واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ مرداد ۱۳۹۴ (۱۱:۲۳ق.ظ)
جنگ ترکيه موقتي نخواهد بود گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، تغيير راهبرد ترکيه در قبال حوادث منطقه و جهت گيري در قبال شبه نظاميان داعش در چند روز گذشته، فارغ از سخنان مقامات ترکيه، در عمل نيز خود را نشان داد، اما؛ اين تغيير راهبرد با چه اهدافي صورت گرفت؟
چيزي که در سياست خارجي کشورهايي همچون ترکيه بايد آن را دنبال کرد، اهداف و راهبردهاي خاص و در اکثر موارد، تصميم هاي غلطي است که از سوي مقامات عالي اين کشور در پيش گرفته مي شود.
در گفت و گوي تلفني روساي جمهور ترکيه و آمريکا که چهارشنبه هفته گذشته صورت گرفت، گويا اين بار آمريکا اجازه استفاده از پايگاه اينجرليک را براي استفاده نظامي عليه مواضع داعش در خاک سوريه از ابتداي آگوست کسب کرده است.
توافق امنيتي آمريکا و ترکيه و بلافاصله آغاز حمله ترکيه به سوريه و مواضع شاخه نظامي حزب دموکرات کردستان در استان دهوک عراق بدون شک در سياست هاي آينده داخلي ترکيه نقش قابل توجهي را ايفا خواهد کرد، آن هم در شرايطي که هنوز احزاب بر سر تشکيل دولت به نتيجه نرسيده اند و اردوغان نيز انتخابات زودهنگام را مطرح مي کند.
مولود چاووش اوغلو در نشست خبري در آنکارا گفت: ما با آمريکا درباره اجازه دادن به بعضي کشورها براي استفاده از پايگاه هاي ترکيه به منظور هدف قرار دادن مواضع داعش گفت و گو خواهيم کرد.
چاووش اوغلو افزود: ترکيه هر کسي را که امنيت اين کشور را تهديد کند، هدف قرار خواهد داد. ما مراحل اوليه مبارزه با تروريسم را آغاز کرده ايم و در اين مسير با آمريکا همکاري خواهيم کرد.
داعش که در گذشته با نفوذ در مناطق کردنشين سوريه در راستاي اهداف سياسي ترکيه قدم برمي داشت، بعد از حمله انتحاري به سروچ مورد غضب شديد آنکارا قرار گرفته است.
رجب طيب اردوغان، رئيس جمهور ترکيه، روز جمعه (2 مرداد) در گفت و گو با خبرنگاران درباره عمليات نيروهاي نظامي و امنيتي اين کشور عليه گروه هاي تروريستي در داخل و خارج از مرزهاي ترکيه گفت: در داخل ترکيه عمليات گسترده در 16 استان آغاز شده و ما وارد مبارزه متفاوتي شده ايم.
رئيس جمهور ترکيه تاکيد کرد که مبارزه با گروه هاي تروريستي؛ به ويژه گروه داعش، PKK و گروه موسوم به جبهه انقلابي نجات خلق تا پايان ادامه خواهد يافت.
احمد داوود اوغلو، نخست وزير ترکيه، نيز روز شنبه (3 مرداد) در نشست خبري در آنکارا گفت: تا زماني که تهديدي براي امنيت ترکيه وجود داشته باشد ما به عمليات براي حفظ ثبات ادامه خواهيم داد. عمليات کنوني در جنوب ترکيه موقت نيست، بلکه مستمر خواهد بود. به هيچ کسي توصيه نمي کنيم صبر ما را آزمايش کند.
منابع رسانه اي همچنين اعلام کردند که ترکيه و آمريکا، به توافقي دست يافته اند که دربردارنده ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز بخشي از سوريه است که به موازات مرزهاي ترکيه قرار دارد. ايجاد منطقه پرواز ممنوع، پشتيباني لازم از منطقه اي را فراهم ميکند که ممکن است تا عمق پنجاه کيلومتري در خاک سوريه کشيده شود. به گفته منابع خبري، هواپيماهاي نظام سوريه نميتوانند در منطقه پرواز ممنوع به پرواز درآيند و در صورت تخطي از اين موضوع، هدف قرار ميگيرند.
اما حمله جنگنده هاي ترکيه به مواضع نيروهاي PKK در شمال عراق که روز شنبه (3 مرداد) توسط وزير خارجه ترکيه تاييد شد، ضربه بزرگي به روند متزلزل صلح با کردها وارد خواهد کرد که اواخر سال 2012 ميلادي آغاز شد.
فارغ از گفت و گوهاي ديپلماتيک و اتخاذ سياست هاي خارجي بدون آينده نگري از سوي ترکيه، پيش بيني مي شود که مساله مهاجران در شمال سوريه که با حمله داعش به مناطق کردنشين راهي مرزهاي ترکيه مي شدند، در روزهاي آينده وخيم تر شود؛ چرا که اين بار با اعلام منطقه حائل، مردم منطقه در بن بستي کامل محصور خواهند ماند.
تحليل ديگري که برخي از خبرگزاري هاي غربي آن را تبليغ مي کنند، پيش دستي آمريکا براي ائتلاف با ترکيه براي مقابله با داعش و حفظ موقعيت خود در منطقه پيش از به نتيجه رسيدن ائتلاف روس ها با عربستان و ترکيه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]