واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۷ب.ظ)
احتمال 30 درصدي بروز عفونت در صورت سزارين اورژانسي موج - ريحانه پيرجاني، متخصص زنان، درباره حاملگيهاي پرخطر گفت: تب در عرض 24 ساعت اول بعد از عمل جراحي سزارين نشان دهنده متريس نيست.
به گزارش خبرگزاري موج، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار کرد: اگر سزارين اورژانسي باشد احتمال 30 درصد براي ابتلا به عفونت بعد از زايمان وجود دارد، ولي؛ اگر سزارين انتخابي باشد طبق آمار حدود 7 درصد تا زير 10 درصد، ايجاد عفونت رحمي محتمل است.
وي ضمن بيان اين که شايعترين عامل مساعد کننده عفونت بعد از زايمان عمل جراحي سزارين است، خاطرنشان کرد: مادراني که سزارين ميکنند نسبت به مادراني که به طور طبيعي زايمان ميکنند احتمال ابتلا به عفونت پس از زايمانشان بيشتر است و به همين علت براي اين افراد در حين انجام عمل سزارين بايد آنتي بيوتيک براي پيشگيري از عفونت بعد از زايمان داده شود.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران اظهار کرد: اگر سزارين اورژانسي باشد احتمال 30 درصد براي ابتلا به عفونت بعد از زايمان وجود دارد.
ولي اگر سزارين انتخابي باشد طبق آمار حدود 7 درصد تا زير 10 درصد، ايجاد عفونت رحمي محتمل است و در زايمان طبيعي اين احتمال نزديک 3 درصد است.
پيرجاني نمونه گرفتن و کشت ميکروبي دادن از رحم يا ترشحات واژن در تشخيص اين نوع عفونت را چندان مؤثر ندانست و توضيح داد: عامل عفونت رحمي پس از زايمان چند ميکروبي است؛ يعني هم عوامل هوازي و هم عوامل بي هوازي در ايجاد عفونت رحمي پس از زايمان هم زمان مؤثر است و به همين دليل بيشتر بر اساس درمان تجربي بر اساس شيوعي که باکتريها دارند انجام ميدهيم.
اين متخصص زنان که در شانزدهمين کنگره بين المللي ميکروبيولوژي ايران تجربياتش درباره اين بيماري را با همکارانش در اين حوزه به اشتراک خواهد گذاشت، ادامه داد: حدود 60 درصد اين عوامل، باکتريهاي هوازي و 40 درصد باکتريهاي بي هوازي دخيل هستند.
وي درباره درمان متريس اظهار کرد: به کمک آنتي بيوتيک ها درمان صورت ميگيرد و معمولاً درمان تجربي با تجويز کليندا مايسين و جنتا مايسين است که بتواند باکتريهاي هوازي و بي هوازي را پوشش دهد که البته براي مادراني است که عملکرد کليوي سالمي داشته باشند. اگر احساس کنيم مقاومت قابل توجه وجود دارد آمپي سلين هم به درمانها اضافه ميکنيم.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران هشدار داد: متريس پس از زايمان تعريفش درگيري رحم است که درمانش توضيح داده شد، اما؛ درصورتي که به خوبي درمان نشود و يا مريض مراجعه نکند و ناشناخته بماند، تبديل به عفونت لگن شده و در شرايط وخيم تبديل به آبسه وسيع داخل شکم بشود.
پيرجاني تاکيد کرد: تب بعد از زايمان هميشه به معناي متريس نيست و گاهي ممکن است عفونت ريه، عفونت ادراري، تجمع لخته در لگن و... باشد که ممکن است خود را به صورت تب نشان بدهد ولي شايعترين عفونت پس از زايمان متريس است.
اين متخصص زنان با بيان اين که با رعايت مسائل بهداشتي تا حدودي ميتوان از ابتلا به متريس پيشگيري کرد، گفت: بعضي مسائل غير قابل اجتناب است به عنوان مثال سزارين اورژانسي عامل مهم بروز متريس است که قابل اجتناب نيست.
وي افزود: اما موارد خاصي مثل مادران ديابتي يا چاق يا زايمان طبيعي که سير بسيار طولاني داشته و از چند ساعت قبل از زايمان کيسه آب پاره شده، بيشتر در معرض ابتلا به متريس هستند.
پيرجاني تاکيد کرد: براي پيشگيري با آنتي بيوتيک پيشگيري کننده قبل از عمل يا حين عمل ميتوان تا حدي جلوي رشد باکتريها را گرفت و عوامل زمينه ساز را کمتر کرد، به عنوان مثال قند مادران ديابتي کنترل شود.
بر اساس اين گزارش شانزدهمين کنگره بين المللي ميکروبيولوژي ايران از تاريخ سوم تا پنجم شهريور ماه در محل سالن همايشهاي بين المللي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي برگزار ميشود و يکي از محورهاي مهم در اين کنگره عفونتهاي قبل و بعد از بارداري هست.
علاقهمندان ميتوانند جهت کسب اطلاعات بيشتر از برنامههاي کنگره به وبسايتhttp://ismcongress.irمراجعه و يا با شماره 88632456-021 تماس حاصل نمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]