واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: استاندار و فرماندار: سيل مقصر نداشت!
نویسنده : بیژن سورانی
در دنيا سازمان هواشناسي حوادثي مانند سيل و توفان را براي سه ماه بعد پيش بيني ميكنند، اين در حالي است كه پيشبيني 24 ساعته اين حوادث در كشور در هالهاي از ابهام قرار دارد و همواره حوادث كوچك خسارتهاي جاني و مالي بسياري بر جا ميگذارد و هيچ دستگاه و مسئولي هم پاسخگوي كمكاري خود نيست.
در حوادث سيل و توفان بسياري از كارشناسان بخشي از كمكاري حوادث اخير مديريت بحران را به سازمان هواشناسي متوجه ساختند كه در اين زمينه سيدحسين هاشمي، استاندار تهران با اشاره به توانايي دنيا براي پيشبيني وقايعي مشابه سيل تهران از سه ماه قبل گفت: تجهيزات سازمان هواشناسي كشور قديمي شده و نيازمند به روزرساني است. در حقيقت سازمان هواشناسي يكي از اعضاي مهم ستاد مديريت كشور به حساب ميآيد كه در شرايط كنوني كه كشور با وضعيت كمآبي و ساير مسائل و چالش در زمينه كمبود آب مواجه است نقش پايهاي و اصولي ميتواند در تصميمگيري و تصميمسازيها بر عهده داشته است.
اهميت سازمان هواشناسي در ساير كشورهاي توسعه يافته تا آنجاست كه اخبار مربوط به هواشناسي و پيشبيني وضعيت جوي به كرات براي مخاطبان پخش ميشود ولي در كشور ما به دليل ضعفهاي مديريتي در بخشهاي متولي در زمان بحران هم اگر خبري از سازمان هواشناسي اعلام شود، ضعف اطلاعرساني سبب ميشود حوادثي مانند سيل و توفان با خسارتهاي سنگين جاني و مالي همراه شود.
همچنين استاندار تهران درباره حريم رودخانه كن و متولي آن گفت: يك بخش از اين حريم بر اساس مصوبه مجلس بر عهده شهرداري تهران است و قسمت ديگر برعهده فرمانداري تهران است.
به گفته وي بر اساس اينكه متولي حريم رودخانه چه دستگاهي است نميتوان در حادثه سيلاب دستگاهي را مقصر خواند. در اين حادثه اطلاعرساني ضعيف بود. در حقيقت در مورد شدت بارش و پيشبيني اين سيل اطلاع رساني مناسب انجام نشد اما خدماترساني پس از وقوع حادثه بسيار مناسب بود و تمامي دستگاههاي اجرايي عملكرد بسيار مناسبي داشتند و در كوتاهترين زمان ممكن خدماترساني مناسب داشتند و رضايت مردم منطقه را نيز فراهم كردند.
استاندار تهران با يادآوري ضعيف بودن امكانات در استان تهران براي پيش بيني حوادثي مانند سيل و توفان، افزود: بايد سازمان هواشناسي امكانات خود را به روز رساني كند يا از امكانات كشورهاي ديگر استفاده كند. در حقيقت ميتوان از ماهوارهها براي اين امر استفاده كرد.
وي تأكيد كرد: اگر اطلاعرساني دقيق و به روزي انجام شود بيترديد ميتوان خسارات حوادثي مانند سيلاب و توفان را به حداقل رساند.
تعيين خسارت 34 ميليارد ي براي سيل اخير
همچنين عيسي فرهادي، فرماندار تهران در خصوص برآورد ميزان خسارات مالي وارد شده از سيل هفته گذشته در منطقه كن سولقان گفت: با توجه به اعلام خسارتي كه توسط دستگاههاي مختلف ظرف 72 ساعت پس از وقوع حادثه انجام شد مجموع خسارتها 34 ميليارد تومان اعلام شده است. وي در خصوص اعلام مقصر سيلاب منطقه كن همچون استاندار تهران و رئيس سازمان مديريت بحران كشور نيز گفت: نميتوان مقصري براي اين حادثه اعلام كرد و در مورد پيشبيني سازمان هواشناسي نيز اگر در نقطهاي امكان اين پيش بيني وجود داشته باشد با توجه به تجهيزات موجود حتماً سازمان هواشناسي اين اقدام را به موقع و دقيق انجام خواهد داد. اين سخنان در حالي بيان ميشود كه هيچ دستگاهي يا مسئولي مقصر حادثه اعلام نشده است تا پاسخگوي افكار عمومي باشد.
بر اين اساس آنچه در حوادث اخير ميتوان به آن اشاره كرد آن است كه با هزينههايي كه سيل و توفان در سالهاي متمادي بر كشور تحميل كرده و خواهد كرد آيا نميتوان هواشناسي را به روز كرد و جلوي خسارتهاي احتمالي آينده را گرفت؟
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]