واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: شرایط اقتصادی ایران پس از قطعنامه ۲۲۳۱
رئیس سازمان توسعه تجارت درباره لغو تحریم ها گفت : اینکه فکر کنیم به محض لغو تحریم ها ، تغییرات بنیادینی در وضع اقتصادی رخ خواهد داد ، برداشت نادرستی است و وضع اقتصادی در میان مدت و درازمدت بهبود خواهد یافت . به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر ، ولی الله افخمی راد رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در برنامه تیتر امشب با بیان این مطلب و درباره سونامی واردات پس از لغو تحریم ها گفت : اینکه تصور کنیم پس از تصویب قطعنامه 2231 و آزادسازی پول های بلوکه شده کشور ، حجم انبوهی ارز به کشور وارد خواهد شد کاملا اشتباه است زیرا قیمت نفت پائین و بازسازی بازارهای از دست رفته نیست نیز زمان بر است .
افخمی راد با تاکید بر اینکه قوانین و اسناد بالادستی دولت را ملزم می کند که بر واردات نظارت جدی داشته باشد تصریح کرد : در شرایط جدید نباید ارز به قیمتی در اختیار واردکنندگان قرار گیرد که قیمت کالای وارداتی از کالای تولید داخل ارزان تر شود و قدرت رقابت کالای ایرانی کاهش یابد .
رئیس سازمان توسعه تجارت ، تعرفه و وضع موانع فنی در زمان واردات را ابزاری دانست که دولت به وسیله آن واردات را کنترل می کند و افزود : برای اینکه در شرایط پساتحریم بتوانیم سرمایه بیشتری را به بخش تولید وارد و خطوط متوقف تولید را راه اندازی کنیم به منابع مالی نیاز داریم که یا باید از سرمایه داخلی استفاده کرد و یا باید از سرمایه گذاران خارجی بهره برد .
افخمی راد یکی از اثرات مهم تحریم بر اقتصاد کشور را افزایش قیمت تمام شده کالاهای ایرانی ارزیابی کرد و اظهار داشت : تحریم های بانکی و محدودیت هائی که برای نقل و انتقال پول به وجود آمد باعث شد قیمت تمام شده به شدت افزایش و توان مردم برای خرید کالاها کاهش یابد.
در بخش دیگری از این گفتگو ، اسماعیل جلیلی نماینده مجلس شورای اسلامی درباره رویکرد دولت پس از قطعنامه اظهار داشت : اینکه پس از این قطعنامه برخی از منابع مالی کشور آزاد خواهد شد دولت را ملزم می کند که با برنامه ریزی های دقیق و کارشناسانه حرکت کند تا اقتصاد دچار تکانش های جدید نشود.
جلیلی دغدغه جدی اقتصاددانان را برنامه ریزی برای هدفمند خرج کردن این منابع دانست و افزود : اگر این منابع به نحو مطلوب وارد اقتصاد ، عرصه تولید و فعالیت های دارای ارزش افزوده شود و شرکت های دانش بنیان را تقویت کند ، اثرات موثری خواهد داشت و می توان به خروج از شرایط رکود حاکم بر اقتصاد ، ساماندهی کسب و کار و اشتغالزائی در کشور امیدوار بود .
این نماینده مجلس درباره شرایط تولید پس از لغو تحریم ها گفت : باید دانست در شرایطی که همه تحریم ها به طور کامل هم برطرف شود ، ورود به بازارهای رقابتی همیشه تحت تاثیر تهدیدهای متعدد است .
وی با تاکید بر اینکه تمامی مشکلات کشور نباید به تحریم گره زده شود تصریح کرد : با لغو تحریم ها جامعه انتظار دارد تمامی مشکلات حل شود اما فضای تهدید در بازار آزاد تمامی ندارد و اگر امروز مبنای تهدید ما فضای سیاسی است ، فردا ناشی از فضای رقابتی خواهد بود و اگر کالای ایرانی در بازارهای رقابتی جنس قابل قبولی برای عرضه و حرفی برای گفتن نداشته باشد به پله نخست سقوط خواهد کرد و از بازارهای جهانی هیچ سهمی نخواهد داشت .
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین درباره دارائی های بلوکه شده کشور گفت : تنها مرجعی که می تواند رقم دقیق دارائی های بلوکه شده را ارائه کند بانک مرکزی است زیرا در این باره اطلاعات و اعداد متعدد و متنوعی مطرح شده است که هر کدام از این اعداد با محاسبات و برداشت های گوناگون ارائه شده است .
غلامرضا مصباحی مقدم از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در بخش دیگری از این گفتگو و از طریق ارتباط تلفنی گفت : اگر دولت این منابع را سرمایه گذاری و ماشین آلات و کالاهای واسطه ای وارد کند ، کسب و کار رونق پیدا می کند و باعث می شود بیش از 50 درصد از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط که اکنون خط تولید آنها متوقف است راه اندازی شود .
مصباحی مقدم با تاکید بر اینکه دولت نباید این منابع را به صورت مستقیم صرف افزایش رفاه مردم کند تصریح کرد: بهترین راه استفاده از این سرمایه ملی ، استفاده از آن برای توسعه سرمایه ای دیگر مثل زیرساخت ها ، صنایع ، کشاورزی و حمل و نقل است .
وی در پایان بانک مرکزی را تنها مرجعی دانست که باید با مدیریت بهینه و موثر این منابع ، بازار را مدیریت و ارز را تک نرخی کند .
سه شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]