واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۲:۱۱ب.ظ)
اختصاص فضاي پايگاههاي مديريت بحران تهران براي ذخيره اقلام امداد و نجات موج-رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران گفت: در صورت تصويب شوراي اسلامي شهر تهران و امضاي تفاهمنامه با جمعيت هلالاحمر کشور، بخش قابلتوجهي از فضاي پايگاههاي مديريت بحران تهران براي ذخيره اقلام امداد و نجات در اختيار جمعيت هلالاحمر قرار ميگيرد.
به گزارش خبرگزاري موج و به نقل از روابط عمومي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، احمد صادقي، رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در واکنش به انتقادات مطرح مبني بر تبديل اين پايگاهها به سالنهاي ورزشي ويژه بانوان گفت: اختصاص برخي از اين پايگاهها به اماکن ورزشي براساس مصوبات پيشين شوراي اسلامي شهر تهران بوده و هرگونه تغيير و تحولي براي هويت مديريت بحران اين پايگاهها از جمله ذخيره اقلام امداد و نجات و تشکيل ستادهاي مديريت بحران نواحي در اين پايگاهها يا اجراي دورههاي آموزشي در اين پايگاهها نياز به مصوبه شوراي اسلامي شهر تهران و تدوين دستورالعمل بهرهبرداري از اين مراکز دارد و اين سازمان آمادگي دارد بلافاصله پس از تصويب اين شيوهنامه جديد، امکان ذخيره اقلام امداد و نجات در اين مراکز را از طريق واگذاري بخشي از اين فضاها در هر پايگاه به جمعيت هلالاحمر طي توافقنامهاي که پيشنويس آن تهيه و به اين جهت ارائه شده فراهم نمايد.
جانشين شهردار در ستاد مديريت بحران شهر تهران افزود: در همين خصوص شهردار تهران ارديبهشت امسال در واکنش به تذکر يکي از نمايندگان شورا طي مکاتبهاي با رئيس محترم شورا اشاره کردند که سازمان ورزش و سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران طي جلساتي براي حل اين موضوع مذاکراتي داشتهاند که منجر به تنظيم پيشنويس شيوهنامه و دستورالعمل بهرهبرداري از اين پايگاهها شده است و اين شيوهنامه طي لايحهاي در 26 اسفند گذشته به شوراي شهر ارسال شده است.
وي افزود: بر اساس طراحي جديد پيشنهاد شده طبقه اول پايگاهها با توجه به مسووليت ذاتي سازمان و واحدهاي وابسته آن به محل استقرار ستاد مديريت بحران اعم از منطقه، ناحيه و محله اختصاص مييابد. همچنين طبقه همکف پايگاهها نيز به محل ذخيرهسازي اقلام حياتي و زيستي مورد نياز شهروندان از قبيل اقلام امدادي همچون چادر، تجهيزات و ادوات مربوط به عمليات ترياژ (دستهبندي مجروحان) تخليه مصدومان و نجات از زير آوار اختصاص خواهد يافت.
وي افزود:حتي پيشبيني شده در برخي از اين پايگاهها فضاي اقامت و استراحت براي عوامل درگير در مديريت بحران به صورت کانکس در داخل سالن پايگاهها ايجاد شود. همچنين تأکيد شده که تمامي پايگاهها در اختيار اين سازمان قرار ميگيرد تا تجهيز و نيازهاي حياتي در آن ذخيره و ستادهاي مديريت بحران تشکيل شود.
وي گفت: البته فضاي انبار هر يک پايگاهها تقريبا معادل 1800 مترمکعب است که تأمين کننده تمامي تجهيزات و اقلام اضطراري يک محله نيست و بايد طرحهاي ذخيرهسازي متنوع توسط هلالاحمر در سطح شهر انجام شود.
وي افزود: بنابراين بايد اين شيوهنامه توسط شوراي اسلامي شهر بهعنوان نهاد قانونگذار تصويب شود تا تغيير موردنظر تحقق يابد.
صادقي همچنين يادآور شد: به موازات اين اقدام، سازمان در ارديبهشتماه امسال طي مکاتبهاي با جمعيت هلالاحمر کشور آمادگي خود را براي ذخيرهسازي اقلام حياتي و زيستي آن جمعيت در اين پايگاهها طي تفاهمنامه پيشنهادي ميان شهرداري و آن جمعيت اعلام کرده است که البته در اين تفاهمنامه ساير زمينههاي تعامل و همافزايي ميان دو نهاد از جمله آموزش مردمي، ايجاد گروههاي عملياتي داوطلب و محلي، اجراي مانورهاي تخصصي، برگزاري دورههاي تخصصي و نشست علمي، برپايي نمايشگاه مديريت بحران محلات و ساير موارد در جهت تقويت هماهنگي و انسجام مديريت بحران شهرداري ديده شده است که به امضاي رئيس جمعيت هلالاحمر کشور و شهردار تهران خواهد رسيد.
وي همچنين تأکيد کرد: در تقسيمکار مديريت بحران، مسووليت امداد و نجات و اسکان به جمعيت هلالاحمر سپرده شده است، همچنين طبق استاندارها بايد بهاندازه 2 درصد جمعيت تجهيزات حياتي امدادي ذخيره شود که به همين منظور انبارهاي بزرگ تجهيزات هلال خارج از تهران پيشبيني شده و فضاي ذخيره در پايگاههاي مديريت بحران صرفا مکمل و کمکي است و تنها يکي از کارکردهاي متنوع اين پايگاهها به شمار ميآيد نه تنها کارکرد پايگاه.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]