واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ابراز نگرانی ها از اظهارات اخیر دیویدکامرون در مورد مبارزه با افراط گرایی لندن - ایرنا - درحالی که نزدیک به یک هفته از اظهارات دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در ارتباط با راهبرد جدید دولتش برای مبارزه با افراط گرایی می گذرد، اما همچنان شخصیت های اسلامی و علمی این کشور از سیاست های محافظه کاران در این زمینه انتقاد و ابراز نگرانی می کنند.
به گزارش ایرنا، ‘سیما اقبال’ یک فعال مذهبی مقیم شهر منچستر در یادداشتی که در روزنامه گاردین به چاپ رسیده است، نوشت: پیشتر، زمانی که عبارت جامعه مسلمانان بریتانیا را می شنیدم به یاد جامعه ای سخت کوش می افتادم که تلاش می کردند تا آینده ای بهتر را برای خود و نسل هایشان رقم زنند. اما اکنون که این عبارت به گوش می رسد گویی جامعه ای وحشت زده مدنظر است که دائماً باید عذرخواهی کند و از اعتقاداتش دفاع کند.
وی با اشاره به راهبرد دولت انگلیس که در آن به والدین این اختیار داده شده است تا بتوانند گذرنامه فرزندانشان که مشکوک به سفر به سوریه و یا عراق هستند، را باطل سازند، نوشت: اگر گذرنامه بچه ام را باطل کنم، در آن صورت آیا آنها ‘افراط گرای غیر خشن’ خوانده نمی شوند؟ پس آینده آنها چه در این کشور چه خواهد شد؟
اقبال خطاب به کامرون افزود: اکنون گفتمان های زیادی در مورد اندیشه ی افراط گرایانه و خطرات آن مطرح است، اما آنچه من را می ترساند اسلام هراسی، سیاست خارجی و سیاست دوگانه دولت شماست که نگران کننده است.
وی بابیان اینکه دیوید کامرون قدم در جای پای رهبران پیشین انگلیس گذاشته است، افزود: زمانی که شما جامعه را به گونه ای پرورانده اید که بخش هایی از اسلام را خشونت بار و افراطی می خواند، لذا این برای من [به عنوان مسلمان] سخت خواهد بود که به حسن نیت شما اعتماد کنم.
این نویسنده مسلمان افزود: شاید لباس پوشیدن من غربی باشد اما آن قدر ساده نیستم که فکر نکنم یک روز موردحمله اسلام هراسان قرار نگیرم.
وی با انتقاد از رویکرد رسانه های انگلیسی نوشت: اسلام و مسلمانان از سوی رسانه های انگلیس موردحمله قرار می گیرند. سیاست دوگانه و نابرابر دستگاه های نظارتی به اصطلاح ‘غیر وابسته’ از ناآگاهی مردم سوءاستفاده کرده و بر طبل افراط گرایی می کوبد.
اقبال در بخش دیگری از نامه اش به شکست سیاست های خارجی دولت انگلیس اشاره کرده و می افزاید: من چطور می توانم به فرزندانم از کشته شدن 519 کودک فلسطینی سخن بگویم و یا کشته شدن پانصد هزار عراقی را به بهانه جستجو برای سلاح های کشتارجمعی را توجیه کنم، درحالی که از نقش انگلیس سخن نگویم. آیا شما می توانید این ها را برای فرزندان من توجیه کنید؟
وی ادامه داد: من نمی دانم که چه آینده ای در انتظار آنها خواهد بود؟ آیا آنها می توانند دینشان را حفظ کنند و یا باید بر اساس سیاست های طرح امنیتی "پرونت"، نمی توانند سخنی از دین داری به میان آورند.
این نویسنده مسلمان در پایان خاطرنشان ساخت: همه این فکرها و نگرانی ها پایان ناپذیر است و این واقعیت مسلمان بودن در انگلیس است.
دکتر ‘شجاع شفیع’، رییس شورای مسلمانان بریتانیا نیز پیشتر در اولین واکنش به اظهارات کامرون، در بیانیه ای گفته بود: ما با نخست وزیر(دیوید کامرون) در خصوص اینکه باید طلسم داعش را بشکنیم، هم عقیده هستیم؛ اما نگران از این هستیم، به رغم اینکه ما(مسلمانان) به ارزش های مدنی و حقوق دمکراسی احترام می گذاریم، طرح جدید دولت انگلیس منجر به افراط گرا خوانده شدن همه مسلمانان، شود.
رییس شورای مسلمانان بریتانیا در این بیانیه افزود: اگرچه چالش با ایدئولوژی افراط گرایی چیزی است که همه ما آن را می خواهیم، اما به جای آنکه به سوءتفاهم در مورد فهم عمیق اسلام دامن بزنیم، باید به درستی افراط گرایی را تعریف کنیم.
شفیع خاطرنشان ساخت: بی تردید داعش یک جریان وحشی، بی رحم و ظالم است، اما ما باید مراقب باشیم تا به گونه ای ساده انگارانه آن ها را پراهمیت جلوه ندهیم.
این فعال مذهبی تصریح کرد: هیچ راه حل خارق العاده ای برای اینکه تروریسم از بین برود، وجود ندارد.
‘خالد ندیم’ از موسسه مطالعاتی ‘گفت وگوی آسیایی جنوبی و خاورمیانه’ نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: کامرون در سخنرانی اخیرش اشتباهات زیادی را مرتکب شد. وی باید به مساله ای که باعث ایجاد تفرقه میان مسلمانان و جامعه انگلیس می شود، توجه کند.
وی افزود: نخست وزیر انگلیس از مسلمانان می خواهد که با تروریسم و افراط گرایی مبارزه کنند، درحالی که باید درک خود را از جامعه مسلمانان افزایش دهد و از آنها بخواهد در گفت وگوهای سیاسی مشارکت کنند.
این محقق مسلمان اضافه کرد: اینکه فقط مسلمانان مسوول و یا متهم در این بحران شناخته شوند کاری را از پیش نمی برد چون آنها خود قربانی تروریسم و افراط گرایی هستند.
دیوید کامرون هفته گذشته در اظهاراتی با اشاره به خطر نگران کننده و رو به افزایش انگلیسی هایی که به داعش می پیوندند، از راهبرد پنج ساله جدید دولتش برای مقابله با افراط گرایی پرده برداشت.
وی گفت : این طرح پنج ساله شامل: ایجاد سازوکاری که بر اساس آن والدین بتوانند گذرنامه فرزندانشان را که مشکوک به سفر به سوریه هستند، از آن ها بگیرند؛ افزایش اختیارات موسسه نظارت بر رسانه ها (آفکام) به منظور قطع شبکه هایی که مروج افراط گرایی هستند، مشوق برای مدارس انگلیسی که با طرح دولت همگام شوند، ایجاد راهکارهایی برای تأکید بر ارزش های انگلیسی، وضع قوانین جدید برای مبارزه با افرادی که پیام آور افراط گرایی هستند و حمایت از گروه هایی که می خواهند قرائت های جدیدی را نسبت به افراط گرایی نشر دهند؛ خواهد بود.
کامرون بابیان اینکه معتقد است که تنها از این طریق می توان بر چالشی که نسل امروز جامعه انگلیس با آن مواجه است غلبه کرد، افزود: از طریق ‘مقابله با اندیشه افراط گرایی، ایستادگی و ترویج ارزش های انگلیسی، مقابله با افراط گرایی خشن و غیر خشن، افزایش اختیارات به مسلمانان معتدل؛ حل مساله بحران هویت از طریق ایجاد اتحاد در جامعه و گسترش فرصت ها برای همه’ می توان سلامت و اتحاد جامعه را تضمین کرد.
نخست وزیر انگلیس ضمن به چالش کشیدن برخی از توجیهات صورت گرفته برای رشد افراط گرایی، وعده داد تا کسانی را که مسوول تشویق جوانان به این گونه فعالیت ها هستند را تحت تعقیب قرار دهد و همچنین از شرکت های اینترنتی خواست تا با دولت انگلیس برای مقابله با افراط گرایی همکاری داشته باشند.
اروپام**4**ن**1552
04/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]