محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846029159
توافق هسته ای و ائتلاف گسترده علیه داعش – زمان رضاخانی*
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توافق هسته ای و ائتلاف گسترده علیه داعش – زمان رضاخانی* تهران – ایرنا – با توافق هسته ای و تقویت مواضع منطقه ای و بین المللی ایران، حالا کشورهایی که قبلا حاضر به مبارزه با داعش نبودند، می خواهند در این مبارزه که با سرنوشت سوریه نیز عجین است، شریک شوند.
روز جمعه «خبرگزاری آسوشیتدپرس» در گزارشی از نخستین بمباران مواضع داعش توسط ترکیه، نوشت: مجله ترک زبان داعش در نخستین شماره اش که ماه گذشته منتشر شده بود، حتی یک کلمه در انتقاد از ترکیه نداشت. اما این مجله در واپسین شماره اش که در هفته جاری منتشر شد، ترکیه را «سرزمین اشغالی» و رییس جمهور آن را «ستمگر» می نامد.
دوشنبه هفته پیش، انفجار یک بمب در شهرکی مرزی در خاک ترکیه، 32 نفر را به کشتن داد. پس از آن حادثه، کردهای ترکیه در اعتراض به بی توجهی آنکارا به امنیت مرزنشینان دست به تظاهرات زدند. برخی رسانه ها، گمانه زنی کرده اند که حمله اخیر ترکیه به مواضع داعش، پاسخی به آن بمب گذاری باشد. البته این گمانه زنی، چندان پایه های منطقی ندارد. زیرا اولا داعش مسوولیت آن حمله را نپذیرفته و تنها مظنون به حمله است و بعد هم حتی اگر ثابت شود آن حمله کار داعش بوده است، باز هم این سوال باقی است که چه شد که داعش و آنکارا رویاروی یکدیگر قرار گرفتند؟
تا چندی پیش، آنکارا نه تنها حاضر به رویارویی نظامی با داعش نبود، بلکه از سوی برخی احزاب داخل ترکیه نیز متهم می شد که در مقابل تلاش ها برای مبارزه با داعش، سنگ اندازی هم می کند. برخی می گویند آنکارا داعش را عاملی برای جلوگیری از قدرت گرفتن کردها در سوریه می دانست و عده ای نیز بر این باورند که داعش به هر حال، دشمن دولت فعلی در دمشق است و از قدیم گفته اند: دشمن دشمن من، دوست من است!!
به هر حال، قضیه آنقدر به اصطلاح «اظهر من الشمس» بود که وقتی اوایل امسال از «جیمز کلاپر» مدیر امنیت ملی آمریکا، در کنگره پرسیده شد که آیا وی امیدوار است ترکیه اقدام های جدی تری علیه داعش انجام دهد، وی گفت: «نه، فکر نمی کنم. به نظرم ترکیه اولویت ها و منافع دیگری دارد.» (1)
شاید برای گشودن این معما، لازم باشد ببینیم این اواخر چه چیزی در مناسبات مربوط به داعش تغییر کرده است. دو هفتنه پیش، یعنی درست در آستانه توافق نهایی میان ایران و 1+5، ایالات متحده آمریکا نخستین «چهار فروند» از جنگنده های F-16 را که عراق سالها پیش خریداری کرده بود، به بغداد تحویل داد. (2) بغداد اعلام کرده بود که این جنگنده ها را برای بمباران مواضع تروریست ها می خواهد، اما واشنگتن سالها از تحویل آنها به عراق خودداری می کرد. کار به جایی رسیده بود که «نوری المالکی» نخست وزیر پیشین عراق، از خرید آن جنگنده ها ابراز پشیمانی کرده و گفته بود ای کاش بغداد از کشورهایی غیر از ایالات متحده جنگ افزار می خرید. (3)
آمریکا در آستانه توافق هسته ای با ایران، دست از مخالفت با افزایش قدرت هوایی عراق نیز برداشت و بلافاصله پس از توافق هم «سرگی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، گفت که توافق هسته ای با ایران، راه را برای ایجاد ائتلاف گسترده علیه داعش هموار می کند. (4)
حالا می توان تصویر روشن تری از تحولات منطقه به دست آورد. امروز ایران، نسبت به یک سال پیش، از موضع بین المللی قوی تری برخوردار است و عراق هم دارد جنگنده هایش را برای حمله هوایی به داعش تحویل می گیرد. این وسط اگر کسی بگوید من با داعش کاری ندارم، مانند کودکی است که وسط بازی لج کند و برود؛ تنها نتیجه اش این خواهد بود که بازی بدون او ادامه می یابد.
حالا ترکیه ای داریم که در عرض چند هفته، با چرخشی کامل، نه تنها خودش به مواضع داعش حمله می کند، بلکه می گوید حاضر است یک پایگاه مرزی اش را برای حملات جدی تر، در اختیار ارتش آمریکا بگذارد. حالا برخی کشورهای عرب منطقه که تا دیروز داعش را «سوگلی پنهانی خود» برای «ایجاد توازن قوا» می انگاشتند، به دنبال نقشی در این بازی جدید هستند. «جان کری» وزیر خارجه آمریکا نیز قرار است در هفته های آینده (در تاریخی که هنوز قطعی نشده)، به قطر برود تا با اعضای شورای همکاری خلیج فارس درباره نقش احتمالی آن کشورها در ائتلاف گسترده علیه داعش، رایزنی کند.
حسن روحانی، رییس جمهوری کشورمان، در سخنانی که بلافاصله پس از توافق هسته ای بیان کرده بود، گفت بود که ایران این توافق را گامی در مسیر همکاری های گسترده تر می داند. ظاهرا واشنگتن نیز متوجه پیام و جایگاه ایران شده است. «جان کری» وزیر خارجه آمریکا دیروز (جمعه) در نشست با شورای روابط خارجی آمریکا در نیویورک، سخنانی گفت که البته بخشی از آن، کارکرد تبلیغاتی و رسانه ای داشت و بسرعت با واکنش «اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت خارجه ایران» رو به رو شد. (5) اما «کری» در بخشی از سخنان خود نیز گفت: هم رییس جمهور روحانی و هم وزیر خارجه ظریف، گفته اند که پس از توافق هسته ای، آماده اند تا درباره مسایل منطقه نیز گفت و گو کنند. (6)
«جان کری» در همین نشست، تاکید کرد که در سفرش به قطر، با روسیه درباره نقش ایران در مبارزه با داعش نیز مذاکره خواهد کرد.
تا اینجای کار، مجموعه ای از کشورهای ناهمسو را داریم که تحت تاثیر موقعیت جدید کشورمان، خواسته یا ناخواسته، می خواهند به صف مبارزان با داعش و صدالبته به صف نقش آفرینان در آینده سوریه بپیوندند. نکته ظریف اینجاست: رایزنی درباره شرایط جدید، به هیچ وجه به معنای هماهنگی نخواهد بود. فعلا در میان کشورهای ذینفع:
الف - روسیه را داریم که نگرانی عمده اش این است که گروه های افراطی در خاورمیانه قدرت نگیرند و باعث گسترش افراط گری و تروریسم به قفقاز (حیاط خلوت ناآرام مسکو) نشوند.
ب – ایران را داریم که نه تنها نگران افراط گری است، بلکه برایش مهم است که در نهایت، اراده ملت سوریه و نه اراده کشورهای خارجی در دمشق حاکم شود.
پ – عربستان را داریم که روی گروهی از مخالفان افراط گرا در سوریه سرمایه گذاری کرده و دوست دارد آنان به قدرت برسند.
ت – قطر را داریم که دوست دارد نقش آفرین بماند و زیر سایه ریاض هم نباشد.
ث – ترکیه را داریم که سالهاست روی هماهنگی میان مخالفان سوریه (چه افراطی و چه غیرافراطی) سرمایه گذاری کرده است و دوست دارد در میان اپوزیسیون، نقش پدرسالار را داشته باشد.
ج – آمریکا را داریم که اگرمتحدان منطقه ای اش بتوانند «یک جایگزین منطقی و قدرتمند که دشمن آمریکا هم نباشد» معرفی کنند از آن حمایت می کند و اگر نتوانند، بی تفاوتی را بر تصمیم گیری ترجیح می دهد. واشنگتن پیش از این هم تا مرز لشکرکشی به سوریه رفته بود، اما وقتی دانست جایگزین های احتمالی در دمشق چه جماعت هایی هستند و البته جدیت مسکو را هم دید، عقب نشینی کرد و «جو بایدن» (معاون رییس جمهوری آمریکا) آن سخنان معروف را ایراد کرد و مسوولیت افراط گری و گسترش داعش و جبهه النصره را انداخت به گردن متحدان منطقه ای واشنگتن.
خلاصه کلام این است که با توافق هسته ای ایران، اولا موضع تهران مبنی بر ضرورت مبارزه واقعی و جدی با داعش تقویت شده است و ثانیا کسانی که شاید در آینده نزدیک پای میز مذاکره برای مبارزه با داعش بنشینند، به هیچ وجه همسو نخواهند بود و هر یک از منافع ملی و منطقه ای کشورشان دفاع خواهند کرد.
--------------------------------------------------------------------------------
ایرنا**9163
------------------------------
ارجاع ها:
(1)
http://www.nytimes.com/2015/03/10/world/europe/despite-crackdown-path-to-join-isis-often-winds-through-porous-turkish-border.html?_r=0
(2)
http://www.ndtv.com/world-news/first-batch-of-us-f-16-jets-delivered-to-iraq-781005
(3)
https://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Air_Force
(4)
http://www.irna.ir/fa/News/81683649/
(5)
http://www.irna.ir/fa/News/81693364/
(6)
http://www.reuters.com/article/2015/07/24/us-mideast-crisis-syria-kerry-idUSKCN0PY1VL20150724
-----------------------------------------------------------------------------
* کارشناس حوزه بین الملل- ایرنا
03/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
توافق هسته اي ائتلاف عليه داعش را تقويت مي کند
۲۳ تير ۱۳۹۴ ۲۳ ۲۱ب ظ توافق هسته اي ائتلاف عليه داعش را تقويت مي کند موج - وزير خارجه روسيه توافق هسته اي را راهي براي تقويت ائتلاف بين المللي عليه داعش خواند به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج سرگئي لاوروف وزير خارجه روسيه اعلام کرد که توافق هسته اي ائتلاف عليه داعش رافارس در آستانه جمعبندی توافق هستهای گزارش میدهد قطعنامههای تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران
فارس در آستانه جمعبندی توافق هستهای گزارش میدهدقطعنامههای تحریمی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایرانشورای امنیت سازمان ملل متحد هشت قطعنامه علیه ایران دارد که در چهار قطعنامه آن تحریمهای شدیدی بر مبادلات تکنولوژی خرید و فروش سلاح و تجهیزات هستهای وضع شده است و قرار است این تتوافق هسته ای فرصتی برای ایجاد ائتلاف علیه ایران است
رئیس اسبق موساد توافق هسته ای فرصتی برای ایجاد ائتلاف علیه ایران است شناسهٔ خبر 2861605 - دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۰۱ ۵۲ بین الملل > خاورمیانه و آفریقای شمالی شبتای شاویت رئیس اسبق سرویس جاسوسی موساد گفت اسرائیل در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری تمایل به همکاری با کشورهای عرب دلاوروف: توافق هستهای با ایران باعث رفع موانع تشکیل ائتلاف ضد داعش میشود
لاوروف توافق هستهای با ایران باعث رفع موانع تشکیل ائتلاف ضد داعش میشودوزیر خارجه روسیه اعلام کرد که توافق هستهای با ایران باعث می شود موانع بر سر تشکیل ائتلاف گسترده ضد داعش برداشته شود به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از روسیاالیوم وزیر خارجه روسیه اعلام کرد کهتوافق هستهای ایران برگ جدیدی را در ائتلاف علیه خشونت و افراطیگری ورق خواهد زد
چهارشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳ ۳۶ معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در واکنش به توافق هسته ای ایران با 1 5 گفت این پیروزی که به قول قیصر امینپور نه در جنگ که بر جنگ روی داد برگ جدیدی از کتاب مناسبات جامعه بینالمللی را در ائتلاف علیه خشونت و افراطیگری ورق خواهد زد به گزارتاثیر توافق هسته ای بر ائتلاف ضد داعش
تاثیر توافق هسته ای بر ائتلاف ضد داعشتاریخ انتشار سه شنبه ۲۳ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۳ ۲۸ وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که توافق هستهای با ایران باعث می شود موانع بر سر تشکیل ائتلاف گسترده ضد داعش برداشته شود به گزارش فارس روسیا الیوم وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که توافق هستهاتمجید ائتلاف حزبی «دولت قانون» در عراق از توافق هستهای ایران
تمجید ائتلاف حزبی دولت قانون در عراق از توافق هستهای ایران عضو ائتلاف دولت قانون عراق خواستار الگوبرداری دستگاه دیپلماسی این کشور از عملکرد ایران در مذاکرات هستهای شد به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان پایگاه اینترنتی الاتجاه پرس نوشت ائتلاف حزبی دولت قدبیرکل سازمان ملل از توافق هسته ای ایران استقبال کرد
دبیرکل سازمان ملل از توافق هسته ای ایران استقبال کرد شناسهٔ خبر 2859221 - سهشنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ - ۱۷ ۰۶ اخبار کوتاه > بین الملل بان کی مون در کنفرانس بین المللی سرمایه گذاری در اتیوپی توافق هسته ای ایران را تاریخی و بسیار مهم دانست و آن را در برقراری صلح و ثبات در خاورمیانه و فبررسی توافق هسته ای در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور خارجه و رییس سازمان انرژی هسته ای
۲۷۵۸۵۰ ۱۳۹۴ ۴ ۳۰ - ۱۴ ۲۴گزارش تصویری بررسی توافق هسته ای در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با حضور وزیر امور خارجه و رییس سازمان انرژی هسته ای عکاس محسن نوروزی فرد اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۴ ۴ ۳۰ - ۱۴ ۲۴همدلی امت اسلامی علیه کودککشی از غزه تا یمن/ 79 شمخانی: توافق خوب توافقی است که صنعت هستهای را با نشاط و رو
همدلی امت اسلامی علیه کودککشی از غزه تا یمن 79شمخانی توافق خوب توافقی است که صنعت هستهای را با نشاط و رو به جلو نگه داردخبرگزاری تسنیم دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت توافق خوب توافقی است که صنعت هستهای را با نشاط و رو به جلو نگه دارد به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس عمنتجبنیا در ضیافت افطاری سازمان جوانان و دانشجویی حزب اسلامی کار: توافق هستهای همه مشکلات کشور را حل نمیکند
منتجبنیا در ضیافت افطاری سازمان جوانان و دانشجویی حزب اسلامی کار توافق هستهای همه مشکلات کشور را حل نمیکند دولت باید برای سامان کشور گامهای بلندتری برداردقائم مقام حزب اعتماد ملی با بیان اینکه همه مشکلات کشور را توافق هستهای حل نمیکند گفت البته حل بخشی از مشکلات در گرو رتصویب توافق هستهای در سازمان ملل پیروزی مذاکره بر جنگ بود
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۲۲ یک نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی تصویب توافق هستهای در شورای امنیت سازمان ملل را پیروزی مذاکره بر تحریم و جنگ دانست و نسبت به اقدام عده قلیلی که با فرار به جلو و استفاده ابزاری از منافع ملی سعی دارند این پیروزی دیپلماتیک را در کام ملت تلخ کنند هشتجمع دلواپسان آمریکایی علیه توافق هستهای
تجمع دلواپسان آمریکایی علیه توافق هستهای جورج پتاکی فرماندار پیشین امریکایی نیویورک از حزب جمهوریخواه در این نمایش اعتراضی گفت ما به عنوان شهروندان امریکا یک صدا خواستار متوقف کردن ایران در زمان کنونی هستیم ما این توافق را رد میکنیم آفتاب اگر در داخل ایران تیم هستهحسين شريعتمداري توافق هسته اي را كلاه بر سر كشور خواند / نگذاريد امروز سازمان ملل قطعنامه فصل هفتم را تصويب كن
حسين شريعتمداري توافق هسته اي را كلاه بر سر كشور خواند نگذاريد امروز سازمان ملل قطعنامه فصل هفتم را تصويب كند حسين شريعتمداري در شماره امروز كيهان توافق اخير را كلاهي بزرگ ارزيابي كرد و خواستار ممانعت از تصويب قطعنامه مربوط به توافق وين زر سازمان ملل شد به گزارش نامه نیوزجان کری:توافق هسته ای با ایران یک رکن اساسی برای پیشرفتهای دیپلماتیک در خاورمیانه و به ویژه در مبارزه با داعش
جان کری توافق هسته ای با ایران یک رکن اساسی برای پیشرفتهای دیپلماتیک در خاورمیانه و به ویژه در مبارزه با داعش به حساب میآید وزیر امور خارجه آمریکا معتقد است رسیدن به توافق هستهای احتمالی با ایران میتواند بر بهبود روند دیپلماتیک در سراسر خاورمیانه تاثیر مثبت بگذارد روز نو وپیام تیریک سازمان جوانان حزب اسلامی کار به مناسبت توافق هستهای
پایان حصر ایران آغاز فصل امید پیام تیریک سازمان جوانان حزب اسلامی کار به مناسبت توافق هستهای سازمان جوانان حزب اسلامی کار به مناسبت توافق هستهای پیام تبریکی به ملت ایران صادر کرد به گزارش ایلنا٬ متن سازمان جوانان حزب اسلامی کار به شرح زیر است بسم الله الرحمن الرحیم ملت بزرتصاویر/ شروع عملیات های گسترده علیه داعش
عراق تصاویر شروع عملیات های گسترده علیه داعش نیروهای امنیتی عراق با حمایت نیروهای داوطلب شیعه و سنی از روز دوشنبه عملیات های نظامی گسترده ای را برای پاکسازی استان غربی الانبار از تروریست های داعش آغاز کرده اند ۲۳ ۰۴ ۱۳۹۴ - ۲۲ ۰۸-
گوناگون
پربازدیدترینها