محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831164770
تحديد قدرت بازدارندگي ايران را جدي بگيريد
واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: تحديد قدرت بازدارندگي ايران را جدي بگيريد
قطعنامه 2231 مصوبه دوشنبه گذشته شوراي امنيت سازمان ملل را ميتوان يكي از مهمترين اتفاقات پرونده 12 ساله هستهاي كشورمان به شمار آورد كه اثرات آن ميتواند تا سالها گريبانگير كشور شود و آسيبهاي فراواني را با خود به همراه داشته باشد.
نویسنده : محمد اسماعيلي
قطعنامه 2231 مصوبه دوشنبه گذشته شوراي امنيت سازمان ملل را ميتوان يكي از مهمترين اتفاقات پرونده 12 ساله هستهاي كشورمان به شمار آورد كه اثرات آن ميتواند تا سالها گريبانگير كشور شود و آسيبهاي فراواني را با خود به همراه داشته باشد.
حال در شرايطي كه جمعبندي مذاكرات وين هنوز به تأييد مجلس شوراي اسلامي و شوراي عالي امنيت ملي كشورمان و كنگره امريكا نرسيده، قطعنامه مورد اشاره به تصويب شوراي امنيت سازمان ملل رسيده؛ قطعنامهاي كه به گفته دولتمردان يازدهم نتيجه و ثمره مذاكرات وين حاوي نكات مبهم و چالشبرانگيزي است كه در ادامه به مهمترين آن اشاره ميشود.
حتي حق تست موشكهاي بالستيك را نداريم
بر اساس متن قطعنامه، جمهوري اسلامي ايران به مدت هشت سال حتي اجازه تست و شليك آزمايشي موشكهاي بالستيك و راهبردي خود كه بخش مهمي از قدرت بازدارندگي كنوني كشور را تأمين ميكند، نخواهد داشت؛ مسئلهاي كه با واكنش مقامات عالي نظامي و دفاعي كشور نيز مواجه شده است.
در بند ۳ از بيانيه مستقل ضميمه قطعنامه مذكور آمده: «از ايران خواسته ميشود تا هيچ فعاليتي مرتبط با موشكهاي بالستيك طراحي شده با قابليت حمل تسليحات هستهاي صورت ندهد، از جمله شليك هرگونه موشك با استفاده از چنين فناوريهاي مربوط به موشكهاي بالستيك، تا زمان هشت سال پس از «روز پذيرش برجام» يا تا زماني كه آژانس بينالمللي انرژي اتمي گزارشي ارائه دهد كه «جمعبندي مبسوط» را تأييد كند، بسته به اينكه كدام زودتر اتفاق افتد». اين عبارت به معناي گره خوردن پرونده هستهاي به مباحث نظامي و مسائل موشكي است. البته اين امر مستلزم يك مكانيزم نظارت است تا شوراي امنيت بتواند از انجام شدن اين بند اطمينان حاصل كند و اين يعني آزمايشات موشكي ايران هم تحت مكانيزم نظارت فوق باشد.
ايران حق خريد و فروش سلاح را نخواهد داشت
ايران به مدت پنج سال حق خريد يا فروش سلاح را نخواهد داشت و بر همين اساس از اين پس كشورهاي غربي در صورت سندسازي مبني بر فروش سلاحهاي ايران به كشورهايي نظير عراق و سوريه به راحتي ميتوانند عليه ايران اقدامات تحريمي و حتي نظامي انجام دهند چراكه به زعم آنها ايران با چنين سندهاي دستسازي قطعنامه شوراي امنيت را نقض كرده است.
«ممنوعيت در فروش تسليحات توسط ايران » كه در بند ۶ بخش b از كشورهاي عضو خواسته شده است تا «بايستي تمهيدات لازم را جهت جلوگيري از تأمين، فروش يا انتقال تسليحات يا مواد مرتبط از خاك ايران، توسط اتباع يا كشتيها و هواپيماهاي تحت پرچم خود به عمل آورند». اين بند به معناي اين است كه ايران نميتواند متحدان خود را در منطقه تجهيز كند. متحداني مانند سوريه، عراق يا حزب الله لبنان. در اين گزاره هم سياستهاي منطقهاي جمهوري اسلامي ايران به پرونده هستهاي گره خورده است.
به عبارت بهتر محدوديت در حوزه تسليحات متعارف و نه هستهاي ايران كه در بند يادشده آمده در شرايطي است كه در طول سالهاي اخير تروريسم در منطقه رشد چشمگيري داشته و داعش به عنوان يك تهديد عليه تماميت ارضي جمهوري اسلامي ايران مطرح شده است.
حال در چنين شرايطي امريكاييها با قدرت گسترده خود در نهادهاي بينالمللي نظير شوراي امنيت سازمان ملل ميتوانند با سندسازي ايران را به خريد و فروش اسلحه و تجهيزات نظامي در منطقه متهم كرده و زمينه ابتر ماندن برنامه جامع اقدام مشترك را فراهم كرده و از سوي ديگر تحريمهاي بيشتري را عليه كشورمان سازماندهي كنند، به ويژه آنكه محدوديتهاي تسليحاتي ايران پنج ساله و موشكهاي بالستيك هشت ساله است.
نظارت گسترده شوراي امنيت بر فعاليتهاي نظامي ايران
نظارتهاي ويژه شوراي امنيت سازمان ملل مسئله ديگري است كه بر اساس آن تمامي فعاليتهاي هستهاي و نظامي متعارف ايران بايد تحت نظارت اين شورا قرار بگيرد. در بند ۵ بيانيه مستقل كه در پيوست B آمده است، تأكيد ميكند: «تمامي كشورها، مشروط به اينكه شوراي امنيت پيشاپيش بر مبنايي مورد به مورد، تصميم به تصويب بگيرد، بايد در اين فعاليتها مشاركت داشته و اجازه آن را صادر كنند». به عبارت ديگر تمامي كشورها در تعاملات نظامي متعارف با ايران نيازمند تأييد شوراي امنيت به صورت مورد به مورد هستند.
شوراي امنيت هم شاكي هم قاضي!
در بند ۱۱ و ۱۲ قطعنامه، سيستمي را پيشبيني كرده كه در متن برجام نيز به همين شكل وجود دارد و براي هر كدام از پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل اين حق موسع را قائل شده است كه با دستاويز قرار دادن هر «بهانهاي» و بدون ارائه مدارك و مستندات كه نشان دهنده نارضايتي آنها از روند برجام باشد، از اجراي تعهدات سرباز زده و تحريمها را به روال سابق بازگردانند.
همانگونه كه روزنامه جوان در يادداشتي با عنوان «تله حقوقي در انتظار پرونده هستهاي » تأكيد كرده بود: «معيار راستي آزمايي شوراي امنيت منهاي ايران به معناي اين است كه جمهوري اسلامي ايران پذيرفته طرفهاي غربي به خصوص امريكاييها در فرايند انجام برجام «شاكي»، «متهم»، «شاهد»، «قاضي» و «داور» باشند ؟!» و براساس اين قطعنامه پنج كشور ميتوانند هم طرف دعوا و هم قاضي ما باشند. طرف دعوا به دليل اينكه ميآيند عليه ايران اعتراض ميكنند و ميشوند طرف دعوا و قاضي هم به اين دليل كه با يك رأي نه ميتوانند كل سيستم را به هم بريزند.
در بندهاي 36 و 37 برنامه اقدام مشترك هم تأكيد ميشود كه اگر يكي از طرفها (ايران يا يك عضو 1+5) معتقد به عدم پايبندي طرف ديگر به تعهداتش بود، ابتدا بايد اين مسئله را به «كميسيون مشترك» اطلاع دهد و خواستار آغاز فرآيند حل اختلاف شود.
در مورد كميسيون مشترك دو نكته حائز اهميت است؛ تركيب اعضا و لزوم جلب «رضايت» طرف شاكي.
اكثريت اين كميسيون در اختيار طرف مقابل بوده و به كارگيري لغت رضايت مندي بسيار موسع و قابل تفسير به كار رفته و متشاكي، بايد ظرف ۳۰ روز «رضايت طرف شاكي» را جلب كند. در غير اين صورت مسئله به عنوان «مصداق عدم پايبندي اساسي» شناخته شده و در عرض پنج روز به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع ميشود.
بازگشت چند ساعته تحريمها عليه كشورمان
نكته قابل تامل ديگر آن است كه بر اساس «مكانيزم ماشه» توافق 150 صفحهاي جمعبندي مذاكرات وين كمتر از چند ساعت و با يك روال كاملاً قانوني ملغي شود؛ آن هم در شرايطي كه ايران تمام تعهدات خود را اجرايي كرده و بازگشت به نقطه آغاز هزينههاي فراواني را با خود به همراه خواهد داشت.
بر اساس آنچه گفته شد محتواي اين قطعنامه همان محتواي برنامه جامع مشترك اقدام است كه ميتواند آغازي بر زياده خواهي امريكاييها و فشارهاي بيشتر آنها عليه ايران در عرصه بينالمللي قلمداد شود.
تمام موارد قطعنامه الزام آور است نه توصيهاي
هر چند كه مقامات رسمي دستگاه ديپلماسي كشور بارها بعد از تصويب اين قطعنامه اعلام كردهاند كه بخشي از آن الزام آور نيست و وزارت امور خارجه كشورمان طي بيانيهاي اعلام نمود كه بخشي از مفاد اين قطعنامه را قبول نداشته و به آن عمل نميكند اما بايد تأكيد كرد كه طبق بندهاي منشور سازمان ملل از دو نوع تصميمگيري شوراي امنيت سازمان ملل – مبني بر توصيه نامه و قطعنامه – بخش قطعنامه براي تمام كشورها لازم الاجرا بوده و كشورها نميتوانند با قطعنامهها گزينشي برخورد كنند حال آنكه مقامات رسمي كشورمان در فرايند مذاكرات هستهاي خود متن پيش نويس قطعنامه را نوشته و تأييد كردهاند و اين بدان معناست كه مفاد آن راصحه گذاشته و قبول دارند.
در پايان بايد گفت كاركرد اين قطعنامه «محدودسازي قدرت نظامي و دفاعي كشور»، «به خطر افتادن استقلال و امنيت كشور» و «خارج كردن نهادهاي قانوني وساختارهاي حقوقي از جمله مجلس وشورايعالي امنيت ملي» است آن چنانكه با تصويب اين قطعنامه كشور زيربار تعهدي قرار گرفته كه برخي از بندهاي آن را مخالف ثبات و استقلال خود ميبيند و اختياري در لغو آن نيز ندارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]
صفحات پیشنهادی
در حاشیه مراسم ختم مادر همسر تختروانچی خرازی: اگر جزئی از قدرت بازدارندگی ایران در خاورمیانه به طرف مقابل نشا
در حاشیه مراسم ختم مادر همسر تختروانچیخرازی اگر جزئی از قدرت بازدارندگی ایران در خاورمیانه به طرف مقابل نشان داده شود با سر به زمین خواهد رفتسفیر اسبق ایران در فرانسه با تاکید بر اینکه وضعیت به وجود آمده در خاورمیانه و دنیای اسلام توسط آمریکاییها برای ایران قابل تحمل نیست گفتمذاکرات و ساز وکارهای جدید قدرت چرا قدرتهای جهانی با ایران سر میز مذاکره نشسته اند؟
مذاکرات و ساز وکارهای جدید قدرتچرا قدرتهای جهانی با ایران سر میز مذاکره نشسته اند حمله نظامی کم و بیش ناگزیر می شود اما بیشتر از آن قدرت تلاش می کند تا بر اساس سیستمی از پاداش ها و تنبیه ها تو را به سمت الگویی که می خواهد هدایت کند و تربیت کند و شکل دهد در خلال مذاکرات هسته ای یدر هوای داغ تابستان این علایم را جدی بگیرید |اخبار ایران و جهان
در هوای داغ تابستان این علایم را جدی بگیرید کد خبر ۵۱۶۶۵۷ تاریخ انتشار ۲۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۷ ۴۰ - 12 July 2015 یک پزشک عمومی با بیان اینکه گرمازدگی و سرگیجه ناشی از گرمی هوا خطر مرگ و میر را افزایش میدهد تاکید کرد تبخیر بیش از حد آب از بدن به علت گرمای زیاد سبب کاهش فشار خون میبازی جدید بزرگان روی آنتن شبکه مستند/ نگاهی به نقش قدرتمند ایران در منطقه
بازی جدید بزرگان روی آنتن شبکه مستند نگاهی به نقش قدرتمند ایران در منطقهبازی جدید بزرگان به مدت 52 دقیقه پنج شنبه این هفته 25 تیرماه در قالب برنامه دریچه از شبکه مستند سیما پخش میشود به گزارش خبرگزاری فارس از ابتدای اکتشاف و استخراج نفت در منطقه خاورمیانه غرب به ویژه انگلیسلوزه سوم کودکان را جدی بگیرید |اخبار ایران و جهان
لوزه سوم کودکان را جدی بگیرید کد خبر ۵۱۸۹۱۰ تاریخ انتشار ۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۵ ۰۳ - 22 July 2015 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت شناخت بیماری لوزه سوم فقط از طریق معاینه و تشخیص پزشک ممکن است به گزارش ایسنا کامران خزائنی اظهار کرد گرفتگی بینی مشکلات خواب خرخرهای شبانهاساتید دانشگاههای کشور خطاب به رئیس جمهور: قطعنامه جدید شورای امنیت منافع ملی را خدشهدار میکند/ توان بازدار
اساتید دانشگاههای کشور خطاب به رئیس جمهور قطعنامه جدید شورای امنیت منافع ملی را خدشهدار میکند توان بازدارندگی موشکی ایران را محدود نکنیداساتید دانشگاههای کشور در نامهای خطاب به رئیس جمهور با تأکید بر اینکه قطعنامه شورای امنیت پیرامون برنامه هستهای کشورمان مانند شمشیری بلندپایان دوران قدرتنمایی آل اشپورت در فوتبال ایران/ یک شرکت معتبر، اسپانسر جدید تیم ملی
پایان دوران قدرتنمایی آل اشپورت در فوتبال ایران یک شرکت معتبر اسپانسر جدید تیم ملی رفع تحریم ها و فعال شدن واسطه دیگر شرکت ها باعث افول آل اشپورت در فوتبال ایران شده است به گزارش نامه نیوز در سال های اخیر برند آل اشپورت با فعالیت ویژه در فوتبال ایران توانست به عنوان حامی اولجزایری در جمع خبرنگاران: جمهوری اسلامی اهل باجدادن به قدرتها نیست/ایران اکنون در شرایط بازدارندگی فعال و پشی
جزایری در جمع خبرنگاران جمهوری اسلامی اهل باجدادن به قدرتها نیست ایران اکنون در شرایط بازدارندگی فعال و پشیمانکننده قرار داردمعاون ستاد کل نیروهای مسلح گفت ما اکنون در شرایط بازدارندگی فعال و پشیمانکننده هستیم و توان آن را داریم که از کشور مرزها و انقلاب اسلامی به خوبی حراسارائه پيشنهادهای جديد از سوی ايران در مذاکرات
ارائه پيشنهادهای جديد از سوی ايران در مذاکرات روز نو یک دیپلمات ایرانی در وین گفت ایران پیشنهادهای سازندهای برای حل موضوعات مورد اختلاف ارایه کرده است به گزارش روزنو این دیپلمات ایرانی گفت هیچ انعطافی برای تغییر خطوط قرمز نیست و این خطوط قابل شکستن هم نیست ما از خط قرمزها عایران، قدرت نوینی به نام توان دیپلماسی را به رخ جهانیان کشید
روحانی در دیدار مسئولان و سفرای کشورهای اسلامی با رهبر انقلاب ایران قدرت نوینی به نام توان دیپلماسی را به رخ جهانیان کشید ایلنا رییس جمهور گفت دولت بر مبنای نقشه راهی که مقاومت و اراده ملت ایران ترسیم کرده بود و با هدایت های داهیانه رهبر معظم انقلاب اسلامی حمایت همه ارکان نظابحث جدی وزیران خارجه ایران و 1+5 در موارد اختلافی
بحث جدی وزیران خارجه ایران و 1 5 در موارد اختلافی یک منبع نزدیک به هیات مذاکره کننده هستهای ایران گفت در نشست وزیران خارجه ایران و 1 5 طرفها به مرور آخرین وضعیت مذاکرات پرداخته و درباره برخی از مهمترین موضوعاتی که محل اختلاف است بحث جدی صورت گرفت آفتاب این منبع نزدیک بهجزئیات جدید دریافت وام ۸۰ میلیونی مسکن |اخبار ایران و جهان
جزئیات جدید دریافت وام ۸۰ میلیونی مسکن متقاضیان دریافت وام ۸۰ میلیونی مسکن برای دریافت این تسهیلات باید توجه کنند که واحدهایی مشمول این تسهیلات می شوند که علاوه بر نوساز بودن واحد مسکونی مقررات ملی ساختمان و آییننامه ۲۸۰۰ در ساخت آن رعایت شده و تأییدیه استحکام بنا را دریافت کرسیاست ایران، همواره حمایت از دولت قانونی افغانستان است/ تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه عزم جدی دارد
روحانی در دیدار رییس جمهوری افغانستان سیاست ایران همواره حمایت از دولت قانونی افغانستان است تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه عزم جدی دارد تهران-ایرنا-رییس جمهوری با تاکید بر عزم جدی تهران برای تقویت ثبات و امنیت در منطقه و مبارزه با تروریسم گفت سیاست جمهوری اسلامی ایرارادار جدید پدافند هوایی با بُرد ۱۰۰۰ کیلومتر |اخبار ایران و جهان
رادار جدید پدافند هوایی با بُرد ۱۰۰۰ کیلومتر فرمانده قرارگاه پدافند هوایی برد رادار جدید این قرارگاه را حدود هزار کیلومتر عنوان کرد و افزود این یک رادار راهبردی است که در یکی از نقاط راهبردی کشور نصب و راه اندازی می شود کد خبر ۵۱۷۹۵۲ تاریخ انتشار ۲۷ تير ۱۳۹۴ - ۱۴ ۴۵ - 18 Julyبلای یک بند قطعنامه شورای امنیت بر بند بند «قدرت موشکی» ایران
بلای یک بند قطعنامه شورای امنیت بر بند بند قدرت موشکی ایران آمریکاییها با گنجاندن چنین متن مهمی در پیشنویس قطعنامه عملاً یک پرش دوگام از مؤلفههای قدرت و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار خود قرار داده و موضوع موشکی را از همین حالا در ذیل موضوع هستهای گنجاندهشکست ایران از قدرتمندترین تیم جهان
جام جهانی فوتبال ساحلی شکست ایران از قدرتمندترین تیم جهان شاگردان اکتاویو در دومین دیدار برابر قدرتمندترین تیم جهان شکست خوردند به گزارش سرویس ورزشی جام نیوز تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در دومین دیدار خود از مرحله گروهی از ساعت 21 به وقت تهران به مصاف تیم پرقدرت برزیل رفت و درفرصتهای جدید هندیها در تجارت با ایران/هند 7 میلیارد دلار در میدان گازی« فرزاد ب» سرمایهگذاری می
فرصتهای جدید هندیها در تجارت با ایران هند 7 میلیارد دلار در میدان گازی فرزاد ب سرمایهگذاری میکندافزایش تجارت با ایران بعد از برداشته شدن تحریمها به نفع اقتصاد هند خواهد شد پالایشگاههای هندی گاز ارزانتری از ایران وارد میکنند و تولید کود و پتروشیمی آنها توسعه مییابد همچنی-
گوناگون
پربازدیدترینها