واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
راهنمای وزن گیری نوزاد در 6 ماه اول تولد
آیا می دانید افزایش وزن طبیعی نوزاد چگونه است؟
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از نی نی سایت: کمک پیوسته به نوزاد برای وزن گیری در سال اول زندگی او می تواند کمی سخت به نظر برسد. در این مقاله می توانید همه اطلاعات لازم را درباره وزن گیری نوزاد به دست بیاورید و اطمینان حاصل کنید که نوزاد در هر ماه به میزان لازم غذا می خورد و وزن کافی کسب می کند، علاوه بر این یاد می گیرید که چگونه این کار را با حفظ سلامت و رضایت انجام دهید. در بخش اول این مطلب به 6 ماه اول تولد نوزاد خواهیم پرداخت و در بخش پایانی وزن گیری در 6 ماهه دوم زندگی نوزاد را بررسی خواهیم کرد.
1 ماهگی
نوزاد از زمان تولد تا 6 ماهگی تقریبا 2.54 سانتی متر در ماه رشد می کند و 141 تا 198 گرم در هر هفته به وزن او اضافه می شود. اگر تغذیه نوزاد مناسب باشد، او به تدریج و پیوسته وزن خواهد گرفت.
تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک. زمان هر وعده شیردهی دقیق نیست و تعیین مقدار شیری که نوزادان باید در هر وعده شیردهی بنوشند، تقریبا غیر ممکن است. نوزادان در این سن باید 8 تا 12 بار در روز و ای هر دو تا سه ساعت یک بار تغذیه شوند.
2 ماهگی
نوزاد باید در هر هفته به تدریج و پیوسته وزن بگیرد. اگر نگران هستید، بهتر است با دقت بیشتری مقدار شیر مادری که نوزاد در هر وعده شیردهی می نوشد را با دوشیدن آن زیر نظر بگیرید. در بعضی موارد، ممکن است نوزادان نتوانند عمل مکیدن را به خوبی انجام دهند و یا شاید شما به میزان لازم به او شیر نمی دهید. اگر با وجود تغییر در روش شیردهی باز هم مشکل ادامه پیدا کرد، بهتر است با یک ماما یا پزشک مشورت کنید تا راهکارهایی برای تغذیه بهتر نوزاد به شما ارائه دهند.
تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک. برای تغذیه نوزاد با غذای تک غله یا غذای کمکی تا 4 ماهگی صبر کنید. دادن این غذاها قبل از 4 ماهگی می تواند منجر به مشکلات هضم در کودکان شود.
3 ماهگی
در این مرحله، وزن گیری نوزاد از وضعیت 170 گرم در هفته به کمی کمتر از 113 گرم در هفته کاهش پیدا می کند که به این معنی است که نوزاد به طوروضعیت به این معنی است که در حدود 2 پاوند در این ماه و ماه های بعدی به وزن او اضافه خواهد شد. این روند تا 7 ماهگی ادامه خواهد داشت.
تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک. این ماه آخرین ماهی است که نوزاد تنها از شیر مادر یا شیرخشک به عنوان منبع اولیه غذایی استفاده می کند چون از حدود 4 تا 6 ماهگی می توانید غذای کمکی را شروع کنید.
4 ماهگی
در حدود 4 ماهگی نوزاد نشانه هایی مبنی بر آمادگی خود برای خوردن غذای کمکی را نشان می دهد. بعضی از این نشانه ها عبارتند از: می تواند سرش را بلند کند، می تواند با کمک شما بنشیند و به غذای شما علاقه نشان می دهد. انتقال از غذای مایع به غذای جامد مرحله ای بسیار حساس است، بنابراین اگر نوزاد برای شروع غذای جامد آمادگی کافی ندارد، او را مجبور به خوردن نکنید. ترشح بزاق نوزاد در این مرحله به معنی بی میلی او به غلات نیست و این حالت در 4 تا 7 ماهگی به اوج خود می رسد.
تغذیه مناسب: شیرمادر یا شیرخشک به علاوه میوه جات و بعد سبزیجات. نوزادانی که از طعم میوه لذت می برند، معمولا به سبزیجات هم علاقه نشان می دهند. علاوه بر این غذای کمکی مخصوص نوزادان را شروع کنید که شامل غذاهای تک غله ای است و آماده باشید تا از غذاهای جدیدتر و ضخیم تر در زمان دندان درآوردن کودک که معمولا در حدود 6 ماهگی شروع می شود، استفاده کنید. در ابتدا، دو دندان جلویی بالا و پایین کودک رشد می کنند.
5 ماهگی
بین 5 تا 6 ماهگی، وزن نوزاد باید دو برابر شده باشد. 6 ماهگی زمانی است که باید نوزاد را برای کنترل وضعیت سلامتی نزد پزشک ببرید و از او درباره وزن کودک سوال کنید تا در صورت وجود مشکل به وزن گیری او کمک کنید.
تغذیه مناسب: شیر مادر یا شیرخشک به اضافه میوه و سبزیجات (در صورتی که کودک با اشتها غلات مخصوص کودکان را می خورد، به او میوه و سبزیجات بدهید). نوزادانی که میوه دوست دارند معمولا از خوردن سبزیجات هم لذت می برند، البته مطمئنا اگر یک تکه موز به کودک بدهید امکان دارد سرش را برای خوردن هویج برنگرداند!
6 ماهگی
در 6 ماهگی، نوزاد شروع به رشدی در حدود 1.27 سانتی متر در ماه و وزن گیری 85 تا 141 گرم در هفته می کند.
تغذیه مناسب: سبزیجات، میوه و بعد گوشت پوره شده. اسهال و یا التهاب پوست نشانه های حساسیت به غذا هستند. (حتما این نکته را مدنظر داشته باشید برای تشویق کودک به چشیدن غذاها باید بیشتر از 7 بار آن را ببیند. بهتر است شیر مادر یا شیرخشک را هم ادامه دهید.
انتهای پیام/
اخبار مرتبط
آنچه باید از سندرمداون بدانیم
نقص عضو جنین با خوردن این خوراکی در دوران بارداری
هشدار! موج سوم ایدز در راه است
علل اسهال در کودکان/ آب نجوشیده و شیر خشک غلیظ به نوزاد ندهید
۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]