واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زلزله زدگان نپالی سه ماه بعد از زمین لرزه همچنان در چادر بسر می برند دهلی نو – ایرنا- تعداد زیادی از مردم نپال با گذشت سه ماه از زمین لرزه مرگبار 7.8 ریشتری در بیست و پنجم آوریل همچنان در اردوگاه ها و چادرهای موقت بسر می برند.
این زمین لرزه مرگبار که با هشت هزار و 800 کشته و 23 هزار مصدوم به عنوان مخرب ترین زمین لرزه تاریخ نپال نام گرفت، منجر به تخریب بیش از 600 هزار واحد مسکونی شد.
با فرارسیدن فصل باران های موسمی، وضعیت برای نجات یافتگان زمین لرزه کاتماندو دشوارتر شده به گونه ای که هر لحظه امکان آب گرفتگی چادرها و سرپناه های موقت وجود دارد. از سوی دیگر ترس از رانش زمین و تخریب خانه های آسیب دیده، مردم را مجبور به اقامت در سرپناه های موقت کرده است .
براساس گزارش سازمان های امدادی، بعد از گذشت سه ماه همچنان هزاران نفر از مردم نپال که خانه هایشان در زمین لرزه با خاک یکسان شده در انتظار آب، غذا و سرپناه هستند.
سازمان بهداشت جهانی در گزارشی اعلام کرد، توجه به احتمال رانش زمین بر اثر بارندگی شدید هم اکنون کمک های امدادی به روستاهای کوهستانی متوقف شده است .
این سازمان همچنین نگرانی خود را از احتمال شیوع بیمارهایی نظیر اسهال و دیگر بیماری ها ناشی از مصرف آب غیر بهداشتی اعلام کرد.
ادوین سالوادور یک مقام بخش اورژانس سازمان بهداشت جهانی در نپال گفت که این سازمان هم اکنون داروی های مورد نیاز برای مصرف سه ماه به روستاهای دورافتاده که در خطر رانش زمین قرار دارند را به این مناطق منتقل کرده است .
**اقتصاد بحران زده
اقتصاد نپال یکی از ضعیف ترین اقتصاد ها حتی پیش از زمین لرزه بود که پس از این حادثه به شدت آسیب دیده و پیش بینی می شود که رشد تولید ناخالص داخلی این کشور حدود سه درصد در سال جاری باشد که در مقایسه با رشد هشت سال گذشته پایین ترین میزان رشد اقتصادی در این کشور است.
میزان رشد این کشور در بخش های حیاتی این کشور از جمله کشاورزی و گردشگری به شدت کاهش یافته و بر اثر زمین لرزه و رانش زمین بخش زیادی از محصولات کشاورزی این کشور نابود شده است .
همچنین سقوط بهمن در کمپ اصلی اورست در مسیر محبوب کوهپیمایی لنگتنگ سبب بسته شدن این مسیر شده و به این ترتیب بخشی از درآمد این کشور کاهش یافته است .
دولت نپال به تازگی برای جذب گردشگران، گروهی از کارشناسان خارجی را برای بررسی امنیت مسیر کوهنوردی استخدام کرده است. این کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که بخشی زیادی از مسیر کوهنوردی آناپورا از گزند زلزله دور مانده است و مهمان خانه ها نیز در این مسیر تنها به به تعمیرات کلی نیاز دارند.
تولسی گاتام، رئیس بخش گردشگری نپال گفت: هدف اصلی ما اکنون این است که به جهان خارج نشان دهیم که نپال برای سفر امن می باشد.
وی افزود: اگر ما بتوانیم به گردشگران اطمینان بدهیم که کشور امن است در فصل بعدی در ماه اکتبر بار دیگر صنعت گردشگری رونق می گیرد.
با توجه به تخمین های دولت، نپال به حدود 6.7 میلیارد دلار برای بازسازی نیاز دارد که تاکنون 4.4 میلیارد دلار از این مبلغ تامین شده است .
دولت می خواهد که کمک های مالی جمع آوری شده برای بازسازی به یک سازمان دولتی جدید منتقل شود و این امر باعث نگرانی از تاخیر در روند بازسازی شده است .
پس از یک ماه که مقامات دولتی نپال از ایجاد یک نقشه راه مشخص برای بازسازی خبر داده اند، دولت تاکنون این سازمان جدید را تشکیل نداده است در حالی که افراد بی خانمان از دوهزار دلار دلار کمک مالی وعده داده شده برای ساخت خانه های خود تنها، 150 دلار دریافت کرده اند.
رام شاران ماهات، وزیر اقتصاد نپال گفت: سال مالی جاری تازه آغاز شده است، ما در حال تعیین مقام جدید روند بازسازی هستیم.
براساس گزارش بانک مرکزی نپال، بخش حواله جات یکی از بخش های نادر است که حتی پس از وقوع زلزله 11.2 درصد رشد داشته و در 11 ماه اول سال جاری ارزش حواله های مالی به 5.55 میلیارد دلار رسیده است.
سالانه هزاران جوان نپالی به امید یافتن شغل و داشتن منبع درآمد به هند، منطقه جنوب شرق آسیا و کشور های حوزه خلیج فارس سفر می کنند.
پس از زلزله، بسیاری از نپالی ها برای بدست آوردن پول لازم برای بازسازی زندگی خود، امید به فرصت های شغلی در خارج از کشور خود بسته اند.
*آساق*267*1600**1144
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]