واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشاس بازار سرمایه بررسی کرد: سهم توافق و رفع تحریمها در تغییر اقتصاد کشور تهران - ایرنا - پایگاه اینترنتی آفتاب روز جمعه در گفت و گو با کارشناس بازار سرمایه، سهم توافق هسته ای ایران و 1+5 و رفع تحریمها در تغییر اقتصاد کشور را بررسی کرد.
در مقدمه و گفت و گوی این رسانه می خوانیم: دقایقی پس از اعلام برنامه جامع اقدام مشترک و توافقات حاصله بین ایران و گروه 1+5، دامنه نوسان بورس، ارز و سکه با افزایش غیرعادی مواجه شد. شاخص کل بورس و اوراق بهادار در جریان معاملات روز چهارشنبه هفته گذشته با افت 605 واحدی مواجه شد و تا ارتفاع 68 هزار و 827 واحدی عقب نشینی کرد در حالی که انتظار عمومی این بود که پس از اعلام توافق هسته ای، شاخص ها با افزایش رو به رو شود. در همین رابطه شایعاتی نیز درباره دستکاری بازار سرمایه شنیده شد.
سیدحمید میرمعینی، کارشناس بازار سرمایه با بیان این که متاسفانه دولت در این زمینه منسجم عمل نکرده است و شاید دغدغه بازار سرمایه را ندارد، گفت: علی رغم این که صحبت های زیادی مبنی بر حمایت از بازار سرمایه صورت می گیرد، برنامه های عملی برای حل و فصل مشکلاتی که بازار سرمایه با آن رو به رو است وجود نداشته و فعالان این بازار روز به روز نا امید تر می شوند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر این که فرضیه دستکاری بازار سرمایه وجود دارد، اما قابل اثبات نیست، گفت: گمانه هایی وجود دارد اما نظر غالب و کارشناسی این است که نقدینگی لازم که بتواند انرژی کافی را برای رشد بازار سرمایه ایجاد کرده و پاسخگوی عرضه باشد، وجود ندارد.
وی ادامه دارد: با صرف توافق هسته ای و رفع تحریم ها واقعیت های اقتصادی تغییر نمی کند. باید منتظر تغییراتی از جمله ورود سرمایه گذاران خارجی و سرمایه ای بود که به اقتصاد کشور تزریق می کنند. این سرمایه ها وارد هر حوزه ای شوند، با تزریق نقدینگی شاهد رونق خواهد بود. همچنین سیاست گذاری های آینده دولت در حوزه اقتصاد نیز تاثیر گذار است. همچنین سند های بالادستی، برنامه ششم توسعه و بودجه های عملیاتی سالیانه دولت بر این حوزه تاثیر گذار است.
سید حمید میرمعینی با بیان این که به طور کلی بازار سرمایه، بورس و اوراق بهادار، بازار انتظارات است گفت: چنانچه انتظارات از آینده خوشبینانه باشد منجر به خوشبینی نسبت به افزایش دارایی شرکت ها می شود که در بازار سرمایه نیز تاثیر مثبت خواهد داشت . البته پس از توافق در بین غالب فعالان بازار سرمایه این خوشبینی ایجاد شده اما نیازمند مرور زمان و ایجاد روند خوشایند، مثبت و پویا در اقتصاد توسط دولت است.
وی ادامه داد: کمبود نقدینگی در حالی است که رشد نقدینگی نیز وجود داشته اما این نقدینگی در سپرده های بانکی متوقف شده و در حالت آماده باش است. دولت باید بتواند با برنامه های اقتصادی خود این سرمایه ها را جهت دهی کرده و وارد سرمایه گذاری هایی کند که با ارزش افزوده همراه است. دولت در ایران بازیگری موثر در اقتصاد بوده و تمامی تصمیمات بخش های اقتصادی منوط به تصمیات اقتصادی آینده دولت است.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه عمده اتفاقاتی که در روزهای کاری اخیر رخ داده ناشی از عرضه هایی بوده که نفس نقدینگی را گرفته و تقاضا را کاملا پوشش داده است، گفت: این افزایش عرضه به دلیل فعالیت های شرکت های حقوقی و سازمان خصوصی سازی بود. یک اصل اساسی در بازار سرمایه و بورس این است در صورتی که انتظاری برای رشد سهام وجود نداشته باشد، فروشنده ها برای فروش هجوم خواهند آورد و موجب کاهش ارزش سهام شرکت ها می شوند.
وی افزود: این مساله به لحاظ رفتار معاملاتی همیشه وجود داشته است. زمانی پول وارد بازار بورس و اوراق بهادار شده و تقاضا ایجاد می شود که انتظار رشد وجود داشته باشد اما وقتی به قدری عرضه وجود داشته باشد که اجازه رشد قیمت ها را ندهد، عرضه های دیگر نیز وارد می شوند و حجم سنگین عرضه در بازار سرمایه موجب کاهش فروش می شود.
میرمعینی با تاکید بر این که با برداشته شدن تحریم ها یک ریسک بزرگ سیتماتیک از بازارهای اقتصادی ایران حذف شده است، گفت: در این شرایط روند رو به رشد اقتصادی حتما پیش بینی می شود و بازار سرمایه و بورس نیز چون تابعی از اقتصاد کل کشور است مطمئنا وارد فاز مثبت خواهد شد. بازار سرمایه به احتمال زیاد بهترین بازار برای سرمایه گذاری های مازاد اشخاص چه حقیقی و چه حقوقی خواهد بود.
این کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: البته بازار سرمایه حساس بوده و پول هایی که به آن وارد می شود هوشمند است. چنین پولی زمانی وارد می شود که ریسک در پایین ترین و بازده در بالاترین حالت باشد. در حال حاضر ریسک و بازده بازار سرمایه متناسب نیست اما برای ایجاد شرایط مناسب پس از رفع تحریم ها امید بسیاری وجود دارد.
منبع: پایگاه اینترنتی آفتاب
اول**1577
02/05/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]