واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شلوغی فرودگاه های انگلیس و معضل تدابیر شدید امنیتی لندن - ایرنا - فرودگاه های انگلیس با آغاز فصل شلوغ مسافرت های هوایی، به دلیل اجرای تدابیر شدید امنیتی مبتنی بر قانون ‘مبارزه با تروریسم’، میزبان خوبی برای مسافران بویژه اقلیت های قومی و مسلمانان نیستند.
به گزارش ایرنا، نیمه ی دوم ماه ژوئیه، زمانی است که مدارس در انگلیس تعطیل می شوند و خانواده ها شش هفته فرصت دارند تا مسافرت های تابستانی شان را در این ایام برنامه ریزی کنند.
منابع انگلیسی از جمعه هفته گذشته گزارش کردند که مسیرهای منتهی به فرودگاه بین المللی هیترو لندن و سایر فرودگاه های بزرگ این کشور شاهد ترافیک سنگینی بوده و به مسافران هشدار دادند که پیش از عزیمت به فرودگاه از تاخیر در پروازهایشان کسب اطلاع کنند.
بااین حال فرودگاه های انگلیس بویژه فرودگاه بین المللی هیترو همزمان با حضور شمار زیاد مسافران، شاهد اجرای تدابیر شدید امنیتی هستند.
ورود به سالن پرواز، فرایندی است که مسافران پس از تحویل بار به شرکت های هواپیمایی، باید از مسیرهای پرپیچ وتاب و صف های طولانی گیت های ورودی عبور کنند تا برای سوارشدن به هواپیما آماده شوند.
این فرایند که گاهی شامل بروز اشتباه در دستگاه های حسگر هم بوده ، برای مسافرینی که قصد عزیمت به کشورهای دیگری را دارند، وقت گیر، خسته کننده و گاهی شبیه به یک کابوس است.
این گیت ها که به دلیل حساسیت بالای ماموران امنیتی فرودگاه مشمول هیچ گونه ارفاقی نیست گاهی یک ساعت هم به طول انجامیده است که سبب شده تا مقامات انگلیسی در مصاف با صف های طولانی فرودگاه، اقدام به گشایش باجه های بیشتری کنند.
بازجویی موشکافانه بارهای دستی و سخت گیری های غیرضروری خصوصا به بانوان باحجاب مسلمان از دیگر مواردی است که گاهی اوقات می توان در گیت های بازرسی فرودگاه های انگلیس شاهد آن بود.
بانوان مسلمانی که برای عبور از گیت های امنیتی باید در برابر مردان نامحرم گاهی حتی کفششان را خارج سازند، این فرایند که اندکی هم تعدیل شده است، را دست وپا گیر و موهن توصیف می کنند.
پیشتر مقامات انگلیسی اتاق هایی را تعبیه کرده بودند که در آن اسکنرهای فوق پیشرفته، تصویر بدن مسافران را به مأمورین امنیتی عریان نشان می داده است.
این فرایند که بلافاصله مورد اعتراض و خشم گروه های مسلمان و فعالان مذهبی قرار گرفت، پس از یک دوره سه ساله برچیده شد؛ بااین حال رویکرد نامناسب ماموران امنیتی نسبت به مسلمانان هم چنان به عنوان یک دغدغه برای مسافران هست.
از سوی دیگر سگ های آموزش دیده ی ماموران امنیتی، همچنان به عنوان ابزار متداول نیروی های امنیتی انگلیس در سطح فرودگاه ها از جمله هیترو به چشم می خورند.
این سگ ها در حالی به چمدان ها و متعلقات مسافران نزدیک شده و آن را استشمام می کنند که مقامات انگلیسی به خوبی از محدودیت های شریعت اسلام در این زمینه آگاهی دارند.
گفتنی است پیشتر پلیس منطقه اسکاتلند به دلیل استفاده از تصویر سگ در یک آگهی عمومی در اسکاتلند، مجبور به عذرخواهی از جامعه مسلمانان شد.
ناگفته پیداست که چنین رویکردی با چاشنی ماموران امنیتی فرودگاه های انگلیس، تا چه اندازه می تواند سفر خانواده های مسلمانانی که اکنون قصد سفر دارند، تحت الشعاع قرار داده و دشوار کند.
به گفته تحلیل گران، اصلی ترین پشتوانه ماموران امنیتی انگلیس برای این گونه تدابیر، قانونی است که به آنها اجازه ایست های بازرسی، بازداشت های بدون حکم و بازجویی های بی پایان، از به اصطلاح ‘مظنونین اقدامات تروریستی’ را می دهد.
این قانون که ‘مبارزه با تروریسم سال 2000 ‘ خوانده می شود، و بعد از یازدهم سپتامبر سال 2001 میلادی به تصویب رسید، اخیر موردانتقاد کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد قرارگرفته و در گزارشی عنوان شده است که ‘عبارت تروریسم در این قانون مبهم و نامشخص است و به موجب آن آزادی بیان سیاسی را در انگلیس تحت الشعاع قرار می دهد’.
منتقدین بر این باورند که واقعه یازدهم سپتامبر و قوانینی که به دنبال آن در انگلیس برای به اصطلاح ‘مبارزه با تروریسم’ به تصویب رسید، بهانه اصلی مقامات امنیتی در این کشور است تا با استناد به آن فشارها را بر اقلیت های قومی افزایش دهند.
"جین چارلز دیمنزس"، یک سیاه پوست برزیلی تبار مقیم انگلیس، هفت سال پیش به دست ماموران امنیتی انگلیس به ظن تروریست بودن در متروی شهر لندن قربانی شد.
در حالی که مقامات پلیس انگلیس بابت این رخداد غیر قابل توجیه، تاکنون هیچ توضیحی را ارائه نداده اند، شاهدان عینی می گویند که ضربات شلیک شده به وی، بدون هیچ هشدار قبلی صورت گرفته است.
مسعود شجره، رییس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در گفت وگو با خبرنگار ایرنا گفته بود: پیشتر طبق یک دستورالعمل امنیتی، بازرسی مسافران در فرودگاه ها در انگلیس به وسیله اسکنرهای عریان نما صورت می گرفت، که پس از ارائه گزارش هایی مبنی بر نقض حقوق شهروندی این گونه بازرسی ها برچیده شد.
وی افزود: استفاده از این اسکنرها در سال 2009 میلادی مطرح شد که با اعتراض های صورت گرفته در اکتبر 2012 میلادی متوقف و حسگرهای دستی جایگزین آنها شد.
شجره این گونه قوانین ضد تروریستی در غرب را به نوعی مرتبط با اسلام هراسی می داند و معتقد است که "اسلام هراسی" و حتی "قوانین حقوق بشر" ابزاری در دست دولت های غربی است که در مواقع ضروری از آن به نحو دلخواه استفاده کنند.
اروپام**1**ن**1552
05/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]