واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ مرداد ۱۳۹۴ (۹:۵۲ق.ظ)
شيوع سرطانهاي زبان، دهان، حنجره فضاهاي بيني و تنفسي در آقايان بيشتر است موج - رييس بخش گوش و حلق و بيني بيمارستان لقمان گفت: با توجه به آسيبهاي وارده به لايه ازن و افزايش اشعه ماورا بنفش، در زمان قرارگيري سر گردن در معرض آفتاب اگر محافظتهاي پوستي انجام نشود، تومورهاي پوستي ايجاد خواهد شد.
دکتر مهدي خواجوي رييس انجمن علمي گوش ، گلو بيني و سرو گردن ايران در گفت و گو با خبرنگار موج با اشاره برخي از تومورها در خانمها و برخي در آقايان بيشتر است، گفت: عادات مختلف غذايي و استعمال دخانيات و تماس با آلودگيهاي محيط کار ما سرطانهاي زبان، دهان، حنجره فضاهاي بيني و تنفسي را در آقايان بيشتر داريم.
وي آمارهاي نگرانکننده شيوع سرطان را منطقي ندانست و افزود: نبايد در جامعه وحشت افزايش سرطان و تومورهاي را ايجاد کنيم. مردم اضطراب و نگراني براي افزايش سرطان نداشته باشند.
خواجوي ادامه داد: تومورهاي سرو گردن انواع مختلفي دارند که از سرطان پوست، چشم، حفره دهان، زبان و غدد لنفاوي گرفته تا سرطان غده تيروئيد، حلق و حنجره را شامل ميشود. بهطورکلي هر بافتي در سرو گردن ميتواند درگير تومورهاي سرطاني بشود.
وي با اشاره به شيوع سرطانهاي سرو گردن در کشور اظهار کرد: اين بيماري اگر بهموقع شناخته شود امکان درمان دارد، درباره روشهاي تشخيص براي پزشک و بيماران در اين سلسله درس گروهيهايي گفتوگو خواهد شد.
رييس بخش گوش و حلق و بيني بيمارستان لقمان با اشاره به اينکه پزشکان بايد روشهاي راديوتراپي را بيشتر آموزش بيند ادامه داد: شيوع اين بيماريها به عوامل مختلفي بازميگردد که افزايش سن يکي از آنهاست. جامعه ما به سمت سالمند شدن حرکت ميکند و به هر ميزان که سن بالاتر ميرود، بيماريهاي بيشتري در فرد بروز پيدا ميکند.
به گفته وي با قرارگيري سر گردن در معرض آفتاب درصورتيکه محافظتهاي پوستي انجام نشود تومورهاي پوستي ايجاد خواهد شد و تاکيد کرد: با توجه به آسيبهاي وارده به لايه ازن و افزايش اشعه ماورا بنفش شاهد افزايش اين تومورها نيز هستيم.
رييس بخش گوش و حلق و بيني بيمارستان لقمان افزود: آلودگي هوا و محيطزيست، تابش نور آفتاب و بروز سرطانهاي پوستي، عادات تغذيهاي نادرست و همچنين ضعف سيستم ايمني بدن ازجمله ديگر عوامل دخيل در بروز و رشد سرطانهاي سرو گردن هستند.
خواجوي بابيان اينکه سيستم ايمني نقش مهمي در سرکوب سلولهاي سرطاني دارد گفت: استرسها، اضطرابها و نگرانيها ميتوانند سيستم ايمني بدن را مختل کرده و از قدرت دفاعي بدن بکاهند.
وي درمان سرطانها را تا حد زيادي به ميزان پيشرفت بيماري مرتبط دانست و گفت: هرچه سرطان ابتداييتر بوده و هنوز گسترش پيدا نکرده باشد شانس درمان کامل بالاتر ميرود.
رييس انجمن علمي گوش ، گلو بيني و سرو گردن ايران بابيان اينکه از امسال سلسله سمينارهايي با موضوع تومورهاي سروگردن آغاز خواهد شد گفت: تشريح علل و عوامل ابتلا به تومورهاي ناحيه سروگردن، نحوه تشخيص و معرفي راهکارهاي درمان اعم از روش هاي جراحي و غير جراحي در اين گفتمان هاي علمي مدنظر هستند.
وي افزود: در هر سمينار، دو تومور اصلي را مورد توجه قرار دهيم گفت: امسال سرطان هاي غدد بزاقي و تيروئيد محورهاي اصلي سمينار هستند. به همين ترتيب در سال هاي آتي سرطان هاي ديگر دنبال ميشوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]