تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):در حقيقت خداوند جهاد را واجب گردانيد و آن را بزرگداشت و مايه پيروزى و ياور خود قرارش ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842100196




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پدیرش داوطلبان انسانی و رياضی در کنکور 94


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پدیرش داوطلبان انسانی و رياضی در کنکور 94




كساني كه امسال روي صندلي‌هاي آزمون سراسري ورود به دانشگاه‌ها نشستند و با استرس يا بدون استرس خانه‌هاي ريز پاسخنامه را به اميد گزينه صحيح علامت زدند، امروز نتيجه دست كم يك سال تلاش خود را براي ورود به دانشگاه و پيوستن به خيل دانشجويان دريافت مي‌كنند.





روزنامه اعتماد: كساني كه امسال روي صندلي‌هاي آزمون سراسري ورود به دانشگاه‌ها نشستند و با استرس يا بدون استرس خانه‌هاي ريز پاسخنامه را به اميد گزينه صحيح علامت زدند، امروز نتيجه دست كم يك سال تلاش خود را براي ورود به دانشگاه و پيوستن به خيل دانشجويان دريافت مي‌كنند.

امروز نتايج كنكور اعلام مي‌شود و كنكوري‌ها از ٥ مرداد مي‌توانند بروند سراغ انتخاب رشته و بعد سال‌ها تحصيل در مدرسه به سوال «در آينده مي‌خواهيد چه كاره شويد؟» پاسخي قطعي‌تر بدهند. به مناسبت اعلام نتايج، روز گذشته براي رييس سازمان سنجش روز پر سوالي بود. ابراهيم خدايي در جمع خبرنگاران از ويژگي‌هاي كنكور امسال، ظرفيت‌هاي پذيرش در دانشگاه‌ها و شانس قبولي در گروه‌هاي مختلف تحصيلي گفت. معاون وزيرعلوم در گفت‌وگو با «اعتماد» از آمار رو به كاهش متقاضيان شركت در آزمون سراسري گفت و گام‌هايي كه وزارت علوم با همكاري آموزش و پرورش براي كم‌رنگ شدن سايه كنكور در نظام آموزشي كشور برمي‌دارند.

در صحبت‌هاي‌تان اشاره كرديد كه تقريبا همه افراد مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، آيا اين وضعيت از امسال حاكم شده و آيا همه داوطلبان مي‌توانند وارد دانشگاه شوند؟

نه؛ اين روند الان دو، سه سالي هست كه به همين ترتيب بوده، با توجه به وضعيت كاهش تعداد ورودي‌ها از ديپلم به دانشگاه، شانس قبولي در رشته‌ها هم افزايش يافته است. ميزان پذيرش البته در همه رشته‌ها يكسان نيست. در دو گروه علوم انساني و علوم تجربي داوطلبان شانس ورود به دانشگاه را به صورت كامل دارند اما در گروه تجربي اين شانس براي داوطلبان ٥٠ درصد است. در رشته علوم انساني ٦٠ هزار نفر و در گروه رياضي ١٢٠ هزار نفر ظرفيت بيش از تعداد شركت‌كنندگان در آزمون است اما در گروه تجربي ٢٢٢ هزار نفر ظرفيت داريم و ٤٥٢ هزار شركت‌كننده.

امسال تغييري در بحث ظرفيت‌ها و نحوه پذيرش دانشگاه‌ها وجود دارد؟

در مورد ظرفيت‌ها تغيير چنداني وجود نداشته و همان ٧٦٠ هزار ظرفيت را در دانشگاه داريم اما يك تغيير در حوزه پذيرش داريم كه مربوط مي‌شود به سيستم پذيرش دانشجو در رشته‌هاي پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي. با توجه به قانوني كه مجلس شوراي اسلامي تصويب كرد مبني بر اينكه ٣٠ درصد سهميه براي دانشجويان بومي به تشخيص وزارت بهداشت در نظر گرفته شود، اين سهميه از امسال اعمال شد و البته كساني كه از اين سهميه استفاده مي‌كنند، تعهد خدمت سه برابري به وزارت بهداشت دارند و مشمول خريد خدمت، تغيير رشته و اشتغال به كار خارج از منطقه خود را ندارند.

تعهد سه برابري يعني چند سال؟

اين را البته وزارت بهداشت بيشتر در جريان است اما تخمين من اين است كه با توجه به دوره شش ساله پزشكي اين تعهد بايد حدود ١٨ سال باشد.

يعني كسي كه از اين سهميه استفاده مي‌كند تا ١٨ سال نمي‌تواند در خارج از منطقه و استان خود مشغول پزشكي شود، كدام استان‌ها زير پوشش اين سهميه هستند و دليل اين تصميم چيست؟

اصلش بر مبناي اين است كه نيازهاي حوزه بهداشت و درمان در مناطق محروم تامين شود و چون هر استاني به هر حال مناطقي دچار محروميت دارد اين سهميه در كل كشور هست ولي فكر مي‌كنم در استان‌هاي خاصي كه بنا بر شاخص‌ها به عنوان استان محروم شناخته مي‌شوند اين سهميه افزايش پيدا مي‌كند. به هر حال اين سهميه امتياز بزرگي است كه در اختيار متقاضيان گذاشته مي‌شود و دولت هم قرار است شش سال هزينه تحصيل رايگان دانشجويان در اين رشته‌ها را برعهده بگيرد، آموزش نيروهاي متخصص در حوزه پزشكي، دندان‌پزشكي و داروسازي كار سختي است و به همين دليل وزارت بهداشت و مجلس به اين نتيجه رسيدند كه اين سهميه و البته شرط تعهد آن براي داوطلبان اجرايي شود.

روند كاهشي متقاضيان ورود به دانشگاه باعث شده كه دانشگاه با مساله «صندلي‌هاي خالي» روبه‌رو شود، اين روند چقدر محسوس است؟

اين روند هر سال با ريزش تعداد بيشتري متقاضي ادامه دارد؛ همين امسال نسبت به سال قبل ١٥٠ هزار نفر كمتر در آزمون سراسري شركت كردند و خب انتظار اين است كه اين روند كاهشي همين‌گونه پيش برود البته به نقطه سربه‌سري نمي‌رسيم.

با اين ميزان كاهش داوطلبان فكر مي‌كنيد دانشگاه‌ها ناچار به ايجاد تغيير در نحوه يا ميزان پذيرش دانشجو بشوند؟

حتما اين عامل در اتخاذ چنين تصميم‌هايي موثر است. به خصوص در دانشگاه‌هاي شهريه‌بگير مانند دانشگاه آزاد و پيام نور، چون پذيرش دانشجوي روزانه روند ثابت دارد و با كم شدن متقاضيان اين دانشگاه‌ها بايد به فكر اقداماتي مانند ادغام، كاهش ميزان ورودي و تجميع مراكز آموزشي و... باشند.

فكر نمي‌كنيد با اين وضعيت وقتش شده باشد كه قضيه تكراري حذف كنكور واقعا مد نظر قرار بگيرد؟

ببينيد الان هم به هر حال داريم در اين حوزه حركت مي‌كنيم. سال ٩٢ ابلاغ شد كه تا پنج سال آينده ٨٥ درصد ظرفيت آموزش عالي بايد بر اساس سوابق تحصيلي پر شود و ما هم در همان مسير در حال حركت هستيم يعني الان بعد از دو سال ما در نقطه‌اي هستيم كه ٧٥ درصد داوطلبين با توجه به سوابق تحصيلي پذيرفته مي‌شوند اما خب رشته‌هاي پرمتقاضي مانند پزشكي يا دانشگاه‌هاي پرمتقاضي مانند تهران و صنعتي‌شريف هم هستند كه بايد چنين فيلتري به اسم كنكور براي ورود به آنها باشد.

در واقع حذف كامل كنكور نيازمند مقدمات و پيش‌نيازهايي است كه رسيدن به آنها هم سخت است مخصوصا با توجه به بحث‌هاي ريز قانوني و علمي. اين حركت بايد از سطح مدارس شروع شود تا بعد نتيجه‌اش به آموزش عالي برسد. ما فعلا براساس تكليف قانوني داريم بحث سوابق تحصيلي را بررسي مي‌كنيم اما دوستان‌مان در آموزش و پرورش هم گام‌هايي را شروع كرده‌اند تا بعدتر بشود بر اساس آن اقدامات ديگري انجام داد.

سوال آخر اينكه در مورد نرم‌افزاري گفتيد كه مي‌تواند شانس قبولي در دانشگاه و رشته مورد نظر كنكوري‌ها را به آنها اعلام كند. اين تخمين چقدر به آن نتيجه‌ واقعي كه داوطلبان قرار است در شهريور‌ماه دريافت كنند نزديك است؟

نرم‌افزاري كه صحبتش را كردم از آخرين اطلاعات و آمارهاي مربوط به داوطلبان استفاده مي‌كند، سوابق مربوط به آزمون امسال را دارد و با محاسبه ميزان پذيرش در هر رشته و دانشگاه مي‌تواند تخمين خوبي بزند در واقع در بين نرم‌افزارهاي موجود بهترين و كامل‌ترين نمونه است و داوطلبان از روز پنجشنبه مي‌توانند با هزينه ١٨ هزار تومان اين نرم‌افزار را از روي سايت سازمان سنجش تهيه كنند.







تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن