واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی: وقتی در زندگی زناشویی تان مساله ای ایجاد می شود، فعالیتی باید طراحی شود
رازهای زناشویی رویایی بی شک انسان ها در «رابطه» است که متولد می شوند و می میرند. قدمت «رابطه» به قدمت عمر «آدمی» است و تصور اینکه آدمی بدون رابطه با خود یا دیگران باشد، محال می نماید.با این حال و به رغم پیوند تاریخی رابطه با وجود آدمی، انسان ها همواره در یافتن رابطه صمیمی با دشواری رو به رو بوده اند. امروزه دیگر بر کسی پوشیده نیست که داشتن یک رابطه صمیمی آرزوی دل هاست.
من همسر ی مهربان و دلسوز دارم. وفادار، سخت کوش و متعهد. در ظاهر، هر کس شاهد زندگی ما باشد به خوشبختی ما غبطه می خورد اما آن چیزی که در طی این ده سال زندگی همیشه مرا عذاب داده، سکوت همسرم است. بسیار سخت حرف می زند و همیشه در حال شنیدن است نهایتاً با پاسخ هایی مثل: بله، نه، شاید، حق با شماست و ... قائله را تمام می کند.گاهی دلم هم صحبت می خواهد. تاکی من فقط گوینده باشم و او شنونده؟
چند ماه از عقد من و همسرم می گذرد. کم کم به این نتیجه رسیده ام که خانمم اصلاً مناسب من نیست. من بسیار برون گرا، پر حرف و پر جنب و جوش هستم در حالیکه همسر م همیشه ساکت است. هیچ گاه برای شروع رابطه پیش قدم نیست. وقتی کنار هم هستیم به من سخت می گذرد چون اگر من حرفی نزنم، سکوت حکم فرماست.
اکثر زوجین آرزوی پیش رفتن با یکدیگر را دارند. در این دنیای پیچیده که ما در آن زندگی می کنیم، رسیدن به این مرحله چیزی بیش از یک رویاست. وقتی شما و شریک زندگی تان بر رابطه تان توجه می کنید و از آن مراقبت می کنید، به توانایی خود برای پیش رفتن می افزایید. البته خیلی از افراد هستند که معتقدند برای حفظ تعامل با همسرشان، تمام تلاش ها یک طرفه شده است و طرف مقابل در این زمینه کوتاهی می کند یا اصلاً استعداد و انگیزه آن را ندارد. ولی ما معتقدیم حتی اگر شما و همسرتان هر دو بدانید که چگونه مهارت های ارتباط ممکن است استفاده کنید، گاهی یکی از شما ممکن است مهارت ها را کنار بگذارد. اما مطمئن باشید که فقط یک نفر کافی است که تعامل را تحت تأثیر قرار دهد.
شما شخصاً می توانید تفاوت ایجاد کنید، صرف نظر از اینکه همسر تان چه کار می کند، این حق شماست که این مهارت ها را به کار ببرید. شما به طور انحصاری می توانید روی گفت و گوی تان، به گونه ای مثبت تأثیر بگذارید.
آغاز تغییرات
وقتی در زندگی زناشویی تان مساله ای ایجاد می شود، فعالیتی باید طراحی شود، چالشی ایجاد می شود و ... و باید تصمیمی اتخاذ شود، شاید در نقطه ای قرار بگیرید که یکی از طرفین مخالف شرایط ایجاد شده باشد. مثلاً شاید در برهه ای از زمان یکی از شما دو نفر پیشنهادی ارائه دهد و دیگری پاسخ دهد. عمدتاً عمده اختلافات و مشکلات در همین آغازگری و پاسخ دهی، کلید می خورد. در ادامه چند دستورالعمل ارائه می شود که در آغاز تغییر و در پاسخ دادن به تغییر به گونه ای مثبت یاری دهد:دستورالعمل برای آغاز تغییر به گونه مثبت
قطعاً در یک رابطه زناشویی زن و شوهر نمی توانند درباره چیزی نظر ندهند یا دائماً سکوت کنند. تعامل جز لاینفک یک زندگی مشترک است. برای داشتن و آغاز تغییرات مثبت به ذهن بسپارید که:
- زمان و مکان خوبی را انتخاب کنید.
- با لحنی دلنشین و جذاب از طرف خودتان صحبت کنید.
- به علایق همسرتان بپیوندید و خواسته هایی را به نفع دیگری مطرح کنید.
- بی میلی و پاسخ های سرد همسرتان را تصدیق کنید.
- همسرتان را به حرف زدن دعوت کنید.
- حق انتخاب را به حداکثر برسانید.مراقب باشید که:
- مرزها را زیر پا نگذارید یعنی مطلبی را به طرز نامناسب مطرح نکنید.
- با لحن مطالبه آمیز، شکوه گرانه، دو پهلو درشت آزاردهنده حرف هایتان را بیان نکنید.
- توقع نداشته باشید هر چه می خواهید به دست آورید.
- به زور توافق را تحمیل نکنید یا به شکل منفی خود را کنار نکشید.دستورالعمل برای پاسخ دادن به تغییر به شیوه ای مثبت
برای اینکه پاسخ شما بر تبادل نظر تأثیرگذار باشد لازم است که:
- از مهارت گوش دادن به طور جدی بهره ببرید
- توجه کنید
- سوال کنید
- دعوت به حرف زدن کنید
- خلاصه کنید
- هنگام پاسخ دادن به جای خودتان حرف بزنید
- وقتی جواب می دهید به رفتارهای سرد و گرم در همسر ی که پیش قدم شده، توجه داشته باشید. مراقب باشید که:
- از پیام های «تو» استفاده نکنید
- انتقاد نکنید
- خود را به شکل منفی کنار نکشید
- از کارهای بی فایده مثل دست نگه داشتن، تغییر جهت دادن، قهر کردن و ... خودداری کنیدتبیاناخبارمرتبط :آشنایی با جراحت های روابط زناشویی علت اصلی طلاق نداشتن مهارتهای زندگی وابستگی همسرتان را به خانواده اش کم کنید
پنجشنبه 1 مرداد 1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]