واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نگارخانه وصال شیرازخط خطی شد خبرگزاری پانا: آثارخط خطی رضا چهره نگارازدورنمای شهرهای ناساخته،درقالب تابلوهای نقاشی بردیوارنگارخانه وصال شیراز،آویخته شد.
۱۳۹۴ يکشنبه ۴ مرداد ساعت 12:22
به گزارش خبرگزاری پانا، نمایشگاه اسکیس با موضوع شهر و دغدغههای آن در نگارخانه وصال شیراز گشایش یافته و تا 7 مردادماه در گالری وصال شیراز برپا است.
نگارخانه وصال شاهد تجربه ای دیگر در عرصه ی هنرهای تجسمی بود،تجربه ای در کنار تجارب سال ها هنر استان فارس،اما تجربه ی اخیر با تجارب قبلی, تفاوت هایی آشکار داشت..
رضا چهره نگار مجموعه ی "شهرخط خطی" خود را در قالب نمایشگاهی با عنوان "شهر من, شهر خط خطی" به مدت یک هفته در نگارخانه ی وصال در معرض دید عموم قرار داده است.
درادامه با تعدادی ازکارشناسان و بازدیدکنندگان گفتگویی راانجام داده ایم که دروحله اول به سراغ خانم مهندس قرقانی, کارشناس ارشد مهندسی معماری و شهرسازی, رفتیم و او گفت:مجموعه ی "شهر" را یکی از غنی ترین و پر ایده ترین مجموعه های آثار هنری اخیر استان و کشور قلمداد کرد. وی همچنین با تاکید بر غنای طراحی احجام در زیر نور, وجود وحدت و انسجام طرح ها و در عین حال تکثرایده ها در آثار, اظهار داشت: انتخاب این موضوع و تاکید چهره نگار بر مقوله ی شهر و معماری شهری, همچنین تلاش برای خلق آثاری که ویژگی های دکوراتیو داشته باشند در شرایط فعلی, هوشمندانه بوده و اهدافی را در پس خود دارد که انشالله محقق خواهد شد.
محمد خوددامی هنرمند و منتقد آثار ادبی هنری, مجموعه ی شهر را مجموعه ای از مدینه های فاضله میداند که در ذهن چهره نگار استقرار دارند و احساسات شاعرانه ی وی را , در نهاد خود جای داده اند. وی اظهار داشت : با رویت هر یک از آثار موسیقی بخصوصی در نهاد مخاطب القا میشود و این مهم بطور آگاهانه در خطوطی که شکل دهنده ی هر اثر هستند, تعبیه شده است. .... همچنین به سوابق رضاچهره نگار در وادی هنر و پژوهش اشاره کرد, و دانش وی را عاملی مهم در تفاوت آثار وی با سایر آثار موجود در این قالب دانست. رضا چهره نگار, کارشناس معماری و عمران, پژوهشگر و مدرس تئوری هنر, نویسنده, کارگردان نمایش که سوابقی در رسانه های مختلف به خصوص رادیو را در کارنامه ی خود داراست, مجموعه ی "شهر خط خطی" را اصلی ترین "ناگفته های خود" دانست.
وی اظهار داشت: تلاش زیادی کردم که اسکیس را در قالبی دکوراتیو عرضه کنم. قابی که چشم ها را به میان خود دعوت کند, و هر بار سخنی نو به زبان جاری کند, اما در عین حال بتواند بخشی از فضا باشد؛ نه پر کننده ای چشم گیر و شاخص. سعی کردم راهی پیدا کنم که مخاطب را به شگفتی وادارم و این نمایشگاه به من پاسخ خواهد داد.. آیا موفق شدم یا نه؟
چهره نگار, درباره ی سابقه ی سبک آثار عرضه شده در نمایشگاه گفت: بیش از بیست سال پیش, یعنی در دوران کودکی ام در یک مسابقه ی نقاشی, در چند ثانیه ی اول مسابقه تصمیم گرفتم تلاش کنم منظره ی شهری خیالی را بطور دوبعدی ترسیم کنم. خانه های بیشماری که هر کدام سازی خاص خود را مینواختند, اما با فضای اطراف خود تلفیق شده باشند. البته آنروز غریزه ام تعیین کننده بود, و در سطح کشور مقام نخست را کسب کردم.
همان سال نقاشی من مورد توجه نمایندگانی از یونسکو قرار گرفت و ایشان مرا با القابی مورد خطاب دادند که تا سال ها بعد برای خطاب شدن با آن القاب, مدام وسوسه میشدم.. گرچه تا یکی دو سال اخیر, هرگز دری از آن سبک و ایده باز نکردم.. اما در سال های اخیر دوباره آن قفل قدیمی در وجودم گشوده شد؛ تا دوباره فضای ذهنی خودم را نسبت به هنر در استان, احیا کنم. آنچه بتواند نگاه بدبینانه ام را نسبت به آینده ی هنر در کشور تلطیف کند.
وی در ادامه از اهمیت و جایگاه سبک آثار گفت: با مشورت یکی از دوستان مورد اعتمادم, تصویری از چند اثر را به مدیریت چندین نمایشگاه معتبر اروپایی ارسال کردم که با استقبال آنها روبرو شدم. پیشنهاداتی که حتی مرا برای مهاجرت و تغییر کلی روال زندگی به چالش انداخت.
رضا چهره نگار اظهارات خود از دغدغه ی همیشگی خود در رابطه با هنر این اقلیم سخن گفت و اشاره کرد: از دیدگاه برخی اهالی , هنر در کشور ما, رو به نابودی است و در سال های اخیر صرفا دستاویزی برای تعارفات و ادعاهای برخی مسئولین بوده. در حالیکه هنر, نیازمند دلسوزی حقیقی است و تداوم این روال باعث خروج آثار هنری و هنرمندان خواهد گردید. اما من فقط میگویم: هنر متعلق به اقلیمی است که برای آن آغوش باز کرده باشد.
سید رضا چهرهنگار، مسئول نمایشگاه اسکیسهای شهری، با اشاره به نمایش 96 اثر در این نمایشگاه اظهار داشت: 51 اثر از مجموعه اسکیسهای شهری است و موضوع بقیه آثار جانبی است.
چهرهنگار با بیان اینکه قالبهای آثار این نمایشگاه جدید است خاطرنشان کرد: این مجموعه تجربه جدیدی است و کارشناسان نظر خوبی نسبت به آن دارند.
وی با بیان اینکه شهر مجموعهای از عوامل گوناگون است و در این نمایشگاه جنبههای مختلف شهر به تصویر کشیده شده است گفت: با برپایی این نمایشگاه شاید نوعی تجدید فرم در معماری شهرها انجام شود.
چهرهنگار با بیان اینکه در برپایی نمایشگاه اسکیسهای شهری به دنبال جذب مخاطب عام است خاطرنشان کرد: در این آثار منظره شهر را به انتزاع کشیده و به دنبال ارائه کار دکوراتیو بودم تا تابلو به فضا کیفیت مناسب را بدهد.
وی یکی از اهداف برپایی این نمایشگاه را تاکید بر نقطه ضعفهای هنرجویان معماری دانست و خاطرنشان کرد: 8 خرداد جلسه نقدی به همین مناسبت در مجموعه وصال برگزار میشود.
اسکیس به معنای طراحی سریع، ساده و گویا است و طرح اولیه هر تصویری در رشته معماری را نشان میدهد.
گفتنی است،نمایشگاه نقاشی و اسکیس "شهر من, شهر خط خطی", تا پنج شنبه شب هفتم مرداد و با برگزاری جلسه ی نقد آثار, پایان خواهد پذیرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]