واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: هانی زاده: ظریف برای شکستن جریان سازیهای ضد ایرانی عربستان عازم منطقه شده/ اکنون مرحله بازنگری در سیاستهای منطقهای فرا رسیده است
یک کارشناس معتقد است ظریف برای شکستن جبهه عربی علیه ایران به رهبری عربستان عازم عراق، کویت و قطر شده است.

حسن هانی زاده، کارشناس مسائل منطقه در گفت وگو با خبرنگار نامه نیوز درباره سفر وزیر خارجه کشورمان به سه کشور عربی منطقه، دو هفته پس از امضای توافق هسته ای، گفت: سفر دوره ای آقای ظریف، وزیر خارجه ایران به کشورهای قطر، کویت و عراق در چارچوب تحولات اخیر منطقه و توافق هسته ای ایران و کشورهای 1+5 قابل تجزیه و تحلیل است؛ از آنجایی که عربستان سعودی پس از توافق هسته ای ایران یک سری جریان سازی هایی را برای تقابل با ایران ایجاد کرد، لذا ایران و وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران برای شکستن این فضا و جلوگیری از تشکیل یک جبهه عربی به رهبری عربستان در مقابل ایران، این سفر را انجام داده است.
وی با بیان اینکه وضعیت منطقه اکنون به گونه ای است که کشورهای منطقه نیاز به ایجاد همگرایی بیشتری برای تقابل با گروه های ترورریستی منطقه به ویژه داعش دارند، گفت: ورود ترکیه به خاک سوریه یکی دیگر از محورهای مهم مذاکرات ظریف با همتایان خود در قطر، کویت و عراق خواهد بود و این سفر به دلیل تحولات منطقه از اهمیت بالایی برخوردار است و در شکل گیری یک نوع همکاری منطقه ای میان ایران و برخی از کشورهای منطقه موثر خواهد بود.
هانی زاده در پاسخ به این سوال که آیا وزیر خارجه در این سفر پس از 22 ماه تمرکز بر پرونده هسته ای به دنبال نگاه و توجه به ویژه به پرونده تحولات منطقه است، افزود: بله به هرحال وزارت خارجه در طول 22 ماه گذشته بیشترین تلاش خود را برای رسیدن به یک توافق جامع با کشورهای 1+5 به کار گرفت و اکنون مرحله بازنگری در سیاست های منطقه ای فرا رسیده و به همین دلیل سفر اقای ظریف به کشورهای مطنقه می تواند به همگرایی منطقه ای و حل بحران های منطقه ای کمک کند.
این کارشناس مسائل منطقه ای درباره ادامه تنش میان ایران و عربستان نیز گفت: تا زمانی که موضع ریاض نسبت به منطقه تغییر نکرده باشد و تا زمانی که تجاوزات ارتش ریاض به یمن ادامه داشته باشد امکان یک تفاهم میان ریاض و تهران بعید به نظر می رسد؛ عربستان باید گام اول را بردارد و از ادامه تجاوز به یمن جلوگیری کند؛ اگر عربستان سعودی یک گام به سمت ایران بردارد تهران چند گام به سمت ریاض خواهد برداشت.
وی در پایان درباره سفر دو مقام غربی به ایران در هفته پیش رو نیز گفت: سفر دو مقام غربی و اتحادیه اروپا به تهران در چارچوب توافق هسته ای قرار دارد چرا که این توافق باب جدیدی در روابط تهران و کشورهای غربی گشوده است لذا در شرایط کنونی بسیاری از شخصیت های غربی و کشورهای تاثیرگذار اتحادیه اروپا تمایل دارند به تهران سفر کنند و همکاری های جدید سیاسی و اقتصادی جدیدی را با ایران آغاز کنند لذا این دو سفر می تواند در حقیقت در گشایش روابط و مناسبات جدید میان ایران و غرب موثر باشد.
۰۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]