واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۴:۲۹ب.ظ)
افزايش توليد نفت خام با تعمير پمپهاي درونچاهي ميدان رشادت موج - دور جديد تعميرات پمپهاي درونچاهي ميدان رشادت با بهکارگيري تجهيزات Snubbing Unit مستقر در بارج MEM-۱ توسط پيمانکار آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دور جديد تعميرات پمپهاي درونچاهي ميدان رشادت با بهکارگيري تجهيزات Snubbing Unit مستقر در بارج MEM-۱ توسط پيمانکار آغاز شد.
توليد نفت خام از ميدان رشادت در قلب خليجفارس، با آغاز دور جديد تعميرات پمپهاي درونچاهي افزايش مييابد.
در پي برنامهريزيهاي انجام شده با هدف استفاده از پتانسيل توليدي اين ميدان، انجام تعمير پمپهاي درون چاهي در سکوي R۴ ميدان رشادت، از اواخر تير سال جاري آغاز شده بود که بر اين اساس هماهنگيهاي لازم انجام و قرار شد تعميرات روي ۴ حلقه از چاههاي قديمي اين ميدان که در دو سال گذشته دچار اشکال شده بودند، انجام شود.
چاههايي که به تلمبههاي درونچاهي مجهز هستند به دلايل مختلف دچار اشکال از ناحيه کابل برق و يا الکتروموتور شده و به صورت معمول بين هر ۳ تا ۵ سال نياز به انجام تعميرات اساسي دارند.
در اين نوع تعميرات بعد از انجام تمهيدات مورد نياز و ايمنسازي چاه، لوله مغزي به همراه کابل برق آن بيرون آورده شده و پس از تعويض کابل و پمپ درونچاهي (ESP)، مجددا لولهها به درون چاه فرستاده و با در سرويس قرار گرفتن ESP، توليد از سر گرفته ميشود.
در طراحي اوليه ميدان رشادت، سکوها مجهز به دکل حفاري بوده که در ابتدا چاهها با همان دکل حفاري شده و سپس از دکل براي عمليات Workover استفاده ميشد.
به دليل صدمههاي وارده به سازه زيرآب سکوي R۴ در هنگام جنگ تحميلي و حمله آمريکا به سکوهاي ميدان رشادت، عمليات بازرسي فني از زيرآب انجام و به دليل بحراني بودن وضع جاکت، نياز به کاهش شديد وزن احساس شد، به همين منظور دکل حفاري ۴۷ ساله اين سکو و متعلقات جانبي آن که دچار پوسيدگيهاي شديدي نيز شده بود، طي پروژهاي برچيده و به صورت همزمان، پيگيريهاي لازم براي انجام تعميرات جاکت اين سکو (SMR) صورت گرفت.
از پاييز سال گذشته (۱۳۹۳) بعد از انتخاب پيمانکار، عمليات اجرايي براي اندازهگيري، ساخت و نصب کلمس، شمعکوبي، آندگذاري، شستشوي سازه زيرآب با واترجت براي برداشتن موجودات دريايي و... آغاز شده است.
مدت زمان لازم براي انجام Workover روي هر چاه به شرط مساعد بودن شرايط دريا، در حدود دو هفته تخمين زده شده که بعد از انجام تعميرات، شاهد افزايش توليد ۵ هزار بشکهاي از اين ميدان خواهيم بود.
گفتني است، در سالهاي اخير فعاليتهاي زيادي در اين ميدان صورت گرفته که مهمترين آن، انجام توليد زودهنگام از چاههاي جديد طرح توسعه ميدان است.
ميدان رشادت که يکي از قديميترين ميدانهاي فراساحلي فلات قاره در ۱۱۰ کيلومتري جنوب غربي منطقه لاوان است، از سال ۱۹۶۵ کشف و بعد از انجام حفاريهاي اکتشافي و نصب سکوها از سال ۱۹۶۹ با سه سکو به نامهاي R۳، R۴ و R۷ به بهرهبرداري رسيده است.
طرح توسعه ميدان رشادت که يکي از بزرگترين پروژههاي شرکت نفت فلات قاره و شرکت ملي نفت است، سالهاي طولاني پس از حملات سنگين در دوران جنگ تحميلي، که منجر به شهادت ۳ تن از همکاران اين سکو شد از سال ۱۳۸۶ آغاز شده که بخشهايي از پروژه به پايان رسيده و بخشهاي باقيمانده نيز بعد از رفع مشکلات و هماهنگيهاي لازم به پايان خواهد رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]