محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846179889
ویژگی های قطعنامه جدید شورای امنیت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ویژگی های قطعنامه جدید شورای امنیت تهران - ایرنا - پایگاه اینترنتی تابناک در یادداشتی به قلم حمید بعیدی نژاد رییس تیم کارشناسی مذاکره کننده ایران، ویژگیهای قطعنامه جدید شورای امنیت را مورد بررسی قرار داد.
در این یادداشت که روز شنبه منتشر شد، آمده است: متاسفانه به دلیل فضای تا حدی غبارآلودی که در خصوص محتوای این قطعنامه ایجاد گردید، ارزش تاریخی تصویب قطعنامه چندان برای مردم عزیزمان روشن نشد.
ریاست محترم جمهوری جناب آقای دکتر روحانی تصویب قطعنامه جدید شورای امنیت را یک دستاورد تاریخی برای کشورمان خواندند. اما متاسفانه به دلیل فضای تا حدی غبارآلودی که در خصوص محتوای این قطعنامه ایجاد گردید، ارزش تاریخی تصویب قطعنامه چندان برای مردم عزیزمان روشن نشد. این نوشتار قصد آن دارد که برخی از زوایای مهم این قطعنامه جدید را تشریح کند تا زوایای بیش تری از سخنان مهم ریاست محترم جمهوری مشخص شود. برای این هدف پیش از همه چیز لازم است مروری بر قطعنامه های اصلی تحریمی مصوب شورای امنیت بیندازیم تا ابعاد و گستره تحریم های شورای امنیت آشکار شود. مهم ترین قطعنامه های شورای امنیت و محتوای آنان را می توان به شرح ذیل خلاصه کرد:
1- قطعنامه ١٦٩٦ مورخ ژوییه ٢٠٠٦( سال ١٣٨٥): این قطعنامه که اولین قطعنامه شورای امنیت در خصوص موضوع هسته ای ایران است، به دنبال گزارش ارجاع موضوع هسته ای ایران از طرف شورای حکام آژانس به شورای امنیت، تصویب شد. این قطعنامه سه صفحه ای تحت ماده چهلم از فصل هفتم منشور ضمن ابراز نگرانی از موارد مندرج در مصوبات شورای حکام در ژوئن ٢٠٠٦ و ضمن اشاره به بیانیه کشورهای ١+٥ در نیمه ماه ژوییه ٢٠٠٦ در پاریس، از ایران می خواهد درخواست های شورای حکام آژانس را اجرا کرده و به ویژه تمامی فعالیت های غنی سازی شامل برنامه تحقیق و توسعه غنی سازی خود را تعلیق کند. هم چنین از کشورها می خواهد از نقل و انتقال مواد، تجهیزات و فن آوری هایی که می تواند به برنامه غنی سازی و برنامه موشک های بالستیک ایران کمک کند جلوگیری کنند.
٢- قطعنامه ١٧٣٧ مورخ دسامبر ٢٠٠٦: پنج ماه بعد از قطعنامه قبلی این قطعنامه تحت ماده چهل و یک از فصل هفتم منشور در 9 صفحه تصویب شد که مهم ترین موارد آن بدین شرح است: درخواست تعلیق فعالیت های غنی سازی شامل تحقیق و توسعه، باز فرآوری و تعلیق پروژه آب سنگین و ممانعت دولت ها از عرضه هر نوع مواد و تجهیزات و دانش فنی و حتی تحصیلات دانشگاهی و آموزشی به ایران و اتباع آن که به فعالیت های غنی سازی یا آب سنگین و یا توسعه سیستم های پرتاب سلاح هسته ای کمک کند. این قطعنامه اقدام به تشکیل یک کمیته خاص برای پیگیری فعالیت های هسته ای ایران، پیگیری نقض احتمالی اقدامات مصوب شورای امنیت و گزارش دهی دوره یی به شورا می کند و کشورها را مکلف به ارائه گزارش به آن کمیته می کند.
٣- قطعنامه ١٧٤٧ مورخ مارس ٢٠٠٧: حدود سه ماه بعد از قطعنامه قبلی، تحت ماده چهل و یکم از فصل هفتم منشور این قطعنامه تصویب می شودکه شورا در 9 صفحه متن بار دیگر خواستار تعلیق فعالیت های غنی سازی، باز فرآوری و آب سنگین شده و کشورها را از انتقال مواد، تجهیزات و فن آوری هایی که به این عرصه ها و هم چنین سیستم های موشکی پرتابی کمک می کند را منع می کند. در همین چارچوب فهرستی از افراد و سازمان های ایرانی را که در برنامه های هسته ای و موشکی ایران مشارکت دارند را تحت تحریم قرار داده و از کشورها می خواهد بر سفر آنان و نقل و انتقالات مالی آن ها نظارت کنند. برای اولین بار این قطعنامه صادرات تسلیحات متعارف از ایران را ممنوع می کند و اضافه بر آن از کشورها می خواهد در خصوص عرضه و فروش سلاح های هفتگانه شامل تانک و توپ و هواپیمای جنگی و موشک و آموزش های مربوط به آنها تدابیر احتیاطی و خویشتن داری اتخاذ کنند. از دولت ها و موسسات مالی بین المللی نیز می خواهد به جز موارد خاص از اعطای وام یا مساعده مالی به ایران خودداری کنند.
٤- یکسال بعد در مارس ٢٠٠٨ شورای امنیت قطعنامه شماره ١٨٠٣ را تحت ماده چهل و یک از فصل هفتم منشور سازمان ملل در هفت صفحه تصویب کرد. این قطعنامه ضمن تکرار و تاکید بر تمامی درخواست های قبلی شورای امنیت از جمله ضرورت تعلیق فعالیت های غنی سازی، باز فرآوری و آب سنگین، و درخواست از کشورها برای جلوگیری از هر چه می تواند به این فعالیت ها و برنامه موشکی کمک کند، گستره ممنوعیت اعطای وام ها و کمک های بین المللی را افزایش داده و به اعطای اعتبارات صادراتی، بیمه های بین المللی و کار با بانک های ایرانی به ویژه بانک صادرات و ملی و شعبات آن ها تسری می دهد. برای اولین بار این قطعنامه کشورها را موظف به بازرسی محموله های هواپیماها و کشتی ها برای جلوگیری از انتقال مواد و تجهیزات حساس به ایران می کند و بر اجرای تحریم تسلیحاتی بر ایران تاکید می کند.
٥- قطعنامه ١٩٢٩ مورخ ژوئن ٢٠١٠ ( سال ١٣٨٩): می توان گفت این قطعنامه با متنی بسیار طولانی در هجده صفحه هر نوع اقدام تحریمی را که بتوان تصور کرد علیه ایران وضع نمود، که شامل تمامی درخواست های قبلی شورا در خصوص تعلیق فعالیت های غنی سازی، آب سنگین و ممانعت از کشورها برای ارسال هر آن چه می تواند به برنامه های غنی سازی، آب سنگین و برنامه های موشکی کمک کند می شود. این قطعنامه هم چنین ضمن اعلام نگرانی از فعالیت های تاسیسات فردو خواستار حل نگرانی از فعالیت های آن تاسیسات می شود.
این قطعنامه تمامی درخواستهای تدابیر احتیاطی قطعنامه های قبلی از جمله در خصوص ارسال سلاح به ایران را به تحریم تبدیل کرد و همچنین کشورها را از همکاری با بانکهای ایرانی با هدف جلوگیری از ارائه خدمات مالی به ایران و باز کردن شعبه های بانکی ایرانی در خارج و بالعکس و همچنین مراوده با فهرست وسیعتری از افراد و سازمانهای ایرانی و اعمال محدودیتهای بیشتر نسبت به فعالیتهای شرکتهای هوایی و کشتیرانی ایرانی در خارج از کشور را تصویب کرده و کشورها را از ارائه خدمات سوخت رسانی به شرکتهای هوایی و دریایی ایران منع کرده و کشورها را موظف نمود که به هر روشی از هر گونه فعالیت در زمینه موشکهای بالستیک مشتمل بر فن آوری موشکهای بالستیک توسط ایران جلوگیری نمایند. این قطعنامه در ادامه درخواست قطعنامه های قبلی همچنین ضرورت همکاری ایران با آژانس برای حل و فصل مسائل مورد نظر آژانس از طریق اعطای دسترسیهای لازم به آژانس به تمامی سایتها، اسناد و یا اشخاص را مورد تاکید قرار داد. این قطعنامه همچنین وظایف کمیته نظارتی خود را تقویت نموده و یک کمیته کارشناسان متشکل از هشت کارشناس خبره را برای کمک کارشناسی بیشتر به کمیته تشکیل داد.
اینها مهمترین قطعنامه های شورای امنیت بودند که ظرف ده سال گذشته شدیدترین تحریم ها را علیه کشورمان وضع نمودند. اما تحریمها علیه ایران به این حد محدود نگردید بلکه آمریکا و کشورهای غربی با استناد به این قطعنامه ها و بر مبنای موارد متعدد تحریم های شورای امنیت، به وضع تحریم های یکجانبه علیه ایران اقدام کردند. با وضع این تحریمها علاوه بر تحریمهای سخت افزاری تجهیزات و فن آوری حساس اعم از هسته ای ، موشکی و پیشرفته به بهانه کاربرد دو گانه، عملا تمامی فعالیتهای بانکی، ارتباطات مالی، نقل و انتقال منابع مالی، به و از ایران، سویفت، دسترسی به ارزهای دلار و یورو و گشایشهای اعتباری و اسنادی متوقف شدند و با تحت تحریم قرار گرفتن بانک مرکزی و شرکت ملی نفت دسترسی به منابع ارزی کشور از جمله در آمدهای نفتی محدود شدند. با تحریم شرکتهای کشتیرانی و هواپیمایی و بیمه، تبادلات کالا میان ایران و کشورهای خارجی با مشکلات بسیاری مواجه گردید. این محدودیتها البته برکات مهمی برای کشورمان به ارمغان آورد و به ویژه در حوزه های دفاعی، موشکی و نظامی و همچنین توانمندیهای هسته ای کشورمان به خوداتکایی راهبردی دست یافت که در تامین امنیت کشور نیز نقش بسیار مهمی ایفا نمودند. اما از جانب دیگر در خصوص تبادلات مالی و بانکی و صدور نفت این تحریمها برای کشورمان محدودیتهای بسیاری ایجاد کردند.
بر همین اساس در چارچوب مذاکرات هسته ای، لغو قطعنامه های شورای امنیت همواره از همان ابتدا از مهمترین خواسته کشورمان بود. اما طرف مقابل تا زمانهای طولانی و تا همین ماههای اخیر با لغو تمامی قطعنامه های شورای امنیت مخالفت می کرد، و حتی این در خواست را با توجه به گستره قطعنامه ها و لازم الاجرا بودن آنها برای تمامی کشورهای جهان امکانپذیر نمی دانست. آنها لغو این قطعنامه ها را تنها در یک روند تدریجی ده ساله و قدم به قدم امکان پذیر می دانستند. اما خوشبختانه در نهایت با اصرارهای کشورمان و مذاکراتی طولانی، طرفهای ایران با پذیرش لغو تمامی قطعنامه های تحریم شورای امنیت موافقت کردند و این لغو و نقشه راه لغو تمامی محدودیت های شورای امنیت، نهایتا در قطعنامه جدید شورای امنیت درج گردید.
با مروری بر تاریخ اعمال تحریم علیه کشورهای مختلف توسط شورای امنیت، بخوبی می توان مشاهده نمود که لغو این گونه تحریمهای شورای امنیت آنهم در چنین گستره و وسعتی تا بحال در شورای امنیت سابقه نداشته است و به همین دلیل است که چنین اقدامی توسط شورای امنیت یک اقدام تاریخی محسوب می شود و مردم عزیز ایران لازم است بر اهمیت تاریخی چنین حرکتی آگاه باشند. شورای امنیت در مفاد قطعنامه جدید خود این حرکت تاریخی را بخوبی به نمایش گذارده است و هر کس که کمترین آشنایی با کارکرد این شورا در حل و فصل مناقشات بین المللی داشته باشد به اهمیت تاریخی این اقدام شورا اذعان خواهد کرد. بی شک این اقدام شورا یک دستاورد بسیار مهم برای کشورمان محسوب می شود. این مهم از آن جا نشات میگیرد که شورای امنیت در شرایطی تصمیم به لغو تمامی قطعنامه های تحریمی قبلی خود علیه ایران گرفته است که ایران در واقع به هیچیک از اقدامات درخواستی شورای امنیت نسبت به تعلیق و توقف فعالیتهای غنی سازی، و فعالیتهای مرتبط تحقیق و توسعه غنی سازی و ساخت راکتور آب سنگین اراک تن نداده است. بلکه برعکس، در قطعنامه جدید ادامه فعالیت های غنی سازی ایران و برنامه تحقیق و توسعه مرتبط با آن تضمین شده است، راکتور آب سنگین اراک نه تنها حفظ می شود بلکه از طریق همکاریهای بین المللی مدرنیزه شده و تواناییهای فنی آن افزایش می یابد و سایت هسته ای فردو نیز نه تنها غیرفعال نمی شود بلکه از طریق همکاریهای بین المللی به یک مرکز بزرگ تحقیقات هسته ای و پیشرفته فیزیک و به مرکزی جهت تولید ایزوتوپ های پایدار که دارای مصارف مهم صنعتی و دارویی هستند تبدیل می شود. به این ترتیب برنامه غنی سازی و تحقیق و توسعه آن، در کنار تکمیل راکتور آب سنگین اراک و فعالیت های تاسیسات فردو همگی به نحو شفاف فعالیت خواهند کرد.
در کنار این امر دستاوردهای مهم دیگر قطعنامه جدید را می توان بدین شرح برشمرد:
١-در حالیکه موضوع هسته ای ایران در تمام قطعنامه های گذشته تحت فصل هفتم منشور مورد بررسی قرار گرفته اند، قطعنامه جدید بر اساس اصل بیست و پنجم منشور که مربوط به ماهیت عمومی مصوبات شورای امنیت است، صادر شده است. در قطعنامه جدید تنها موارد خاصی مانند لغو قطعنامه ها و مقررات پیشین موارد اجرایی، تحت ماده ٤١ منشور قرار گرفته اند که این بمنزله لازم الاجرا دانستن آنها برای همه کشورها میباشد. این امر بدین معناست که موضوع هسته ای ایران دیگر بمعنای عامل تهدید برای صلح و امنیت بین المللی شناخته نمی شود. جالب است بدانیم که آمریکا که مقاومت زیادی میکرد که قطعنامه جدید شورای امنیت کماکان تحت فصل هفتم شورای امنیت باقی بماند اصرار می کرد که حاضر است به جای آنکه قطعنامه جدید "تحت ماده ٤١ فصل هفتم منشور" باشد، فقط "تحت ماده ٤١ منشور" باشد و بدین ترتیب فصل هفتم در جمله بندی ذکر نشود. اما کشورمان با این علت روشن که بدیهی است که ماده ٤١ در فصل هفتم قرار دارد با این پیشنهاد موافقت نکرد. جالب است که این روزها برخی از اشخاص برای کم اهمیت کردن اقدام کشورمان در خارج کردن موضوع هسته ای ایران از تحت فصل هفتم، با استدلال مشابهی اشاره میکنند که موضوع هسته ای ایران اصلا تحت کلیت فصل هفتم نبوده است بلکه تحت مواد٤٠ و ٤١ منشور فصل هفتم بوده است!!
٢- در قطعنامه جدید تمامی تحریم هایی غیر اشاعه ای شامل تحریمهای مالی، بانکی، اقتصادی، آموزشی و غیره به تمامی لغو شده اند.
٣- تحریم کامل منع انتقال مواد و تجهیزات با کاربرد دوگانه علیه ایران جای خود را به نوعی محدودیت داده است که بر آن اساس حداکثر در دوره تفاهم، ایران میتواند به چنین مواد و تجهیزاتی وقتی در برنامه و همکاریهای هسته ای موجود که در برجام تعریف شده است کاربرددارند، کاملا دسترسی داشته باشد. در موارد دیگر نیز کمیته ویژه ای در کمیسیون مشترک تشکیل خواهد شد که مجوز صدور این تجهیزات حساس با کاربرد دوگانه را صادر نماید.
٤-علیرغم خواسته کشورمان، کشورهای ١+٥ نپذیرفتند که تحریم تسلیحاتی علیه کشورمان را بطور کامل حذف نمایند. علت عمده این امر را آمریکاییها مخالفت کنگره اعلام میکردند، و ادعا میکردند که مطمئن هستند با برداشتن تحریم تسلیحاتی که خط قرمز کنگره بوده است، تمام موجودیت تفاهم و امکان تصویب برجام در کنگره بخطر خواهد افتاد، و کنگره به همین بهانه به برجام رأی منفی خواهد داد.
اما تحریم تسلیحاتی مصوب شورای امنیت در متن جدید قطعنامه از یک تحریم تمام عیار به نوعی محدودیت تبدیل شده است که دو اثر مهم دارد: اول آنکه واردات و تسلیحات اسلحه بر اساس درخواستهای مجزا و تصویب موردی شورا ممکن خواهد بود، دوم آنکه در شرایطی که ایران برای حفظ منافع امنیتی خود، بر خلاف نظر شورای امنیت به واردات و یا صادرات سلاح مبادرت نماید، این امر نقض قطعنامه خواهد بود و نه نقض تفاهم هسته ای، و لذا باعث فعال شدن ساز و کار حل اختلاف مربوط به نقض تفاهم و احتمال باز گرداندن تحریمها نخواهد شد.
٥- قطعنامه جدید شورای امنیت علیرغم عبارتهای سنگین قطعنامه های گذشته بویژه قطعنامه ١٩٢٩ که از کشورها خواسته بود به "هر اقدامی" برای بازداشتن ایران در پیشبرد برنامه موشکی بالستیکی مبادرت نمایند، هیچگونه تحریم و یا محدودیتی را علیه برنامه موشکی ایران اعمال نکرده است بلکه تنها به ایران توصیه نموده است که برنامه ای برای طراحی موشکهای بالستیک جهت بکار گیری آنها در پرتاب سلاحهای هسته ای نداشته باشد که اصولا این درخواست سالبه به انتفاء موضوع است، چرا که اصولا ایران برنامه ای برای طراحی چنین موشکهایی نداشته و ندارد. ضمنا حائز اهمیت است که این متن توصیه ای، در متن خود قطعنامه نیامده است بلکه در بیانیه کشورهای ١+٥ که ضمیمه قطعنامه میباشد آمده است که خود بار معنایی مهمی در بر دارد.
٦- در خصوص بازگشت پذیری تحریمها در صورت نقض تفاهم وین این روزها صحبتهای زیادی در رسانه ها انجام شده است، اما از این نکته غفلت شده است که مهمترین عنصر مهم قطعنامه جدید یعنی لغو تمامی قطعنامه های پیشین و لذا تمامی نتایج مهم صدور این قطعنامه در واقع به علت این اصل امکان پذیر شده اند. لازم به توضیح است که مذاکرات در خصوص لغو تمام قطعنامه های پیشین شورای امنیت حدود یکسال با یک بن بست جدی روبرو شده بود و کشورهای مقابل با منطق خاص خود حاضر به لغو فوری تمامی قطعنامه ها نبودند و تنها با لغو تدریجی آنها موافقت میکردند. اما در نهایت اصل برگشت پذیری بعنوان راه حل میانه باعث شد که قفل مذاکرات شکسته شود و امکان لغو تمامی قطعنامه های شورای امنیت فراهم شود. اما باید توجه نمود که اولا اصل برگشت پذیری و بازگشت به شرایط پیشین اقدامی متقابل است که از سوی دو طرف انجام میپذیرد. همانگونه که در صورت نقض تفاهم از سوی ایران، آنها میتوانند به وضع تمامی یا بخشی از تحریمها برگردند، در صورت نقض تفاهم از سوی آنها نیز ایران می تواند به برنامه غنی سازی خود برگردد و حتی بدتر همکاریهای خود با آژانس را نیز مورد تجدید نظر اساسی قرار دهد.
اما برای عزیزانی که نگران هستند که آمریکا و یا دیگر اعضا بخواهند از این رویه سوء استفاده کنند باید عرض کنم که این تصور به هیچوجه منطقی بنظر نمیرسد، چرا که چگونه میتوان تصور نمود که کشورهای مقابل که تمامی بهانه ها و رویه های لازم را حتی برای تشدید تحریمها در اختیار داشته اند و دارند، بیایند و طی مذاکراتی نفس گیر و طولانی که با چالشهای زیادی هم در سطح داخلی مانند کنگره و لابی های صهیونیستی مواجه بوده اند، با لغو تحریمهای چندجانبه و یکجانبه موافقت نمایند و بعد برای برگرداندن همان تحریمها یا بخشی از آن دنبال بهانه بگردند. این در حالی است که در نظر گرفتن اصلی برای مقابله با شرایط نقض یک تفاهم حتی در توافقنامه های معمولی روزمره هم وجود دارند و در نظر گرفتن چنین بندی در تفاهم بمعنی اراده اطراف تفاهم برای نقض تفاهم نیست، آنهم در شرایطی که طرف مقابل ما قطعا از بکارگیری آن اصل بیشتر متضرر خواهد شد.
البته صحبت در خصوص ابعاد سیاسی، بین المللی، حقوقی و فنی قطعنامه جدید شورای امنیت از موضوعاتی است که بطور گسترده در سطح مجامع تحقیقاتی و آکادمیک محل بررسی و پژوهش قرار دارد و ما هم انشاالله در مراحل بعدی ابعاد مهم بیشتری از این قطعنامه را مورد بررسی قرار خواهیم داد. اما در این مرحله لازم بود که برخی از مهمترین جنبه های قطعنامه جدید مورد اشاره قرار گیرد تا برخی از ابعاد مهم تاریخی صدور این قطعنامه روشن گردد.
منبع: پایگاه اینترنتی تابناک
اول**1577
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
توضیحات بعیدینژاد درباره ویژگیهای قطعنامه جدید شورای امنیت
توضیحات بعیدینژاد درباره ویژگیهای قطعنامه جدید شورای امنیتتاریخ انتشار جمعه ۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۲۰ ۴۵ یک مذاکره کننده ایرانی با مروری بر تاریخ اعمال تحریم علیه کشورهای مختلف توسط شورای امنیت نوشت بهخوبی میتوان مشاهده کرد که لغو این گونه تحریمهای شورای امنیتتوضیحات عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره ویژگیهای قطعنامه جدید شورای امنیت
توضیحات عضو ارشد تیم مذاکره کننده درباره ویژگیهای قطعنامه جدید شورای امنیت یک مذاکره کننده ایرانی با مروری بر تاریخ اعمال تحریم علیه کشورهای مختلف توسط شورای امنیت نوشت بهخوبی میتوان مشاهده کرد که لغو این گونه تحریمهای شورای امنیت آن هم در چنین گستره و وسعتی تا به حال در شوبیانیه وزارت امورخارجه ایران پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت در تایید برجام/ ایران در صورت تداوم یا تحمیل تحری
بیانیه وزارت امورخارجه ایران پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت در تایید برجام ایران در صورت تداوم یا تحمیل تحریم های جدید در تعهدات خود تجدید نظر میکند وزارت امور خارجه اعلام کرد ایران پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تایید برجام بیانیهای صادر کرد به گزاقطعنامه جدید شورای امنیت٬ شعاع عمل اختیار کنگره آمریکا را محدود میکند
فلاحتپیشه در گفتوگو با ایلنا قطعنامه جدید شورای امنیت٬ شعاع عمل اختیار کنگره آمریکا را محدود میکند استاد روابط بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد صدور قطعنامه جدید توسط شورای امنیت شعاع عمل اختیارات کنگره را محدود میکند حشمتالله فلاحتپیشه در گفتواساتید دانشگاههای کشور خطاب به رئیس جمهور: قطعنامه جدید شورای امنیت منافع ملی را خدشهدار میکند/ توان بازدار
اساتید دانشگاههای کشور خطاب به رئیس جمهور قطعنامه جدید شورای امنیت منافع ملی را خدشهدار میکند توان بازدارندگی موشکی ایران را محدود نکنیداساتید دانشگاههای کشور در نامهای خطاب به رئیس جمهور با تأکید بر اینکه قطعنامه شورای امنیت پیرامون برنامه هستهای کشورمان مانند شمشیری بلندارزیابی بعیدینژاد از ویژگیهای قطعنامه شورای امنیت |اخبار ایران و جهان
ارزیابی بعیدینژاد از ویژگیهای قطعنامه شورای امنیت کد خبر ۵۱۹۴۲۶ تاریخ انتشار ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹ ۳۹ - 25 July 2015 عضو تیم مذاکره کننده هسته ای متاسفانه بهدلیل فضای تا حدی غبارآلودی که در خصوص محتوای این قطعنامه ایجاد گردید ارزش تاریخی تصویب قطعنامه چندان برای مردم عزیزمانامیدواریم قطعنامه 2231 نوید بخش گشایش فصل جدیدی در روابط ایران و شورای امنیت باشد
نماینده ایران در سازمان ملل امیدواریم قطعنامه 2231 نوید بخش گشایش فصل جدیدی در روابط ایران و شورای امنیت باشد تهران- ایرنا – نماینده ایران در سازمان ملل متحد تاکید کرد دولت جمهوری اسلامی ایران ضمن نگاه به آینده امیدوار است که برجام و قطعنامه 2231 نوید بخش گشایش فصل جدیدی در روقطعنامه جدید شورای امنیت سازوکار تنبیهی ندارد
ظریف در پاسخ به سوال لاریجانی قطعنامه جدید شورای امنیت سازوکار تنبیهی ندارد ایلنا وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به یک سوال رییس مجلس شورای اسلامی٬ قطعنامه جدید شورای امنیت را بدون هیچگونه سازوکار تنبیهی خواند به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا٬ محمدجواد ظریف که برای ارائه گزارش بهرای مثبت شورای امنیت به قطعنامه لغو تحریمهای ایران/ واکنش تند اسرائیل
رای مثبت شورای امنیت به قطعنامه لغو تحریمهای ایران واکنش تند اسرائیل شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامهای را به تصویب رساند که توافق هستهای هفته گذشته میان ایران و گروه ۱ ۵ را مورد تأیید قرار میدهد و تحریمهای اعمال شده در قطعنامههای پیشین سازمان ملل علیه ایران را رفع میکنامه ۱۴ نماینده مجلس به روسای جمهور و مجلس: حق هرگونه «تحفظ و شرط» درباره قطعنامه شورای امنیت برای ایران محفوظ
نامه ۱۴ نماینده مجلس به روسای جمهور و مجلس حق هرگونه تحفظ و شرط درباره قطعنامه شورای امنیت برای ایران محفوظ است ۱۴ نماینده مجلس در نامهای به روحانی تأکید کردند از آنجا که متن جمعبندی مذاکرات وین هنوز در داخل کشور به تصویب نرسیده است حق هرگونه تحفظ و شرط درخصوص قطعنامه شواستقبال اوباما از قطعنامه شورای امنیت در تایید توافق هستهای ایران
استقبال اوباما از قطعنامه شورای امنیت در تایید توافق هستهای ایران رئیس جمهور آمریکا امروز دوشنبه از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از توافق هستهای قدرتهای جهانی با ایران استقبال کرد به گزارش خبرگزاری فرانسه باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ضمن استقباتاکید شورای امنیت بر لزوم پایبندی طرفهای یمنی به آتشبس جدید
شنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۰ با آغاز آتشبس جدید در یمن از نیمههای شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل در بیانیهای از تمامی طرفهای یمنی خواست که به آتشبس انسانی غیرمشروط در این کشور پایبند باشند این در حالی است که جنگندههای سعودی به بهانههای واهی و تنها ساعاتی پس از اعلام آغاز آتاستقبال اوباما از تصویب قطعنامه ایران در شورای امنیت
استقبال اوباما از تصویب قطعنامه ایران در شورای امنیت رییس جمهوری آمریکا از تصویب قطعنامه شورای امنیت برای لغو تحریمهای ایران استقبال کرد آفتاب جلسه شورای امنیت امروز دوشنبه برای رأیگیری در ارتباط با پیشنویس قطعنامه تایید توافق هستهای میان ایران و گروه 1 5 برگزار شد در اقطعنامه هسته اي شوراي امنيت سازمان ملل تصويب شد
۲۹ تير ۱۳۹۴ ۱۷ ۴۸ب ظ قطعنامه هسته اي شوراي امنيت سازمان ملل تصويب شد موج - شوراي امنيت سازمان ملل قطعنامه لغو تحريمهاي ايران را بدون رأي مخالف تصويب کرد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج شوراي امنيت سازمان ملل امروز دوشنبه قطعنامه لغو تحريمهاي ايران را تصويب کردبا اواکنش اوباما به قطعنامه امروز تأیید برجام در شورای امنیت
واکنش اوباما به قطعنامه امروز تأیید برجام در شورای امنیت شناسهٔ خبر 2862452 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۱ ۳۰ بین الملل > ایران در جهان اوباما تصویب قطعنامه تأیید برجام در شورای امنیت را قویترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای قلمداد کرد به گزارش خبرگزاری مهر بهپیشنویس قطعنامه شورای امنیت نکات مبهم و نگرانکنندهای دارد
با انتشار بیانیه ای صورت گرفت پیشنویس قطعنامه شورای امنیت نکات مبهم و نگرانکنندهای دارد شناسهٔ خبر 2862275 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶ ۵۱ سیاست > امنیتی و دفاعی بسیج دانشجویی با اشاره به نکات نگرانکننده و مبهم در پیشنویس قطعنامه شورای امنیت درباره برجام و با اشاره به مهواکنش اوباما به قطعنامه شورای امنیت
واکنش اوباما به قطعنامه شورای امنیتتاریخ انتشار دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۱ ۵۱ باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا ضمن استقبال از تصویب قطعنامه شورای امنیت در حمایت از توافق هسته ای ایران ابراز امیدواری کرد که دشمنان داخلی به این مساله توجه کنند به گزارش تسنیم رئیس جمهور آمریکا امر-
گوناگون
پربازدیدترینها