واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ تير ۱۳۹۴ (۱۱:۴۷ق.ظ)
زنان، 75 درصد مبتلايان به ميگرن موج - عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: درباره علت ايجاد ميگرن فرضيههاي مختلفي بيان شده است که هيچ کدام ثابت شده نيست، اما؛ جنبه ژنتيکي بسيار قوي دارد و تا 90 درصد بيماران سابقه فاميلي مثبت دارند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اصغر اخوت ميگرن را يک بيماري شايع نورولوژيک دانست و گفت: تقريباً از هر پنج زن، يک نفر به ميگرن مبتلا ميشود.
وي افزود: تقريباً 75 درصد مبتلايان به ميگرن را زنان تشکيل ميدهند، البته 8 درصد مردان نيز مبتلا به ميگرن هستند. با توجه به اين آمار متوجه شيوع بالاي اين بيماري در جامعه ميشويم.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران به تاريخچه و علت نامگذاري اين بيماري اشاره و عنوان کرد: ميگرن از يک کلمه يوناني به نام "نصف سر" مشتق ميشود که در واقع بيانگر توزيع سردرد در ميگرنيهاست که در فرم کلاسيک آن سردرد يک طرفه دارند. البته ميگرن ميتواند منجر به سردرد دو طرفه هم بشود.
اخوت با اشاره به اين که ميگرن يک سردرد عود کننده با شدت متوسط تا شديد است که همراه با تهوع يا استفراغ، حساسيت به نور، صدا و يا بو است، اظهار کرد: ميگرن معمولاً 3 تا 72 ساعت طول ميکشد.
وي افزود: ممکن است يک سوم بيماران قبل از سردرد، علايم پيش درآمدي داشته باشند که تحت عنوان "اورا" نامگذاري ميشود. اين علايم معمولاً به صورت بينايي يا حسي است و خودش را به صورت نورهايي به شکل جرقه زدن در ميدان بينايي و يا گزگز دست نشان ميدهد.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران درباره علت ايجاد ميگرن توضيح داد: درباره علت ايجاد ميگرن فرضيههاي مختلفي بيان شده است که هيچ کدام ثابت شده نيست، اما؛ جنبه ژنتيکي بسيار قوي دارد و تا 90 درصد بيماران سابقه فاميلي مثبت دارند.
اخوت ادامه داد: ميگرن انواع مختلفي دارد که تشخيص آن بر عهده نورولوژيست است.
وي با بيان اين که در زمينه درمان، اولين قدم اطمينان بخشيدن به بيماران است، گفت: ما با بيماران زيادي برخورد ميکنيم که دچار سردردهاي مزمن و شديد ميگرني هستند. ذکر اين نکته که اگرچه ميگرن جزو سردردهاي شديد ناتوان کننده است، ولي؛ از نظر ماهيت بيماري خوشخيمي است براي بسياري از بيماران آرامبخش است.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اين که براي پيشگيري از عود ميگرن، اجتناب از عوامل تشديد کننده سردرد مانند استرس، بيخوابي، سيگار کشيدن، مصرف زياد قهوه و چاي بسيار مهم هستند، عنوان کرد: برنامه ورزشي هفتگي مرتب، اجتناب از خوردن وعدههاي غذايي با حجم بالا، برنامه منظم غذايي و خواب، اجتناب از گرسنگي طولاني، همگي در کنترل سردرد بسيار مفيد هستند.
اخوت به بيماران ميگرني توصيه کرد: اگر شما جز افراد ميگرني هستيد که بيش از 2 بار در ماه دچار سردرد ميشويد يا وقتي دچار سردرد ميشويد بيش از 24 ساعت طول ميکشد و يا سردردهاي شما شديداً باعث تأثير گذاشتن در کار و فعاليت روزمرهتان شده حتماً به يک نورولوژيست (متخصص بيماريهاي مغز و اعصاب) مراجعه کنيد چون نياز به مصرف داروهاي پيشگيريکننده سردرد ميگرني داريد.
چهارمين کنگره بينالمللي سردرد از 25 تا 27 شهريور در هتل المپيک تهران برگزار ميشود. علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بيشتر ميتوانند با شماره تلفن 66940036 و 66420556 تماس حاصل فرمايند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]