد.
ساخت اين خط لوله با وجود سال‌ها مذاکره ميان هند و پاکستان هنوز به مرحله‌اي نرسيده که کنسرسيومي براي ساخت و نگهداشت آن مشخص شود. براي هند خط لوله واردات گاز از ايران و ترکمنستان هرگز از چند اعلاميه از سوي مقامات رسمي فراتر نرفته است. به‌جز ايران و ترکمنستان، هند در فکر ايجاد خط لوله براي انتقال گاز طبيعي از قزاقستان، روسيه و ميانمار هم هست.
هند نزديک به ۸۰ درصد از نفت خام مورد نياز خود و چيزي نزديک به يک‌سوم از نياز خود را به گاز طبيعي وارد مي‌کند. قيمت‌هاي بالا و محدوديت‌هاي ظرفيتي واردات اين کشور را محدود کرده است. کاهش شديد قيمت نفت در بازارهاي جهاني طي سال گذشته ميلادي از طرفي، و راحتي انتقال گاز و نفت توسط خطوط لوله از طرف ديگر مي‌تواند مصرف گاز اين کشور را افزايش دهد. گاز در مقايسه با نفت، سوختي بسيار پاک‌تر به شمار مي‌رود. چندين نيروگاه برق؛ به‌ ويژه در جنوب هند به دليل نبود گاز ارزان و يا کمبود آن از فعاليت باز مانده‌اند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن