تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):حق، سنگين و تلخ است و باطل، سبك و شيرين و بسا خواهش و هوا و هوسى كه لحظه اى بيش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826637772




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دورخیز افغان ها برای تصاحب بازار زعفران ایران در جهان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دورخیز افغان ها برای تصاحب بازار زعفران ایران در جهان کابل - ایرنا - یک مقام وزارت کشاورزی و آبیاری افغانستان روز دوشنبه گفت که «هر چند زعفران ایران شهرت جهانی دارد، اما افغانستان می تواند در آینده نزدیک این بازار را در اختیار داشته باشد».


تولید محصول افغانستان در یک دهه گذشته رشد قابل توجهی داشته است و این کشور تصاحب بازارهای زعفران ایران را هدف گرفته است. هدفی که آشکارا آن را می توان در سخنان سخنگوی وزارت کشاورزی و آبیاری این کشور یافت.
«لطف الله راشد» سخنگوی وزارت کشاورزی و آبیاری افغانستان گفت که زعفران ایران البته شهرت جهانی دارد، اما با توجه به کسب نشان با کیفیت ترین محصول زعفران جهان در سال های 92 و 93 توسط افغانستان، می توان امید داشت که افغانستان در سال های آینده بازارهای زعفران ایران را تصاحب کند.
وی افزود: سال گذشته در 24 استان افغانستان، زعفران کاشته شد، اما با برنامه ریزی های جامع و آموزش های دقیق، امسال در همه 34 استان افغانستان، 160 تن پیاز زعفران توزیع شده است تا با توجه به سودآوری این محصول، به تدریج جایگزین کشت خشخاش شود.
سخنگوی وزارت کشاورزی و آبیاری افغانستان گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، زعفران مهمترین محصول جایگزین کشت خشخاش خواهد بود.
رییس شرکت «افغان زعفران» تنها شرکت خصوصی افغانستان که مجوز صادرات این محصول را در اختیار دارد، گفت: ما در بخش تولید، بسته بندی، بازاریابی، صادرات و ایجاد فرصت های شغلی برای هزاران نفر از هموطنان در استان های مختلف کشور اقدامات زیادی انجام داده ایم و با تاسیس آزمایشگاه تعیین کیفیت زعفران، چندین جایزه و گواهینامه بین المللی معتبر را به دست آوریم.
مرکز جهانی سنجش ذایقه و کیفیت موادغذایی مستقر در بروکسل امسال برای سومین سال متوالی، زعفران افغانستان را بهترین و مرغوب ترین زعفران جهان معرفی کرد.
برخی آگاهان، معرفی زعفران افغانستان به عنوان بهترین زعفران جهان را به نوعی تشویق برخی سازمان های بین المللی، برای ترغیب کابل به جایگزین کردن کشت این محصول به جای خشخاش می دانند.
تولید محصول زعفران از سال 2003 میلادی در استان هرات در غرب افغانستان و یکی از استان های همجوار با استان خراسان ایران رونق گرفت و از آنجا به بلخ و سایر استان ها، گسترش یافت.
گفته می شود سال گذشته بیش از سه تن زعفران از استان هرات برداشت شده است.
شرکت خصوصی «افغان زعفران» سال گذشته چهار هزار کیلوگرم زعفران به کشورهای عربی منطقه خلیج فارس، هند و برخی کشورهای اروپایی صادر کرده است و رییس این شرکت با اشاره به کسب عنوان بهترین زعفران جهان، یکی از چالش های آینده صادرات زعفران افغانستان را صادرات زعفران ایران به نام افغانستان عنوان می کند.
اخبار غیررسمی به نقل از منابع افغان، نقطه مقابل این ادعای رییس شرکت «افغان زعفران» را عنوان می کنند و می گویند برخی از سودجویان، زعفران افغانستان را به قیمت پایین خریداری می کنند و آن را به نام زعفران ایران در بازارهای ایران و جهان به فروش می رسانند.
گفته می شود پیاز زعفران، برای نخستین بار از ایران به استان هرات افغانستان قاچاق شد و تولید کنندگان این محصول در خراسان رضوی، نسبت به قاچاق پیاز این محصول، از همان ابتدا ابراز نگرانی کرده و هشدار داده بودند که قاچاق پیاز زعفران به ولایت هرات که در مجاورت این استان قرار دارد، بخشی از بازار جهانی محصول مرغوب ایران را در اختیار افغانستان قرار می دهد.
وزارت کشاورزی و آبیاری افغانستان، امسال با استخدام متخصصان کشت زعفران و تهیه ابزار و تجهیزات پیشرفته برای کاشت و برداشت این محصول، درصدد است تا کشت زعفران در این کشور را به دو برابر افزایش دهد و در این راستا به آموزش رایگان کشاورزان داوطلب کاشت این محصول پرداخته است.
سالانه از هر هکتار زمین، 12 کیلوگرم زعفران در افغانستان برداشت می شود. امسال بیش از هزار هکتار از زمین های کشاورزی افغانستان قرار است زیر کشت زعفران قرار گیرد.
به گفته تولید کنندگان زعفران در حال حاضر هر کیلو زعفران افغانستان معادل دو هزار دلار در بازارهای داخلی و حدود دو هزار و 500 دلار در بازارهای جهانی به فروش می رسد.
برخی دست اندرکاران تجارت زعفران اذعان می کنند که استفاده نکردن کشاورزان افغانی از کود شیمیایی در تولید زعفران، موجب شده است تا این محصول در افغانستان، با کیفیتی مناسب تولید شود، اما بازارهای جهانی به دلیل اطمینان از رعایت برخی از مسایل بهداشتی، استفاده از زعفران ایران را ترجیح می دهند.
آساق** 1610**1545



05/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن