تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836344306
قطعنامه شورای امنیت و باب تازه دلواپسی ها!
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قطعنامه شورای امنیت و باب تازه دلواپسی ها! تهران - ایرنا- روزنامه ابتکار در سرمقاله خود نوشت: شورای امنیت سازمان ملل روزگذشتـه قطعنامه جمع بندی مذاکـرات هسته ای ایران و 1+5 ( توافقنامه وین) را تصویب کرد تا عملا دومین و مهم ترین گام برای به رسمیت شناختن حق غنی سازی و فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران و برچیده شدن سازمان تحریم های شورای امنیت، اتحـادیه اروپا و امریکا در مقابل انجام برخی محدودیت ها در فعالیت های هسته ای کشورمان برداشته شود.
این یادداشت به قلم سیدعلی محقق در ادامه می افزاید: طی روزهای گذشته و پس از انتشار متن جمع بندی مذاکرات و ارائه پیش نویس قطعنامه مورد توافق به شورای امنیت، مجموعه منتقدان دیپلماسی هسته ای دولت روحانی که با پرچم و عنوان «دلواپسان» شناخته می شوند، با ارائه ملغمه راست و دروغی از مفاد این پیش نویس، سازی دیگر را برای ابراز دلواپسی و شانتاز کوک کردند.
1- اولین نقد جماعت دلواپسان متوجه کلیت رفتن این توافق به شورای امنیت و سازمان ملل بود. مدیر مسئول یکی از روزنامه های منتقد دولت و «دلواپس اعظم مذاکرات»! به همراه سایر افراد و رسانه های همسو با این جریان در چند روز اخیر به صراحت گلایه کرده اند که «تصویب این قطعنامه اصلی ترین تضمین توافق وین است و آن را به یک سند رسمی و لازم الاجرای بین المللی تبدیل خواهد کرد که جای کمترین سرپیچی از تعهدات اعلام شده در آن را باقی نمی گذارد» و لذا با این مساله مخالفند.
باب تازه نگرانی دلواپس ها در حالی مطرح شد که این شورا طی سالهای 1389 تا 1391 ضمن سلب حق فعالیت صلح آمیز هسته ای از کشورمان، شش قطعنامه سنگین تحریمی که همگی ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل بودند را به ایران تحمیل کرد و طبیعتا مهمترین هدف ایران برای شرکت در ماراتن مذاکرات 20 ماهه با 1+5، اثبات این حق مسلم و لغو همه تحریم ها به ویژه تحریم های ناشی از این شش قطعنامه بوده است. طبیعی است که لغو تحریم های شورای امنیت و گرفتن تاییدیه رسمی غنی سازی به عنوان یک حق مسلم ملی فقط از کانال خود این شورا ممکن می شد. شواهد موجود و اظهار نظرهای دیپلمات های حاضر در وین هم نشان می دهد که موضوع تبدیل شدن توافقنامه وین به سند رسمی سازمان ملل و تصویب این قطعنامه در اصل به خواست ایران و با حمایت دو کشور روسیه و چین وعلیرغم مخالفت سرسختانه طرف آمریکایی مطرح و در متن توافقنامه نهایی گنجانده شد. به عبارت بهتر تصویب این قطعنامه نه به موازات توافق وین و تحدید و تهدید کننده آن که در امتداد آن و بر اساس خواست تهران به عنوان یک امتیاز و دستاورد مطرح است. از این رو به نظر می رسد مرغ جماعت دلواپس همچنان یک پا دارد و آنها در اصل با «اصل مذاکرات 20 ماهه» مخالفند.
2- ایراد دیگر منتقدان توافق وین که هم از سوی دلواپسان در تهران و هم توسط جمهوری خواهان در واشنگتن مطرح شد، متوجه زمان طرح و تصویب این قطعنامه در سازمان ملل بود. در تهران روزنامه کیهان و دیگر سخنگویان جریان دلواپس گفته اند که با تصویب سریع این قطعنامه در سازمان ملل عملا دست شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی برای بررسی و تصویب این توافق بسته می شود. در واقع این حرف درستی است. اما واقعیت این است که از زمانی که مسئولیت این پرونده از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه سپرده شد، در واقع مسئولیت اجرایی کار به این وزارت و تیم تعیین شده محول شد اما تصمیم گیری های کلان و تعیین سیاستهای کلی مذاکرات، توسط کمیته ای زیر نظر شورای عالی امنیت ملی و با اطلاع مقامات عالی نظام صورت می گیرد و تیم مذاکره کننده همواره مجری تصمیمات این شورا بود. اظهارات متعدد رییس جمهور به عنوان رییس این شورا و دبیرو برخی اعضای آن قبل و بعد از توافق وین و همچنین حمایت های مقام معظم رهبری از تیم مذاکره کننده و سفرهای هر ازگاهی محمدجواد ظریف در میانه مذاکرات به تهران و دهها نشانه دیگر نشان می دهد که ظریف، عراقچی، روانچی، صالحی و بقیه تیم هسته ای به نمایندگی و با اطلاع مستمر شورای عالی امنیت ملی درژنو، لوزان و وین در حال مذاکره بودند و جزییات متن نهایی توافق وین، حاصل فرایندی کلان در تهران است و با احتمال بسیار زیاد شورای عالی امنیت ملی از پیش درجریان همه جزییات بوده است و در صورت تصویب کنگره آمریکا با تایید متن توافق به عنوان «یک توافق خوب» مخالفتی نخواهد داشت.برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی از جمله کریمی قدوسی هم روزهای گذشته گفته اند که درصورتی که شورای عالی امنیت ملی متن توافق وین را تصویب کند، مجلس هم با آن موافق خواهد بود. بر اساس مصوبه اخیر مجلس نیز دولت موظف شده است که متن توافق را به اطلاع نمایندگان برساند و بر این اساس قرار نیست نمایندگان رای و نظر الزام آوری دراین باره صادر و آن را تصویب یا رد کنند. از سویی آنگونه که عباس عراقچی گفته است اظهارات دلواپسان و متن یادداشت روز گذشته کیهان مبنی بر احتمال درخواست انجام اصلاحاتی در متن توافق از سوی شورای عالی امنیت ملی یا مجلس نیز دقیق و صحیح نیست. چرا که بر اساس توافق انجام شده در وین قرار نیست نهادی در هیچکدام از پایتخت های هفت کشور درخواست انجام اصلاحات الزام آوری در متن توافق بدهند و فقط می توانند این توافق را به طور کلی تایید یا با آن مخالفت کنند.
3- نکته مهم تری که دلواپس ها به عمد از آن غفلت کرده اند این است که تصویب قطعنامه شورای امنیت بیش از اینکه دست تهران را ببندد، دست کنگره امریکا و مخالفان سرسخت این توافق در آن سوی میدان، دولت بعدی واشنگتن وهمچنین رژیم صهیونیستی را بسته است. با قطعی شدن مصوبه شورای امنیت و تبدیل آن به سند رسمی سازمان ملل، هرگونه مخالفت نمایندگان کنگره (که دور از انتظار نیست) مخالفت با سازمان ملل و جامعه جهانی تلقی خواهد شد و حقانیت و نیت مثبت ایران و سوء نیت بخشی از حاکمیت واشنگتن را نشان خواهد داد. همچنین با توجه به قریب الوقوع بودن انتقال قدرت در آمریکا و بالا بودن احتمال پیروزی جمهوری خواهان، عملا دست رئیس جمهور بعدی این کشور و همچین رژیم صهیونیستی برای کوک کردن ساز مخالفتی تازه علیه فعالیت های صلح آمیز هسته ای در ایران برای همیشه بسته خواهد شد. این درحالی است که با توجه به تایید کلیات مذاکرات از سوی مقام معظم رهبری و احتمال بالای تصویب متن توافق در شورای عالی امنیت ملیف چنین نگرانی ازسوی دولت های بعدی در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد.
4- درهمه نقدهای روزهای اخیر و به خصوص یادداشت کیهان چنین القا شده است که تمامی متن قطعنامه شورای امنیت ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل در نظر گرفته شده است. اما آنگونه که جزییات متن قطعنامه و توافق وین و همچنین اظهارات عباس عراقچی (مذاکره کننده مورد وثوق همه جریانات داخلی کشور) نشان می دهد اتفاقا یکی از مهمترین ویژگی های این قطعنامه این است که برخلاف 6 قطعنامه قبلی شورای امنیت قطعنامه روز گذشته ذیل فصل 7 منشور سازمان ملل متحد نیست و به عبارت بهتر از نظر اعضای شورای امنیت فعالیت های ایران دیگر تهدیدی جهانی قلمداد نمی شود.شواهد هم نشان می دهد که کلیت این قطعنامه از شمول فصل هفتم و ماده 41 خارج بوده و به بند 25 منشور سازمان ملل اشاره دارد و صرفا در چند پاراگراف از متن 170 صفحه ای آن به بند ذیل فصل هفتم منشور41 اشاره شده است. دلواپس ها درحالی در این باره هشدار و انذار داده اند که طی سالهای گذشته و در دوران دولت محبوبشان هر شش قطعنامه شورای امنیت بدون تایید هیچ حقی برای ایران، ذیل فصل هفتم و ماده 41 منشور سازمان ملل دهها نوع تحریم و فشار را علیه کشورمان تصوب کردند اما آه از نهاد هیچ دلواپسی بر نیامد و این قطعنامه ها کاغذپاره خوانده شدند اما اکنون کاملا خلاف واقع و چیز دیگری می گویند.
5- از ابتدای اعلام موجودیت «دلواپسان» در جریان توافق ژنو، تفاهم لوزان و اکنون توافق وین، این گروه اصطلاح «مذاکرات برد- برد» را که از سوی رئیس جمهور و وزیرامورخارجه مطرح شده را به باد نقد و حتی تمسخر گرفته اند. همانطور که در بند 1 این نوشته مطرح شده در کلان قضیه تردیدی نیست که اثبات رسمی حق مسلم فعالیت صلح آمیز هسته ای ایران، لغو شش قطعنامه تحریمی سازمان ملل و دهها تحریم آمریکا و اتحادیه اروپا و ادامه فعالیت همه تاسیسات هسته ای ایران یک برد قطعی و تردید ناپذیر است. واقعیت این است که ایران در جریان این مذاکرات هیچ چیزی را از دست نداد؛ جز چیزهایی که داشتن شان ضرورتی نداشته است.به عنوان مثال ایران توافق کرد که فعالیت بخشی ازدهها هزار سانتریفیوژ تاسیسات غنی سازی نظنز را متوقف کند.
سانتریفیوژهایی که ایران متوقف کرده از نوع نسل IR1 و اولین سری از سانتریفیوژهای ساخت ایران است که با توجه به پیشرفتهای تکنولوژیکی ایران در این صنعت و تولید سه تا چهار نسل بعد این دستگاهها عملا و با توجه به بازدهی این دستگاهها قرار بود خودبه خود راکد و از خط تولید خارج شوند اما اکنون به عنوان بخشی از توافق متوقف شد ه اند، در حالی که این سرنوشت برای آنها به دلیل کارایی پایین، قریب الوقوع بود. اما در سوی دیگر میدان غربی ها با توجه به فرضیاتی که داشته اند و از منظر و زاویه نگاه خود به یک پیروزی و «برد» دست یافته اند.
فرض غربی ها این بود که ایران در آستانه دستیابی به سلاح اتمی است یا قرار است در سالهای آینده با توسعه فعالیت ها به این سلاح دست پیدا کند. این فرض اما صرفا از نگاه آنها صحیح است، چرا که ایران همواره هم ثابت کرده و هم اعلام کرده است که با توجه به آموزه های اسلامی و فتاوای موجود مخالف سلاح اتمی و سلاح های کشتار جمعی است و آنها را حرام می داند.
بازرسی ها و رویکرد عملی کشورمان در همکاری با آژانس هم همواره صلح آمیز بودن اقدامات ایران را نشان داده است. لذا « برد» طرف غربی صرفا با توجه به نوع نگاه و فرضیاتی که برای خود دارند برد محسوب می شود و چه اشکال دارد که ما هم در عالم دیپلماسی به آنها بگوییم بله شما هم مثل ما «برد» کرده اید!؟
* منبع: روزنامه ابتکار
** اول ** 1337
30/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]
صفحات پیشنهادی
همزمانی تاریخی قطعنامه تازه شورای امنیت درباره ایران
همزمانی تاریخی قطعنامه تازه شورای امنیت درباره ایران بین الملل > دیپلماسی - قطعنامه تازه شورای امنیت سازمان ملل متحد در تاریخی ویژه در مورد ایران صادر شد به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین قطعنامه ۲۲۳۱ که در آن ۶ قطعنامه پیشین شورای امنیت علیه ایران را لغو می کرد درست بیست27 تیر؛ اعلام پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی ایران
در تاریخ 27 تیر 1367 قطعنامه 598 مورد قبول جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت 27 تیر اعلام پذیرش قطعنامه 598 شورای امنیت از سوی ایران قطعنامه 598 پس از یک سال تأخیر پس از تصویبش بالاخره در 27 تیرماه 1367 با پذیرش رسمی از سوی جمهوری اسلامی به جنگ بین ایران و عراق خاتمه داد و صلاشتاین مایر: قطعنامه شورای امنیت گامی مهم در اجرای توافق وین است
اشتاین مایر قطعنامه شورای امنیت گامی مهم در اجرای توافق وین است وزیر خارجه آلمان روز دوشنبه اعلام کرد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درمورد جمع بندی مذاکرات هسته ای ایران گامی مهم در راستای اجرای این توافقنامه است آفتاب فرانک والتر اشتاین مایر وزیر خارجه آلمان در حاشیهترجمه غیر رسمی پیشنویس قطعنامه شورای امنیت
ترجمه غیر رسمی پیشنویس قطعنامه شورای امنیت ترجمه غیررسمی پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره مذاکرات ایران و 1 5 که عصر دوشنبه قرار است در شورای امنیت سازمان ملل مورد بررسی و تصویب قرار بگیرد منتشر شد آفتاب متن پیشنویس این قطعنامه که در سایت رسمی وزارت خارجپیام توییتری ظریف بعد از قطعنامه 2231 شورای امنیت
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲ ۱۵ ساعاتی پس از تصویب قطعنامه 2231 از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد در تایید برجام و توافق هستهای بین ایران و گروه 1 5 وزیر خارجه کشورمان در صفحه توییتر خود نوشت انتظار داریم شاهد تحقق تغییرات بنیادینی باشیم که در قطعنامه امروز نسبت به آن تعهد به عمل33 سال پیش در چنین روزی نماینده ایران: با طرح قطعنامه شورای امنیت مخالفیم
33 سال پیش در چنین روزینماینده ایران با طرح قطعنامه شورای امنیت مخالفیمنماینده ایران در سازمان ملل درباره طرح قطعنامه ای در باره حل مسئله جنگ بین ایران و عراق که قرار است در شورای امنیت مطرح گردد گفت خود اجلاس اجلاسی بی معنی و غیرلازم است ما مخالف شورا بوده و آن را رد می کنیفابیوس: ظرف چند روز آینده قطعنامه شورای امنیت درباره توافق صادر میشود
فابیوس ظرف چند روز آینده قطعنامه شورای امنیت درباره توافق صادر میشودوزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی پس از پایان نشست پایانی وزرای خارجه ۱ ۵ و ایران گفت که انتظار میرود ظرف چند روز آینده قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل صادر شود به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس &zwاستقبال اوباما از تصویب قطعنامه ایران در شورای امنیت
دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۲۲ رییس جمهوری آمریکا از تصویب قطعنامه شورای امنیت برای لغو تحریمهای ایران استقبال کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا جلسه شورای امنیت امروز دوشنبه برای رأیگیری در ارتباط با پیشنویس قطعنامه تایید توافق هستهای میان ایران و گروه 1 5 برگزارنگاهی به قطعنامه شورای امنیت؛ بازگشت تحریمها، محدودیتهای موشکی و گزارشهای دورهای
نگاهی به قطعنامه شورای امنیت بازگشت تحریمها محدودیتهای موشکی و گزارشهای دورهایشورای امنیت سازمان ملل آنطور که دیپلماتها میگویند صبح روز دوشنبه قطعنامه تائید توافق ایران و گروه موسوم به 1 5 را به رأی میگذارد قطعنامهای که حاوی جزئیات مهم و تعیینکنندهای است گروه بین&zاستقبال اوباما از تصویب قطعنامه شورای امنیت |اخبار ایران و جهان
استقبال اوباما از تصویب قطعنامه شورای امنیت رییس جمهوری آمریکا از تصویب قطعنامه شورای امنیت برای لغو تحریمهای ایران استقبال کرد کد خبر ۵۱۸۴۸۵ تاریخ انتشار ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰ ۳۷ - 20 July 2015 رییس جمهوری آمریکا از تصویب قطعنامه شورای امنیت برای لغو تحریمهای ایران استقبال کرد ببلای یک بند قطعنامه شورای امنیت بر بند بند "قدرت موشکی" ایران
بلای یک بند قطعنامه شورای امنیت بر بند بند "قدرت موشکی" ایران آمریکاییها با گنجاندن چنین متن مهمی در پیشنویس قطعنامه عملاً یک پرش دوگام از مؤلفههای قدرت و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار خود قرار داده و موضوع موشکی را از همین حالا در ذیل موضوع هستهشورای امنیت قطعنامه توافق بزرگ را تایید کرد
شورای امنیت قطعنامه توافق بزرگ را تایید کرد جلسه شورای امنیت برای رایگیری در ارتباط با پیشنویس قطعنامه تایید توافق هستهای ایران و گروه 1 5 و لغو تحریمهای ایران در نیویورک برگزار و این قطعنامه با اتفاق آرا تصویب شد خبرگزاری ایسنا جلسه شورای امنیت برای رایگیری در ارتباط با پبلای یک بند قطعنامه شورای امنیت بر بند بند قدرت موشکی ایران
بلای یک بند قطعنامه شورای امنیت بر بند بند قدرت موشکی ایران آمریکاییها با گنجاندن چنین متن مهمی در پیشنویس قطعنامه عملاً یک پرش دوگام از مؤلفههای قدرت و امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار خود قرار داده و موضوع موشکی را از همین حالا در ذیل موضوع هستهای گنجاندهگشایش ها و محدودیت ها در قطعنامه شورای امنیت در باره ایران
گشایش ها و محدودیت ها در قطعنامه شورای امنیت در باره ایران وبلاگ > بهشتی پور حسن - صدور قطعنامه شماره 2231 که بی شک یک رویداد تاریخی برای سازمان ملل محسوب می شود باید از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گیرد بنده در اینجا صرفا به بعضی از جنبه های مثبت و منفی این قطعنامرای مثبت شورای امنیت به قطعنامه لغو تحریمهای ایران/ واکنش تند اسرائیل
رای مثبت شورای امنیت به قطعنامه لغو تحریمهای ایران واکنش تند اسرائیل شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامهای را به تصویب رساند که توافق هستهای هفته گذشته میان ایران و گروه ۱ ۵ را مورد تأیید قرار میدهد و تحریمهای اعمال شده در قطعنامههای پیشین سازمان ملل علیه ایران را رفع میکواکنش فرمانده سپاه به پیشنویس قطعنامه شورای امنیت
واکنش فرمانده سپاه به پیشنویس قطعنامه شورای امنیت فرمانده کل سپاه پاسداران گفت هر قطعنامهای که در تضاد با خطوط قرمز کشورمان باشند هیچ اعتباری ندارد و امیدواریم شورای امنیت سازمان ملل وقت خود را برای تصویب چنین پیشنویسی به بطالت نگذراند به گزارش نامه نیوز سردار سرلشکر محمدعلبیانیه ایران پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت در تأیید برجام
بیانیه ایران پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت در تأیید برجام روز نو جمهوری اسلامی ایران پس از تصویب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در تأیید برجام بیانیهای صادر کرد جمهوری اسلامی ایران پس از تصویب قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد در تأیید برجام بیانیهای-
گوناگون
پربازدیدترینها