واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ تير ۱۳۹۴ (۱۶:۴۲ب.ظ)
ايران نماينده 14 کشور عضو (امرو) براي مبارزه با ايدز موج - معاون بهداشت انتخاب ايران به عنوان نماينده 14 کشور عضو دفتر منطقه مديترانه شرقي سازمان جهاني بهداشت (امرو) را موجب پيشبرد برنامههاي ملل متحد در امر مبارزه با ايدز در منطقه و تاثيرگذاري بيشتر براي مبارزه و پيشگيري از ايدز، سل و مالاريا دانست.
به گزارش خبرگزاري موج، در نشست کميته هماهنگ کننده صندوق جهاني مبارزه با ايدز ملل متحد با معاون بهداشت پيشرفتها و برنامههاي پيشگيري از ايدز در ايران مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
علي اکبر سياري با اعلام حمايت مالي و معنوي نمايندگان سازمان ملل متحد و سازمانهاي وابسته از ايران در برنامههاي کنترل و پيشگيري از ايدز، سل و مالاريا و دستاوردهاي خوبي که اين حمايتها به همراه داشته است، گفت: ما اين روند رو به رشد در امر مبارزه و پيشگيري از ايدز را حفظ کرده و از دستاوردهاي آن در برنامههاي ديگر نيز بهره خواهيم گرفت.
وي افزود: وضعيت ايران از نظر بروز و شيوع در اين سه بيماري متفاوت است.
ايران دو برنامه سل و مالاريا را از جهت اعتبارات تأمين و تقويت خواهد کرد ولي به دليل تغيير روند انتقال ايدز اميدواريم همکاريها همچنان ادامه داشته باشد و بتوانيم از تجارب ساير کشورها نيز بهره ببريم.
معاون بهداشت تصريح کرد: با حمايتهاي مالي و فني گلوبال فاند (مرکز حمايتهاي بين المللي برنامههاي مبارزه با سل، ايدز و مالاريا)، که براي سه سال آينده در اختيار ما قرار ميگيرد نيز به نحو احسن و با امانتداري کارها را پيش خواهيم برد.
سياري در خصوص کنترل بيماري ايدز بيان داشت: وزارت بهداشت به تنهايي نميتواند اين کار را انجام دهد و همکاريهاي بين بخشي به ويژه وزارتخانههاي آموزش و پرورش و علوم که بالغ بر 12 ميليون دانش آموز و 4.5 ميليون دانشجو را تحت نظر دارند، ضروري است.
در ادامه، دکتر گويا، رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير، نيز در اين نشست با ارائه گزارشي از بازديد آقاي مورالي، نماينده صندوق جهاني مبارزه با ايدز ملل متحد و نماينده گلوبال فان در اين جلسه، از دو مرکز مبارزه و پيشگيري از ايدز در اصفهان گفت: اين دو مرکز يکي متعلق به دانشگاه علوم پزشکي اصفهان و ديگري متعلق به بهزيستي بود. مرکز مربوط به دانشگاه علوم پزشکي اصفهان به خانمهاي آسيب پذير و مرکز مربوط به بهزيستي به خدمات کاهش آسيب ميپردازند.
تدوين برنامه ارائه خدمات جامع در تمام مراکز ايدز
وي ادامه داد: تمام اين مراکز با برنامههايي که داريم قرار است يک خدمات جامع ارائه کنند و ما در اين مراکز فقط شاهد ارائه سرنگ، سوزن و قرص نخواهيم بود بلکه مشاوره، آزمايش بررسي افراد از نظر ابتلا به سل و هپاتيت و حتي مصرف الکل دراين برنامههاي ادغام خواهند شد.
وي در پايان سخنانش از انعقاد دو تفاهمنامه با وزارت علوم براي آموزش مربيان آنها و مشاوره به دانشجويان خبر داد.
در بخش ديگري از اين نشست دکتر مورالي ضمن تبريک توافق هسته اي ايران با جامعه جهاني گفت: امضاي گرنت و شروع فعاليتهاي جديد در ايران موجب خرسندي و پيشرفتهاي زيادي در امر مبارزه و پيشگيري از ايدز خواهد بود.
وي افزود: از معاون بهداشت که در تمام جلسات اعضاي CCM حضوري فعالي داشتهاند کمال قدرداني رادارم زيرا پيشبرد اين فعاليتها با همکاري همه امکانپذير است.
ايران نماينده 14 کشور عضو امرو
وي ظرفيتهاي ايران در راستاي فعاليتهاي بخش سلامت را بسيار قابل توجه اعلام کرد و گفت: فعاليتهاي ايران در منطقه بسيار برجسته بوده و ايران از سوي 14 کشور عضو اين منطقه نماينده نمونه امرو و بورد گلوبال فان انتخاب شده است.
وي اين اتفاق خجسته را موجب پيشبرد برنامههاي ملل متحد در امر مبارزه با ايدز در منطقه و تاثيرگذاري بيشتر براي مبارزه و پيشگيري از ايدز، سل و مالاريا دانست و ادامه داد: از اينکه ايران به ملل متحد و UNDP فرصتي داد تا در اين برنامهها مشارکت داشته باشد قدرداني ميکنم.
گفتني است در اين نشست که نماينده گلوبال فان (مرکز حمايتهاي بين المللي برنامههاي مبارزه با سل، ايدز و مالاريا)، اعضاي CCM صندوق مبارزه با ايدز ملل متحد و نمايندگان دستگاههاي مرتبط با مبارزه و پيشگيري از ايدز کشور همچون بهزيستي، سازمان زندانها، امور خارجه، نماينده ايران در بورد گلوبال فان، وزارت کشور، سازمان انتقال خون، ديوان عالي کشور، دادگستري، سازمان بهداشت جهاني، NGO ها و بخش خصوصي، انجمن سلامت خانواده ايران، معاونت آموزش حضور داشتند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]