واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
شگفتیهای «نخل و یخ» در جیرفت+تصاویر
در تابستان با عبور از دشت جیرفت به سمت کرمان در فاصله 15 کیلومتری ترنم نسیم خنکای هوا صورت را نوازش میدهد و گویی از دل آتش به بهشت وارد شدی.
به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت، این روزها هرم گرمای آفتاب در کرمان و به ویژه در جنوب این استان بیشتر احساس میشود، گرمایی که طاقت هر انسانی را کم میکند، اشعههای آفتاب در این مناطق این روزها به اوج رسیده و برای مردم خودنمایی میکند. فصل خرماپزان هم در جنوب استان کرمان فرا رسیده و مردم بومی منطقه معتقد هستند در این فصل گرمای شدید آفتاب زمینه رنگ زدن خرماها را فراهم میکند تا اول رطب و بعد خرمای شیرین را از نخلستانها به مردم هدیه کند.
بهانهای برای رفتن به دامان طبیعت با آغاز دور دوم سفرهای تابستانی فرصتی فراهم شده تا گرمای تابستان و پایان یک ماه میهمانی حضرت دوست زمینه یک سفر را برای افراد مشتاق سیر و سیاحت فراهم کند و مردم مشتاق این هستند تا چند روزی را در هوای مطبوع و دامان طبیعت سپری کنند. مردم جنوب کشور که روزهای گرمی را سپری میکنند، مشتاق هستند تا بار سفر را ببندند و به مناطق خوش آب و هوا سفر کنند و با توجه به شرایط آب و هوایی جنوب و شرق کشور انتخاب یک نقطه نزدیک و در دسترس و خوش آب و هوا به نظر کار سختی میرسد. وجود خنکای هوا در اوج خرماپزان جیرفت وقتی اسم از مناطق جنوبی استان کرمان به میان میآید نخل و خورشید و گرما در ذهن متصور میشود، جیرفت را با گرما و خرما میشناسند، اما این شهرستان که یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور است تنوع اقلیمی خاصی دارد. هر رهگذر و مسافری که به جیرفت سفر کند از این تنوع اقلیمی شگفتزده میشود، وجود مناطق خوش آب و هوا در نزدیکترین نقطه به دشت گرم جیرفت از نعمتهای خدادادی این مناطق است.
فاصله نخل و یخ 15 کیلومتر تنوع آب و هوایی شهرستان جیرفت در جنوب کرمان زمینهای را فراهم کرده تا از 14 اقلیم موجود در دنیا 11 اقلیم در گستره شهرستان جیرفت وجود داشته باشد. در تابستان با عبور از دشت جیرفت به سمت کرمان در فاصله 15 کیلومتری ترنم نسیم خنکای هوا صورت را نوازش میدهد و گویی از دل آتش به بهشتی وارد شدهای که جان انسان را حال و هوایی دیگر میبخشد. جبالبارز و ساردوئیه مأمن مسافران خسته از هرم آفتاب وجود دو بخش خوش آب و هوا و ییلاقی جبالبارز و ساردوئیه در مسیر مناطق گرم جنوب و شرق کشور مامن خوبی برای مسافران گرمازده است تا روزها، ساعاتی را در این مناطق سپری کنند. بخس ساردوئیه به دلیل قرار گرفتن در موقعیت جغرافیایی خاص و ارتفاع از سطح دریا در تابستان خنکای هوای و طبیعت بکر مناطق مختلف آن میزبان میهمانان بسیاری از مناطق کشور است. وجود درختان کوهستانی و سردسیر و وجود آبشارها و رودخانههای پرآب اوقاتی خوش برای گذران میهمانان فراهم میکند.
دره مدیترانهای دلفارد دردانه جنوب کرمان وجود دره مدیترانهای دلفارد در 15 کیلومتری جیرفت هر ساله و در تمام ماههای سال حتی زمستان میزبان میهمانان بسیاری از اقصا نقاط کشور است، وجود اقلیم خاص جغرافیایی در این منطقه سبب شده تا درختان گرمسیری و سردسیری در کنار هم دیده شوند و به زیباییهای خدادادی این دره افزوده شود. وجود خانههای مسکونی، ویلا و باغ در حاشیه رودخانه و گذر آبی گوارا در بستر رودخانه دلفارد هر مسافری را به ماندن و استفاده از طبیعت این منطقه ترغیب میکند و حتی بارش برف روی نخل و پرتقال در فصل زمستان از شگفتیهای دلفارد است. وجود آبشار دلفارد هم در درون درهای زیبا، مقصد گردشگران است تا با استفاده از سایهسار درختان چنار و آب رودخانه که سرچشمه آن از دل صخرهای بالادست است، بتواند خاطراتی ماندگار برای مسافران رقم بزند. پارک جنگلی جبالبارز و دشت بنهای مسافرانی که از شرق و جنوبشرق کشور وارد جیرفت میشوند بعد از گذر از تونلی 300 متری به جنگلی میرسند که سراسر پوشیده از درخت بنه یا همان بادام کوهی است. وجود این درختان کهنسال و زیبا در کنار جاده مسافران را به پیاده شدن از خودروها ترغیب میکند.
پس از گذر و طی مسافت هفت کیلومتری، پارک جنگلی جبالبارز خودنمایی میکند، پارکی که علاوه بر درختان تنومند بنه، گونههای بادام و کهکم را هم در خود جای داده است. وجود آستان مقدس سلطان سیداحمد ساردوئیه در مرکز شهر درببهشت نیز در ایام سال پذیرای مشتاقان بسیاری است، درببهشت که مرکز بخش ساردوئیه است یکی از مناطق خوش آب و هوای جیرفت است که علاوه بر جاذبه زیارتی جاذبه طبیعی آن هم مشتاقان خاص خود را دارد. وجود درههای سرسبز با درختان کهنسال گردو و آبهای جاری طوری انسان را به وجد میآورد که گویی دنیایی از برکت و زیبایی را یکجا در این منطقه دریافت کرده است. ================= گزارش از: علی سعیدیگراغانی ================= انتهای پیام/80032/ج۲۰
94/04/29 - 19:45
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]