تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):پروردگارم هفت چيز را به من سفارش فرمود: اخلاص در نهان و آشكار، گذشت از كسى كه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846442003




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عراق بدون صدام چگونه کشوري است؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: عراق بدون صدام چگونه کشوري است؟
مردم اگر چه از وضعيت فعلي نااميد شده اند اما نمي توان هم به راحتي گفت که کدام دوران بهتر بوده است؛ دوران صدام حسين يا دوران فعلي.
مقايسه وضعيت فعلي عراق با دوران قبل از سقوط صدام حسين سخت است. عراقي ها دقيقا نمي دانند چگونه مي توانند اين دو زمان را با يکديگر مقايسه کنند. از يک سو وضعيت خدمات اجتماعي و فساد مالي به مراتب بدتر و از سوي ديگر رفاه اجتماعي و آزادي هاي اجتماعي دوران فعلي بسيار بهتر از دوران حکومت بعث است. اين مساله قضاوت را براي مردم سخت مي کند.
 
با اين حال درماندگي را در ميان مردم عراق مي توان ديد. اين روزها مردم عراق بسيار خسته و درمانده اند. خسته از همه چيز. با اشغال کشور توسط داعش و گستردگي شديد فساد مالي و اداري و بدتر شدن اوضاع آن طور که در زندگي خود احساس مي کنند، در مقايسه با گذشته اميد آنها به آينده کم رنگ شده است.
 
ابو علاء، مشاور ارشد سابق رئيس جمهوري عراق* مي گويد: «از لحاظ خدمات اجتماعي وضعيت فعلي بسيار بدتر از زمان صدام حسين است. مثلا وضعيت برق به استثناي نجف اشرف و کربلا در ديگر استان هاي عراق در زمان صدام بسيار بهتر از وضعيت فعلي بود. امنيت اجتماعي در گذشته بهتر بود و احساس ميهن پرستي و وحدت کشور قبل از سقوط صدام حسين بسيار بهتر از وضعيت فعلي بود.»
 
وي در ادامه مي گويد: «در حال حاضر به غير از نفت هيچ صنعتي در عراق فعاليت نمي کند. نرخ بيکاري بسيار بالا است و پايين آمدن قيمت نفت تاثير سوء بر زندگي مردم گذاشته است. البته مساله صنايع کشور فقط مربوط به دوران بعد از سقوط صدام حسين نيست. از بعد از حمله عراق به کويت در سال 1991 و تحريم هايي که متوجه عراق شدند، وضعيت صنعت کشور فلج شد. اما مردم انتظار داشتند بعد از سقوط صدام حسين اوضاع بهبود يابد اما بهبود نيافت. اين مساله باعث ايجاد موج نااميدي نسبت به آينده کشور نزد مردم عراق شده است.»
 
مشاور ارشد سابق رئيس جمهوري عراق همچنين مي گويد: «فساد مالي و اداري نيز بيداد مي کند. در زمان صدام حسين مشت آهنين و برخوردهاي شديد و رفتارهاي خشن حکومت صدام حسين سبب مي شد افراد نتواند به راحتي دزدي و اختلاس کنند. اما در حال حاضر هيچ قدرت برخوردکننده اي نيست براي همين دزدي و فساد به جزئي از حکومت تبديل شده و تا مغز استخوان نهادهاي اداري و دولتي نفوذ کرده است. از قضات قوه قضائيه تا تمامي نهادهاي دولتي همه غرق در فساد شده اند. براي همين مردم نسبت به عملکرد دولت و آينده کشورشان نااميد شده اند. به ويژه که فقر در مناطق فقرنشين نيز تشديد شده و امنيت نيز به دليل اشغال بخش گسترده اي از کشور توسط تروريست هاي داعش بسيار کاهش يافته است. به عبارتي مي توان گفت مردم خود را از سوي داعش و فساد مالي و اداري در محاصره مي بينند.»
 
ابو علاء تاکيد مي کند، مردم اگر چه از وضعيت فعلي نااميد شده اند اما نمي توان هم به راحتي گفت که کدام دوران بهتر بوده است؛ دوران صدام حسين يا دوران فعلي. دوران صدام حسين براي مردم عراق کابوس بود. همه در فضاي به شدت امنيتي و ترسي شديد زندگي مي کردند براي همين ترس و نااميدي شديدي را بر زندگي مردم مستولي کرده بود. الآن اين فضا نيست اما فضاي ديگري به وجود آمده است. مردم آزاد هستند ولي اين آزادي در نهادهاي دولتي موجب بي بند و باري و لجام گسيختگي اداري و آشوب مالي شده است. براي همين مردم نسبت به عملکرد دولت نيز بدبين و نااميد شده اند.
 
وي درباره مقايسه فساد در زمان فعلي نسبت به زمان صدام حسين مي گويد: «در زمان صدام حسين فساد محدود به شخص او و خانواده اش و همچنين اعضاي برجسته حزب بعث بود. در رده هاي پايين تر کساني که به نوعي به حزب بعث وابسته بودند يا احساس مي کردند در صورت ارتکاب به فساد از سوي حزب حمايت مي شوند جرات دزدي و ارتشا و اختلاس داشتند. اما در زمان فعلي همه احزاب و جريان هاي سياسي به نوعي دستشان به فساد آلوده است. برخي از احزاب حتي گمان مي کنند چون در زمان صدام به آنها فرصت بهره برداري هاي مالي داده نشده بود الآن بايد جبران کنند. اين مساله رقابت شديدي را ميان احزاب سياسي در دزدي و اختلاس و سهم خواهي ايجاد کرده و باعث شده است هر کس به دنبال سهم خود بگردد. در حالي که هيچ نظارت قضايي نيز بر کسي وجود دارد. حتي خود قضات هم مختلس و رشوه بگير شده اند. يعني دزدي مي شود بدون اين که کسي مورد بازخواست يا مواخذه قرار بگيرد.»
 
اين وضعيتي است که به اعتقاد بسياري از کارشناسان به ويژه کساني که هم دوران حکومت حزب بعث را ديده اند و هم وضعيت فعلي را مشاهده مي کنند بر عراق حاکم است. وضعيتي که عموما در بيشتر کشورهايي که تجربه سرنگوني حکومت هاي ديکتاتوري را دارند به وجود مي آيد و دائما تکرار مي شود؛ مثل شيلي، کلمبيا، آرژانتين، ليبي و بسياري از کشورهاي ديگر جهان سوم. بسياري مي گويند اين دوران ها دوران گذار بعد از حکومت هاي ديکتاتوري است. عراق هم مستثني نيست، عراق هم در حال حاضر دوران گذار خود را سپري مي کند؛ دوران گذار بعد از حکومت بعثي صدام حسين. اکنون در عراق همه منتظر پايان دوران گذار هستند. دوران گذاري که آن قدر هزينه در بر داشته که رمق مردم را در آورده است. دوران گذاري آن قدر طولاني و حجيم و پرهزينه که مردم پاياني در افق براي آن نمي بينند.
 
منبع : ديپلماسي ايراني






۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن