تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عقل راهنمايى مى  كند و نجات مى  دهد و نادانى گمراه مى  كند و نابود مى  گرداند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838098982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه کردستان برای جبران عقب ماندگی ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توسعه کردستان برای جبران عقب ماندگی ها تهران - ایرنا - احسان هوشمند پژوهشگر اقوام در ستون یادداشت امروز روزنامه شرق با اشاره به سفر رییس جمهوری و هیات وزیران به استان کردستان بر لزوم اجرایی شدن طرح های مصوب این استان تاکید دارد و می افزاید: در دولت گذشته از کل پروژه های تعریف شده در استان کردستان همچون دیگر استان های کشور، تنها ٢٣ درصد اجرائی شده و ٧٧ درصد پروژه ها حتی شکل اجرائی به خود نگرفت.


در این یادداشت آمده است :فردا استان کردستان میزبان ریاست محترم جمهوری و تعدادی از اعضای هیأت وزیران است. این سفر در حالی در دستور کار قرار می گیرد که تاکنون بیش از ٢٠ استان دیگر میزبان سفرهای دکتر روحانی بوده اند. به شکلی مرسوم رؤسای جمهور با سفر به استان های کشور ضمن آشنایی دقیق تر با مسائل و مشکلات استان ها، بودجه ای را نیز برای اتمام پروژه های نیمه تمام پیشین اختصاص داده و البته تعدادی پروژه جدید نیز برای استان تعریف می کنند.
در دولت گذشته از کل پروژه های تعریف شده در استان کردستان همچون دیگر استان های کشور، تنها ٢٣ درصد اجرائی شده و ٧٧ درصد پروژه ها حتی شکل اجرائی به خود نگرفت.
از میان پروژه های اجرا شده یعنی همان ٢٣ درصد بخش عمده ای با پیشرفت بسیار کمی همراه شده اند. شوربختانه بخش عمده و اساسی وعده های د اده شده در دولت های نهم و دهم، کارشناسی شده نبوده بنابراین قابلیت اجرائی نیز نیافته اند. درهرحال در وضعیت حاضر و در مقایسه با سایر استان های کشور، استان کردستان از نظر شاخص های توسعه مقام و موقعیت رضایت بخشی را به خود اختصاص نداده و در ردیف یکی از محروم ترین استان های کشور قرار دارد؛ برای نمونه استان کردستان از معدود استان های کشور است که فاقد آزادراه بوده و هیچ سهمی از دوهزارو ١٦٥ کیلومتر مجموع کل آزادراه های کشور ندارد و از این لحاظ در رتبه آخر کشور قرار دارد.
طول بزرگراه های استان کردستان ١٢٦ کیلومتر بوده که فقط یک درصد سهم طول بزرگراه های کشور را که ١٢هزارو ٩٦٨ کیلومتر است، شامل می شود. با این آمار این استان در مقایسه با دیگر استان های کشور در رده بیست و پنجم قرار دارد.
از کل راه های استان تنها هفت درصد آن بزرگراه بوده که فاصله زیادی با میانگین کشوری که ٩/١٥درصد است، دارد و از این حیث نیز در جایگاه بیست وچهارم کشور قرار گرفته است. همچنین از نظر راه آهن و خطوط ریلی جای تأسف است که هنوز استان کردستان به خطوط ریلی کشور نپیوسته است و با وجود برنامه های پیش بینی شده هنوز تکمیل خط آهن سنندج - همدان با پیشرفت مطلوبی روبه رو نیست.
برای اتصال خط آهن زنجان به شهرستان بیجار نیز برنامه ویژه ای تدارک دیده نشده است. راه های روستایی، تأسیس فرودگاه سقز یا بازسازی فرودگاه بیجار و مواردی از این دست نشان می دهد برای توسعه زیرساخت های کردستان هنوز تا وضعیت ایده آل فاصله قابل توجهی وجود دارد.
این در حالی است که کردستان در میانه کریدور شمال- جنوب کشور قرار دارد و بخش شمالی مرزهای غربی کشور را به بخش جنوبی مرزهای غربی کشور متصل می کند.
از نظر سایر شاخص های برخورداری فرهنگی، گردشگری، کشاورزی، دامداری و صنعتی و حتی توسعه انسانی نیز وضعیت استان کردستان چندان مطلوب تر از وضعیت راه ها و زیرساخت هایش نیست. به همین دلیل امروز استان با بیکاری گسترده جوانان دست به گریبان است. این درحالی است که استان کردستان از نظر پتانسیل ها و توانمندی های بالقوه وضعیت مطلوبی برای گسترش سرمایه گذاری های توسعه ای دارد.
به عنوان نمونه مساحت اراضی قابل کشت استان ١/١ میلیون هکتار است که معادل ٤/٩ درصد از اراضی قابل کشت کشور است. درحالی که معادن استان با ١٤١ معدن حدود ٢/٦ درصد معادن کشور را شامل می شود، اما از نظر میزان بهره وری از این معادن و نیز تأسیس صنایع فراوری، وضعیت استان رضایت بخش نیست و در نتیجه نسبت شاغلان بخش معدن در استان نیز نامطلوب است.
با اینکه استان کردستان از نظر میزان نزولات آسمانی وضعیت به مراتب مناسب تری از معدل کشوری را به خود اختصاص داده و حتی از نظر آب های جاری و رودخانه های موجود نیز وضعیت مناسب تری از مابقی استان ها دارد، اما از نظر استفاده از این منابع آبی برای افزایش بهره وری کشاورزی وضعیت استان بسیارنامطلوب است و فقط ١٥ درصد کشاورزی استان آبی است.
در استان کردستان تاکنون هزار و٨٠٠ مورد اماکن گردشگری شناسایی شده است که این استعدادها ظرفیت توسعه گردشگری آن را دوچندان می کند. در سال گذشته بیش از ١٠ میلیون گردشگر از استان و شهرستان های مرزی بانه و مریوان بازدید کرده اند که این حجم گردشگر فرصتی است تا به توسعه زیرساخت های گردشگری بیش از گذشته اهتمام شود.
استان نیازمند زیرساخت های تازه از جمله احداث هتل ها و مراکز اقامتی است.حدود دویست و اندی کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق و اقلیم کردستان عراق و به ویژه کوتاه ترین مسیر ارتباطی و فاصله کم استان با شمال عراق به خصوص شهر سلیمانیه نسبت به مرز سایر استان های هم جوار با عراق و نیز وجود سه گمرک رسمی و سه بازارچه فعال مرزی در شهرستان های سقز، بانه و مریوان نیز فرصتی است تا توان و ظرفیت های استان برای توسعه موردبازبینی قرار گیرد.
جالب آنکه برخلاف بسیاری از مبادی ورودی کشور و مرزها و گمرک های کشور، در مرزهای رسمی استان کردستان با اقلیم کردستان عراق میزان صادرات بسیاربالاتر از واردات است به شکلی که میزان صادرات از بازارچه ها و گمرک های رسمی استان از لحاظ ارزش برابر٨٧٠ میلیون دلار بوده که معادل ١٤/٧درصد کل صادرات ایران به عراق و ٢/١ درصد از کل صادرات کشور را شامل می شود. همچنین میزان واردات استان از لحاظ وزنی برابر ١٤هزارو ٨٥٩ تن و از لحاظ ارزش برابر ٣٢/٧ میلیون دلار بوده است. توجه کارشناسی شده به گسترش و توسعه زیرساخت های منطقه موجب تقویت این روند می شود.از آنجایی که در نظام برنامه ریزی کشور، چانه زنی مسئولان و نخبگان و شخصیت های سیاسی اثرگذار مناطق سهمی درخور در اختصاص بودجه یا حتی تعریف برنامه یا احداث پروژه ای صنعتی یا گاه جابه جایی این پروژه ها از مکانی به مکانی دیگر دارد، به دلیل محدودیت استفاده از نخبگان و سرآمدان این استان در ساختار دولت و کابینه به ریاست محترم جمهوری پیشنهاد می شود با تعریف نهادی واسط با هدف راهبردسازی و برنامه ریزی برای توسعه استان کردستان در تهران با حضور مقامات استانی و تعدادی از اعضای کابینه و تنی چند از نخبگان استان کردستان و کشوری، این خلأ به شکلی دیگر پر شود.
در صورت تأسیس چنین نهادی ضمن شناسایی مسائل و مشکلات توسعه ای استان، راه برای استفاده از ظرفیت های استان در راستای توسعه، بیش از گذشته هموار می شود.
منبع : روزنامه شرق
اول ** 1647



03/05/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن