تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835060605
امام گفتند به آقا محسن بگویید که یا سپاه یا خرمشهر! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: امام گفتند به "آقا محسن" بگویید که یا سپاه یا خرمشهر!
صدام دنبال این بود که خرمشهر و کرمانشاه را بگیرد و یک قطعنامه جدید صادر شود؛ اما تحولی که امام پس از پذیرش قطعنامه در مردم پدید آورد و نیز ابتکار فرماندهان در طرح «کمین بزرگ» جام زهری را که امام نوشید خنثی و بی اثر کرد و کام امام (ره) از شهد پیروزی ها آنچنان شیرین شد که در اسفند 1367 در سخنرانی فرمودند: ما در جنگ یک لحظه هم از عملکرد خود نادم و پشیمان نیستیم.
کد خبر: ۵۲۰۰۲۴
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۰ - 27 July 2015
امروز سالگرد عملیات پیروزمندانه مرصاد در منطقه غرب کشور و علیه منافقین کور دل است که در روزهای پایانی جنگ انجام گرفت و برگ زرین دیگری بود برای پایان مقتدرانه هشت سال دفاع مقدس که در تاریخ این مرز و بوم برای همیشه نگاشته شد.
به گزارش «تابناک»، در دومین روز مرداد ماه سال ۱۳۶۷، منافقین کوردل با همکاری و پشتیبانی حزب بعث و نیروی هوایی ارتش عراق، عملیات سه روزهای را علیه ملت ایران و برای فتح تهران با نام «فروغ جاویدان» را آغاز کردند. آنان سپس حرکت سریع به سمت کرمانشاه را آغاز کرده تا به گردنه چهارزبر یا همان تنگه مرصاد رسیدند.
پس از آن، فرمان عملیات مرصاد با رمز «یا علی ابن ابیطالب» صادر شد. ستونی به طول چهار کیلومتر مسلح به توپ، تانک، نفربر، تفنگ ۱۰۶، خودروهای سنگین حامل مهمات و سایر ادوات نظامی و لجستیکی، جاده دشت حسن آباد را پوشانده بودند که ناگهان صدای غرورآفرین بالگردهای هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی ایران در فضا طنینانداز شد. بمباران هوایی خلبانان نیروی هوایی چنان دقیق انجام گرفت که تمام سازمان نظامی منافقین از هم فروپاشید و چند لحظه بعد، بالگردهای کبرا هوانیروز از چپ و راست، انبوه نفرات و تجهیزات دشمن را مورد حمله قرار دادند. عملیات غرورآفرین مرصاد تا دو روز بعد ادامه یافت تا این که منطقه به کلی از وجود منافقین پاکسازی شد و بیش از 2500 نفر از آنان به هلاکت رسیده و بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو، نفربر و تانک آنها نابود شد. این عملیات موجب نابودی همه توان نظامی منافقین شد و تنگه چهارزبر که شهادتگاه برترین فرزندان این مرز و بوم بود، «تنگه مرصاد» یا کمینگاه نامیده شد.
آنچه در ادامه می خوانید ماجرای روزهای آخر جنگ و عملیات مرصاد از زبان سرلشکر پاسدار محسن رضایی می باشد که در کتاب جنگ به روایت فرمانده به رشته تحریر درآمده است. هجوم سراسری مجدد عراق اصولا صدام هم می بایست بلافاصله پس از پذیرش قطعنامه توسط ایران آن را می پذیرفت اما صدام قطعنامه 598 را نپذیرفت و اعلام کرد:«من به پذیرش ایران مشکوک هستم.» و چند روز بعد، به جای اینکه آتش بس اعلام کند، اولین هجوم خود را از منطقه کوشک به خوزستان آغاز کرد. ارتش عراق در حقیقت حدود پنج، شش روز بعد از اینکه ایران قطعنامه 598 را پذیرفت، به جای اینکه او هم بپذیرد و اعلام آتش بس کند، از مناطق حسینیه و کوشک در شمال خرمشهر به سمت جاده اهواز- خرمشهر حمله کرد و این جاده را تصرف کرد و خرمشهر محاصره شد و امکان تدارکات به شهر و ارتباط بین نیروهایی که در پادگان حمید بودند با نیروهایی که در خرمشهر بودند قطع شد. عملیات سرنوشت روز پنجم یا ششم هجوم سراسری عراق بود که حاج احمد آقا خمینی با من تماس گرفت و گفت: «امام گفتند به فلانی بگویید که یا سپاه یا خرمشهر.» از اول جنگ تا آن موقع، هیچ گاه امام با سپاه اینطور برخورد نکرده بود و این نشان می دهد که مسئله خرمشهر در آخر جنگ خیلی مهمتر از مسئله خرمشهر در ابتدای جنگ است.
لذا عملیاتی را طراحی کردیم به اسم عملیات سرنوشت. علت اینکه اسمش را گذاشتیم سرنوشت، مربوط به همین جمله امام بود. البته اینجا دیگر فرصت تبلیغات کردن و بیانیه دادن نبود؛ چون ما مرتب درگیر بودیم و یکی، دو ماه بود که داشتیم با ارتش عراق می جنگیدیم و دیگر مثل عملیات فتح المبین، بیت المقدس، و مانند اینها نبود که چند ماه وقت داشته باشیم؛ یا مثل عملیات فاو که بتوانیم نیروهای تبلیغاتی را بیاوریم و توجیهشان کنیم بعد اسم عملیات را بگوییم. عملیات سرنوشت 48 ساعت طول کشید و رزمندگان با همه قدرت دشمن را عقب زدند. البته از آن نامه که من خدمت امام نوشتم معلوم بود که ما موج حملات بعدی دشمن را فهمیده ایم. بلافاصله بعد از آن نامه بود که ما نیروها را از حلبچه عقب کشیدیم. وقتی ما نیروها را از حلبچه عقب کشیدیم، هیچ حمله ای به ما در حلبچه صورت نگرفت. چرا؟ چون ما فهمیدیم که دیگر آن وضع سابق جنگ عوض شده و باید خودمان را برای یک جنگ جدی آماده کنیم. بنابراین پس از سقوط فاو و شلمچه راهبرد جدیدی را برای پایان جنگ طراحی کردیم و کل منطقه حلبچه را تخلیه و در جنوب متمرکز کردیم. بعضی آن موقع فکر کردند یک تبانی بین ایران و عراق شده و حالا که قطعنامه پذیرفته شده، ایران دارد عقب نشینی را شروع می کند؛ لذا وقتی دشمن به اطراف خرمشهر رسید نقطه آغاز موج جدید حملات ایران آغاز شد. ما می خواستیم فاو را واقعا نگه داریم اما نتوانستیم، ولی در مورد شلمچه این حرف را نمی توانیم بزنیم چرا که تجربه نشان می داد مقاومت در این منطقه نتیجه ندارد و نیروهایمان را بدون دلیل از دست می دهیم؛ لذا اولین گام راهبرد هجومی ایران پرهیز از تلفات و تمرکز نیروها در جنوب برای انجام عملیات جدید بود. نکته دیگر این بود که وضع جامعه هم به کلی عوض شده بود و مردم، دیگر مردم چند ماه قبل نبودند چون وقتی امام قطعنامه را صادقانه و خالصانه پذیرفت، یک تحول و انقلابی بزرگ در مردم پدید آمد.
آنقدر مردم به سمت جبهه های جنگ هجوم بردند و به سمت جبهه ها نیرو فرستادند که ما دیگر قادر نبودیم آن ها را تدارک کنیم. این در حالی بود که یکی، دو ماه قبل از آن، اکثر لشکر های ما خالی بود و نیرو نداشتند. در نامه هایی که مسئولان خدمت حضرت امام (ره) یا برای آقای هاشمی رفسنجانی نوشتند، کاملا پیداست که ما کمبود نیرو و امکانات و تامین مخارج مالی جنگ داشتیم. امام آنچنان با صداقت و اخلاص و بدون سیاسی کاری پیام پذیرش قطعنامه را صادر کرد که گویی جرقه ای به آن منبع سوخت عشق ملت ایران زده شد و شعله ای در دلها به وجود آمد که گروه گروه مردم به سمت جبهه های جنگ آمدند چون راهبرد را تغییر داده بودیم و لشکر ها پر از نیرو شده بود، لذا این بار با اولین هجومی که ارتش عراق به ایران کرد، با یک سد بسیار محکمی در جنوب مواجه شد و در عملیات سرنوشت، دشمن تا مرز بین المللی عقب نشست. البته در دهلران و مهران جلو آمدند که آنها را در گام های بعدی عقب زدیم.
عملیات مرصاد همچنین که نیروهای ما داشتند به مرز می رسیدند حادثه ی دوم اتفاق افتاد و ارتش عراق به قصر شیرین و سرپل ذهاب حمله کرد و تا سی کیلومتر جلو آمد و سی کیلومتری به بعد، منافقین را راه انداختند. منافقین آمدند اسلام آباد را گرفتند و به نزدیکی کرمانشاه رسیدند. ما فقط دو تیپ در تنگ چهار زبر داشتیم و این دو تیپ، اولین سطح دفاعی را در چهارزبر، روبروی منافقین درست کردند. اما کمتر از 48 ساعت، ما چهار، پنج تیپ و لشکر را از جنوب به سمت کرمانشاه بردیم و دوباره این جابجایی مشابه همان حادثه قبلی، بسیاری از فرماندهان را نگران کرد که چرا لشکر ها را دوباره به سمت غرب می برید! ما یک ماه قبل می دانستیم که منافقین می خواهند حمله بکنند، اما مکانش را نمی دانستیم. یعنی در حالی که هنوز نیروهای ما در کنار مرز خرمشهر با عراق می جنگیدند، اینجا دست به یک ریسک بسیار خطرناکی زده سد و طی آن بخش زیادی از نیروهای جنوب را به سمت کرمانشاه آوردیم.
منافقین، در یک میدان و عرصه سی کیلومتر در ده کیلومتر، از چهار طرف محاصره شدند. یک نیرو جلوی منافقین و روبروی کرمانشاه می جنگید. لشکر 27 و 10 از تهران را از سمت اسلام آباد وارد عمل کردیم؛ تیپ نبی اکرم (ص) و تیپ ایلام از سمت جاده ایلام به اسلام آباد وارد صحنه شدند. تقریبا سه طرف منافقین محاصره شد. اینجا هم ما چند روز جنگیدیم و عملیات مرصاد شکل گرفت. منافقین اینجا منهدم شدند و ارتش عراق که 120 کیلومتر با منافقین پیشروی کرده بود عقب زده شد و تا مرز برگشت. 48 ساعت بعد از عملیات مرصاد، صدام اعلام کرد که من هم قطعنامه 598 را قبول دارم. یک هفته تا ده روز بعد، آتش بس برقرار شد و تقریبا مرداد را پشت سر گذاشتیم. پس جام زهر قطعنامه 598 در اوج ضعف پذیرفته شد ولی در پایان جنگ در اوج اقتدار ایران، به صدام تحمیل شد. صدام چرا آتش بس را زودتر نپذیرفت؟ هر کسی که افبای سیاست را بداند، این موضوع را کاملا می فهمد. او نمی خواست آتش بس را قبول کند. صدام دنبال این بود که خرمشهر و کرمانشاه را بگیرد و یک قطعنامه جدید صادر شود اما تحولی که امام پس از پذیرش قطعنامه در مردم پدید آورد و نیز ابتکار فرماندهان در طرح «کمین بزرگ» جام زهری را که امام نوشید خنثی و بی اثر کرد و کام امام (ره) از شهد پیروزی ها آنچنان شیرین شد که در اسفند 1367 در سخنرانی فرمودند: ما در جنگ یک لحظه هم از عملکرد خود نادم و پشیمان نیستیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]
صفحات پیشنهادی
مذاکرات رستورانی آقای وزیر با آلمانیها /نظر سردار نقدی درمورد پای شکسته کری /اعتراض شیک و مجلسی کوچکزاده / ن
مذاکرات رستورانی آقای وزیر با آلمانیها نظر سردار نقدی درمورد پای شکسته کری اعتراض شیک و مجلسی کوچکزاده نمایندگانی که به ملاقات زنجانی میروند ظریف در مجلس چه کتابی میخواند رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خودتوضیح محسن مسلمان درباره چشم های قرمزش! |اخبار ایران و جهان
توضیح محسن مسلمان درباره چشم های قرمزش مسلمان می گوید به دلیل حساسیت فصلی چشم هایش اینگونه پف کرده و قرمز شده است کد خبر ۵۱۶۵۵۸ تاریخ انتشار ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۰ - 12 July 2015 به گزارش خبرآنلاین بازیکنی که احتمالا دوباره به پرسپولیس بازخواهد گشت از بعضی رسانه ها دلخورماجرای دفاع ظریف از سپاه در وین |اخبار ایران و جهان
ماجرای دفاع ظریف از سپاه در وین یک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران میگوید که وزیر خارجه ایران در مذاکرات هستهای خطاب به یک وزیر غربی در حمایت از سپاه گفته است که مردم ایران قدردان سپاه هستند و به نفع آنهاست که به عنوان مخالف سپاه به مردم ایران معرفی نشوند کد خبر ۵۱۹۰۳۶ تاقامه نماز عید فطر به امامت رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
اقامه نماز عید فطر به امامت رهبر انقلاب کد خبر ۵۱۷۸۹۸ تاریخ انتشار ۲۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۰ ۴۷ - 18 July 2015خطبه های نماز عید فطر به امامت رهبر انقلاب |اخبار ایران و جهان
خطبه های نماز عید فطر به امامت رهبر انقلاب کد خبر ۵۱۷۸۹۴ تاریخ انتشار ۲۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۰ ۱۲ - 18 July 2015 لینک را کپی کنیدآقا تهرانی عضو ناظر در شورای فرهنگ عمومی شد |اخبار ایران و جهان
آقا تهرانی عضو ناظر در شورای فرهنگ عمومی شد کد خبر ۵۱۸۶۸۲ تاریخ انتشار ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۱۴ - 21 July 2015 نمایندگان مجلس شورای اسلامی مرتضی آقا تهرانی را به عنوان ناظر در شورای فرهنگ عمومی انتخاب کردند به گزارش خانه ملت نمایندگان در نشست علنی امروز سهشنبه 30 تیرماه مجلس شورنماز عید فطر به امامت رهبرانقلاب اقامه میشود |اخبار ایران و جهان
نماز عید فطر به امامت رهبرانقلاب اقامه میشود نماز عید سعید فطر تهران به امامت حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مصلای بزرگ امام خمینی ره اقامه می شود کد خبر ۵۱۶۵۶۰ تاریخ انتشار ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۴ - 12 July 2015 نماز عید سعید فطر تهران به امامت حضرت آیت اللهبارهاي فرودگاه امام به مقصد نميرسد؟ |اخبار ایران و جهان
بارهاي فرودگاه امام به مقصد نميرسد فرودگاه بينالمللي امام خميني ره به عنوان ويترين فرودگاههاي كشور آنقدر درهم ريخته چيده شده كه نه تنها نظر مسافران خارجي را جلب نميكند كه مسافران ايراني هم از اين ويترين آشفته ناراضياند به جمع تمام ايرادات اين فرودگاه بينالمللي بايد گمموضوع صحبت فرمانده سپاه با صالحی چه بود؟ /نظر هاشمی درباره توافق ایران و 1+5 /درخواست دو آیت الله از نمایندگان
موضوع صحبت فرمانده سپاه با صالحی چه بود نظر هاشمی درباره توافق ایران و 1 5 درخواست دو آیت الله از نمایندگان مستعفی فارس خوش و بش عارف و احمدی نژاد آخرین وضعیت فیلم مذهبی تعلیق شده رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خظریف: درهمه مراحل به امامرضا(ع) متوسل شدیم |اخبار ایران و جهان
ظریف درهمه مراحل به امامرضا ع متوسل شدیم امیدواریم با توافق به دست آمده کشور در مسیر تعالی و پیشرفت حرکت کند کد خبر ۵۱۷۳۷۵ تاریخ انتشار ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۱۲ - 15 July 2015 محمدجواد ظریف گفت امیدواریم با توافق به دست آمده کشور در مسیر تعالی و پیشرفت حرکت کند به گزارش ایسناسپاهانیها لیست خود را بستند |اخبار ایران و جهان
سپاهانیها لیست خود را بستند تیم فوتبال سپاهان برای فصل پانزدهم لیگ برتر لیست خود را بست کد خبر ۵۱۷۱۴۲ تاریخ انتشار ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۱ - 14 July 2015 به گزارش فارس تیم فوتبال سپاهان قهرمان فصل گذشته رقابتهای لیگ برتر برای فصل جدید این رقابتها لیست خود را تکمیل کرد بماجرای دلخوری طولانی آملی لاریجانی از ضرغامی /مذاکرات رستورانی آقای وزیر با آلمانی ها /نظر سردار نقدی در مورد
ماجرای دلخوری طولانی آملی لاریجانی از ضرغامی مذاکرات رستورانی آقای وزیر با آلمانی ها نظر سردار نقدی در مورد پای شکسته کری اعتراض شیک و مجلسی کوچک زاده دلیل رسایی و حسنیان برای خوابیدن در مجلس رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتآقای دایی گوشیبازی بس است+عکس |اخبار ایران و جهان
آقای دایی گوشیبازی بس است عکس کد خبر ۵۱۹۵۶۵ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵ ۳۱ - 25 July 2015 این تصویر دقایقی پیش از دیدار دوستانه صبای قم با تراکتورسازی شکار شده آیاسپورت- این تیمِ صبا از کاندیدهای جدیِ سقوط است تیمی که از اواسط فصل قبل پس از جدا شدن صمد مرفاوی هنوز رنگ ختشکیل میز مذاکره ،مرهون حمایت رهبری بود/آقايان ظريف وصالحي وشمخاني مجاهدت بزرگي كردند/اگر بيست هزار سانتريفيوژ
تشکیل میز مذاکره مرهون حمایت رهبری بود آقايان ظريف وصالحي وشمخاني مجاهدت بزرگي كردند اگر بيست هزار سانتريفيوژ نبود ميز وين شكل نمي گرفت حقيقتا آقايان ظريف وصالحي وشمخاني مجاهدت بزرگي كردند و به فرجام رساندن این مذاکرات درمقابل شش قدرت بين المللي كار ساده اي نبود بی تردید اگر ااصلاح شیوه زندگی با بهرهگیری از سیره امام علی(ع) |اخبار ایران و جهان
اصلاح شیوه زندگی با بهرهگیری از سیره امام علی ع دکتر محمدعلی حیدرنیا کد خبر ۵۱۶۱۹۵ تاریخ انتشار ۰۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۲۷ - 23 July 2015 اصلاح شیوه زندگی با بهره گیری از سیره امام علی ع بی مقدمه یکم چگونه میخوابیم و برمیخیزیم چگونه میخوریم و میآشامیم چگونه کار میکنیمتوصیه های امام جمعه موقت تهران درباره ارزیابی از توافق هسته ای |اخبار ایران و جهان
توصیه های امام جمعه موقت تهران درباره ارزیابی از توافق هسته ای نماز جمعه این هفته تهران به امامت حجت الاسلام صدیقی امام جمعه موقت تهران برگزار شد وی در خطبههای نمازجمعه این هفته اظهار داشت ماه رمضان ماه فوق العادهای بود که باید به خداوند کریم بگویم که زبان ما قاصر از این همه لاز تعیین زمان بازگشایی سفارت انگلستان تا دستور فوری برای کاهش طبقات بنای میدان سپاه |اخبار ایران و جهان
از تعیین زمان بازگشایی سفارت انگلستان تا دستور فوری برای کاهش طبقات بنای میدان سپاه تصاویر با شما سخن می گویند تصاویری بی روتوش با سخنانی بی روتوشتر می خواهیم با بخش خبری فوتو نیوز مقامات با شما بی روتوش از همیشه و رو در رو سخن بگویند از این پس عصرگاه هر روز فوتونیوز حرف-
گوناگون
پربازدیدترینها