واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۶:۴۶ب.ظ)
با وجود داشتن معادن غني؛ شهرستان بشاگرد بالاترين نرخ بيکاري و محروميت را در کشور دارد موج-ساير رسانه ها؛ شهرستان بشاگرد بالاترين نرخ بيکاري و محروميت را در کشور دارد، شهرستاني که به لحاظ معدني جزو غنيترين شهرستانهاي استان به حساب ميآيد و مديران استاني بارها بر اين موضوع تأکيد کردهاند.
تسنيم نوشت:
پس از انتشار آمار جنجالبرانگيز حوزه اشتغالزايي و بيکاري، نرخ بيکاري 397 شهر کشور اعلام شد که براساس آن، فاصله بيکاري در بين شهرهاي کشور به 48.8 درصد رسيد. همچنين براساس گزارشهايي که از دبيرخانهها و اتحاديههاي کارگري رسيده هم اکنون بيشترين آمار بيکاري بين اقشار تحصيلکرده و جوان کشور حدود 30 تا 35 درصد است.
بررسي آمارهاي مربوط به 397 شهرستان کشور نشان ميدهد که نرخ بيکاري در شهرستان بشاگرد به ميزان 53.2 درصد و بالاترين نرخ بيکاري کشور است. اين در حالي است که اين شهرستان از منابع غني معدني بهره ميبرد.
شهرستان بشاگرد يکي از شهرستانهاي استان هرمزگان واقع در ايران است. شهرستان بشاگرد در سال 1387 تأسيس شده است. مرکز اين شهرستان، شهر سردشت است. محدوده بشاگرد پيشتر بخشي از شهرستان جاسک در استان هرمزگان ايران بود؛ که در سال 1387 به شهرستان ارتقاء يافت. جمعيت شهرستان بشاگرد طبق سرشماري عمومي نفوس و مسکن در سال 1390، برابر با 40،007 نفر بوده است.
از آنجا که در اين مناطق بيشترين استعداد کاني سازي در زون آميزه رنگين تمرکز دارد مدارک و اسناد و گزارشهاي مربوط به کاني سازي در اين واحد مورد بررسي قرار گرفت. نمونههاي اخذ شده در اين بررسيها آزمايشهاي شيميايي، کاني شناختي به روشهاي اشعه و مقاطع نازک و صيقلي انجام شد. مطالعات شناسايي اوليه استعداد بالقوه مناطق بشاگرد و شرق ميناب نشان داد که عليرغم تصورات زمينشناسي قبلي در فليش هاي مکران کانيسازيهايي صورت گرفته که بعضي از آنها مانند ورميکوليت و تالک اهميت بسيار زيادي دارد.
مطالعات در زونهاي آميزه رنگين بين تيک سياه و رودان تا فارياب نيز نشان داد که زون آميزه رنگين از ديدگاه کاني سازي منگنز، ترموليت، آهکهاي پلاژيک و احتمالا کروميت و کريزوتيل واجد اهميت است. از کل مطالعات چنين نتيجه گرفته شد که در کوهستانهاي بشاگرد بين سندرک و انگهران منطقه اطراف دره پهن از نظر کاني سازي ورميکوليت، تالک، گوگرد اهميت بسيار فراواني دارد.
اين نواحي شرقي و جنوب شرق استان را شامل شده و از سمت غرب به گسل ميناب محدود ميگردد. اين ناحيه شامل رسوبات حاصل از جريانهاي آشفته و سنگهاي آتشفشاني و رسوبات نواحي عميق (پلاژيک) دريايي، قطعات بزرگ تکتونيکي، سنگها اولترابازيک و ريف هاي آهکي مرجاني بوده و به طور کلي جزئي از کمربند افيوليتي آلپ، هيماليا است.
انديسهاي موجود معدني شناخته شده شامل کروميت، آزبست و منيزيت است که ذخاير عمده کروميت در منطقه رودان و بشاگرد است. ذخاير منيزيت قابلتوجهي شناسايي نگرديده است. معادن کروميت فارياب در ذخيره بيشتري نسبت به کروميتهاي ساير نقاط ايران است که با احداث پالايشگاه، فروکروم آبادان ميزان استخراج کروميت از معادن مذکور افزايش چشمگيري داشته و علاوه بر تأمين مواد اوليه پالايشگاه، سالانه حدود 300-250 هزار تن نيز به کشورهاي چين و ژاپن صادر ميشود که از اين طريق ارز قابلتوجهي وارد کشور ميگردد. در شمال شرق ميناب، راهدار و بشاکرد نيز پتانسيلهايي از کروميت شناسايي شده است.
انديسهايي از آن در مناط کوه شاه احمدي و بشاگرد کشف گرديده است و طي سال 74 شرکت معادن فارياب جهت تأمين بخشي از خوراک پالايشگاه آبادان اقدام به پيجوئي. اکتشافات و اخذ 10 فقره موافقتنامه اصولي جهت اکتشاف منگنز در اين مناطق نموده است. همچنين مصرف عمده تالک در صنعت پرکنندهها و لوازم بهداشتي مباشد. انديسهايي از آن تاکنون در منطقه بشاگرد (در پهن) شناسايي گرديده است. در مورد اسمکتيت منابع آن در بشاگرد غربي شناسايي شده است. مصرف عمده آن در صنعت نفت، لوازم بهداشتي، تصفيه آب، مصارف داروئي، پرکنندهها، بيرنگ کنندهها و جذبکنندهها است.
سنگهاي تزئيني و نما انديسهاي شناخته شده آن در خمينيشهر بشاگرد و منطقه کوه شاه احمدي و رودان قرار دارند. که طي سال 74 اين اداره کل در منطقه خيرآباد رودان اقدام به اکتشاف مقدماتي در قالب طرح اکتشاف مقدماتي سنگهاي تزئيني نموده است.
رئيس شوراي اسلامي بشاگرد با بيان اين که مردم بشاگرد چشم اميد به تدبير مسوولان دولت اعتدال دوختهاند که با کليد طلايي خود قفلهاي بزرگ بيکاري را باز کند، گفت: شهرستان بشاگرد با داشتن 14 معدن ثبت شده رتبه اول بيکاري را در کشور دارد.
خليل نوري پور ضمن تشکر از استاندار هرمزگان که اولين سفر شهرستاني خود را به اين شهرستان اختصاص داده است، گفت: با اعلام مرکز آمار ايران در مورد نرخ بيکاري 53 درصدي در شهرستان بشاگرد، موج نگرانيهاي زيادي را براي جوانان و خانوادهها ايجاد کرده است.
وي با اشاره به اين که در حال حاضر 14 معدن ثبت شده در اين شهرستان وجود داشته که هنوز به بهرهبرداري نرسيدهاند، از مسوولان امر خواست جهت برخورداري مردم شهرستان بشاگرد از اين موهبت الهي، از ظرفيتهاي مردمي و منابع انساني کارآمد اين شهرستان در قالب تشکيل تعاونيها و همچنين استخراج معادن استفاده شود.
به گفته وي، اين معادن عموما از جنس کروميت، منگنز و مس هستند که در روستاها و شهرهاي توابع نظير حسينآباد، برکهنک، دستگرد، درجک، شه بابک، جگدان، سردشت، بند بارک، گوهر کوه، بيخ کهنو قرار دارند.
فرماندار بشاگرد گفت: معادن منگنز و کروميت در اين شهرستان وجود دارد که با بهرهبرداري از اين معادن شاهد کاهش نرخ 54 درصدي بيکاري در شهرستان خواهيم بود و تحولي بزرگ در بحث اشتغال ايجاد ميشود.
محمد اسفندياري در نشست شوراي اشتغال شهرستان افزود: معدن منگنز در روستاهاي درکاه، سهران و جگدان و کروميت در روستاهاي درگز و ذهبدي منطقه بشاگرد قرار دارند که براي بهرهبرداري و استخراج آن توسط صنعت، معدن و تجارت استان به مزايده گذاشته شد.
ابوالقاسم جراره عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس در پاسخ به اين سوال که به طور مشخص درباره شهرستان بشاگرد که داراي ظرفيتهاي معدني بالايي است، اما؛ بيشترين درصد بيکاري را در استان دارد چه تدبيري انديشيده خواهد شد، گفت: ما در شرايط فعلي 14 معدن ثبتشده را در بشاگرد داريم اما عليرغم وجود اين معادن، براساس آمار اعلامشده، نرخ بيکاري در شهرستان بشاگرد بيش از 50 درصد است.
وي با بيان اين که با وجود اين ظرفيت معدني، آوازه شهرستان بشاگرد به لحاظ محروميت يک آوازه ملي است اظهار داشت: معادن گرانبهايي از جمله کروميت، منگنز و مس در اين شهرستان وجود دارد، اما؛ متأسفانه موردتوجه قرار نگرفته است.
اين نماينده مجلس در ادامه اظهار داشت: نياز است که بخش خصوصي ما در اين حوزه وارد شود و کمک کند. اين ميتواند به کاهش بيکاري بالاي 50 درصدي که در اين شهرستان وجود دارد کمک کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]