واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ تير ۱۳۹۴ (۱۰:۳۲ق.ظ)
وام «گرد و غبار» براي سيستاني ها موج - ساير رسانه ها؛ شعاعي از تخصيص اعتبارات بانکي با سود نازل به شهروندان استانهاي سيستان و بلوچستان و خوزستان به منظور مصون سازي محل زندگي آنها خبر داد.
ايسنا نوشت:
شعاعي در مورد پديده گرد و غبار استان تهران گفت: اداره کل محيط زيست پيشنهاد پيگيري اين طرح را به شوراي شهر تهران داد و لايحه و ماده واحدهاي در اين شورا تصويب شد که از حدود 3 ماه پيش مرکز مطالعات تهران را مکلف به ارائه راهکارهاي کنترل گرد و غبار کرده است.
مدير ملي ستاد مقابله با پديده گرد و غبار سازمان حفاظت محيط زيست، از تخصيص اعتبارات بانکي با سود نازل به شهروندان استانهاي سيستان و بلوچستان و خوزستان به منظور مصون سازي محل زندگي آنها خبر داد.
اعتبارات اوليه آن تخصيص يافته و قرار شده طي 3 يا حداکثر 6 ماه مطالعات اوليهاي صورت گيرد و راهکارها اعلام شود تا به صورت لايحه در شوراي شهر مطرح و براي اجرا ابلاغ شود.
وي با اشاره به اين که تهران به عنوان يک کلانشهر، بيشترين جمعيت را به خود اختصاص داده است، گفت: گرد وغبار پايتخت يک سري منشأهاي فرا استاني دارد که بخشي از آن مربوط به اراضي کشاورزي رها شده دشت قزوين است، بخش ديگر از منشأها به منطقه بويينزهرا که از قديم به عنوان منشاء گرد و غبار تهران مطرح بوده، برميگردد و منشأ ديگر به ماهيت اراضي بياباني جنوب تهران که در برآورد اوليه سازمان جنگلها حدود صد هزار هکتار شناسايي شده است، مربوط ميشود.
شعاعي در ادامه به منشأهاي استاني اطراف تهران اشاره کرد و گفت: طبق قانون قرار بود که ايستگاههاي شن و ماسه با رعايت ضوابط در مسيلها متوقف و برداشتها به نقاط دامنه کوهستانها منتقل شوند اما هنوز اين کار انجام نشده است.
ضمن اين که دپوهاي مصالحي که در اطراف تهران صورت گرفته، غير اصولي است. علاوه بر اين رهاسازي زمينهاي باغي در اطراف تهران و تغيير کاربري آنها نيز اين اراضي را تبديل به منشأ گرد و غبار کرده است.
وي با بيان اينکه ضوابط ساخت و ساز در تهران هيچ کنترلي ندارد، افزود: اقداماتي مانند خالي کردن مصالح ساختماني، سنگبريها و... در سطح شهر انجام ميشود و اگرچه در نگاه ابتدايي اين اقدامات خيلي اهميت منطقهاي و وسيع ندارد، اما به صورت محلي منشأ گرد و غبار است، چرا که وقتي اين گرد و غبارها توليد ميشود با افزايش سرعت باد به صورت گرد و غبار محلي تهران را تحت تأثير قرار ميدهد.
شعاعي با تاکيد بر اين که حفظ سلامت مردم و سلامت هوا يکي از وظايف دولت است و بايد در کلانشهري مثل تهران با اهميت ويژهاي که دارد، مد نظر قرار گيرد، ادامه داد: براي تهران تصميمات بر اين است که شهرداري به کمک دستگاهها به يک لايحه و پروپزال برسد تا اولويتها را تشخيص دهيم و بدانيم چطور و با چه اقداماتي درباره اين استان کار انجام دهيم که اين طرح با جديت در شوراي شهر و مرکز مطالعات تهران در دست پيگيري است.
ما هم در کنارشان هستيم و به آنها کمک ميکنيم تا زودتر به نتيجه برسد.
مدير ملي ستاد مقابله با پديده گرد و غبار سازمان حفاظت محيط زيست، در ادامه درباره بحران گرد غبار استان سيستان و بلوچستان نيز گفت: ارائه پروپزال مربوط به شناسايي منشاء و علل وقوع گرد و غبار اين استان توسط ستاد صورت گرفته و اعتبارات مشخص آن تخصيص يافته است.
همچنين انجام پروژه با کمک دانشگاه زاهدان و مشهد و يکي از پژوهشکدهها آغاز شده است که نتايج مطالعات و برنامه اجرايي آن تا يک سال بعد آماده ميشود.
وي در ادامه با اشاره به ظرفيت بالاي درياچه هامون، گفت: امسال حدود يک و نيم ميليارد متر مکعب آب به اين درياچه ريخته شد، اما درياچهاي که ظرفيت آن بالاي 15 تا 16 ميليارد مترمکعب آب است، يک ميليارد آب تنها يک گوشه از آن را ميگيرد و بلافاصله بعد از شروع بادهاي موسمي اين ميزان آب هم تبخير و دوباره صد در صد عرصه خشک ميشود.
شعاعي با بيان اينکه در حوزه سيستان و بلوچستان مشکل نوع سومي در مورد گرد و غبار وجود دارد، افزود: علل و منشأ بخشي از گرد و غبار اين استان دست ما نيست و به مسائل و تعاملات بينالمللي مربوط است. تعامل با افغانستان نيز دچار مشکلاتي است ضمن اينکه اين کشور هم دچار يک خشکسالي 17، 18 ساله است و تلاشمان در درياچه هامون بيشتر بر اين استوار است که پس از شناسايي نقاط دنبال راهکاري برويم که وضعيت بخشي از کف تالاب را با کاشت گونههايي که با زير آب بودن مقاوم هستند و ايجاد بادشکن، بهبود بخشيم.
مدير ملي ستاد مقابله با پديده گرد و غبار با تاکيد بر اين که در استان سيستان و بلوچستان بايد به اين سمت حرکت کنيم که با کمک به مردم ميزان سازگاري و مصونيت آنها را در مقابل با گرد و غبار تا پايان دوره 23 ساله خشکسالي افزايش دهيم، گفت: دو جداره کردن پنجرهها، فيلترينگ هواکشها و... طرحهاي ديگري است که تصويب شده و پيشنهادي هم به سيستم بانکي کشور دادهايم و دولت نيز آن را تصويب کرده که در استانهاي محروم اعتبارات بانکي با سود نازل براي مصون سازي محل زندگي مردم در اختيار آنها قرار گيرد.
تلاشمان اين است که بانکي که مکلف به انجام اين اقدام شده است را متقاعد کنيم حداقل در سيستان و بلوچستان و خوزستان اين اعتبارات را در اختيار مردم قرار دهد تا با اين طرحها به سمت کاهش آسيب پذيري مردم برويم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]