واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ تير ۱۳۹۴ (۱۷:۲۹ب.ظ)
آمارهاي مردمي از اتفاقات سيل روز گذشته تهران؛ مفقود شدن سرنشينهاي 40 خودرو/ آمار ناصحيح در تعداد کشتهها موج - شاهدان عيني و شهروندان ساکن در منطقه کن، سولقان و امامزاده داوود اطلاعاتي را از جزئيات سيل روز گذشته در اين منطقه مطرح ميکنند که تا حدود زيادي با آمارهاي رسمي متفاوت است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، سيل روز گذشته در شهر تهران و به خصوص در محدوده امامزاده داوود، کن و سولقان خسارتهاي مالي و جاني زيادي را در پي داشته است. بر اساس اعلام رسمي، تاکنون فوت 14 شهروند تائيد شده است، اما؛ آمار غيررسمي حاکي از آن است که تعداد کشتهها و مفقودين بسيار بيشتر از تعدادي است که مسوولان اعلام ميکنند. همچنين ساختمانها و سفرهخانههايي که در حريم رودخانه قرار داشتهاند نيز خسارتهاي بسيار زيادي را ديدهاند.
بيشترين تعداد مفقودين را افرادي شامل ميشوند که کنار رودخانه را براي سپري کردن اوقات فراغت خود انتخاب کرده و پس از بارش بارانها نيز اقدامي براي ترک مسير خود نکردهاند.
يکي از شهروندان ساکن در محدوده کن در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج در رابطه با آمارهاي ارائه شده از تعداد کشتههاي سيل روز گذشته ميگويد: تعداد کشتههاي اين حادثه بسيار بيشتر از آمار رسمي است که اعلام شده است.
وي ميافزايد: در نيمه شب گذشته و زماني که شرايط براي تردد خودروها فراهم شد، بيش از 40 خودرو بدون سرنشين در حريم رودخانه وجود داشت که مسوولان نيروي انتظامي اقدام به حمل آنها با جرثقيل کردند.
اين شهروند ميگويد: اين شهروندان همان افرادي بودهاند که در حريم رودخانه حضور پيدا کردهاند و بايد به اين موضوع توجه شود که اگر تنها يک سرنشين نيز براي اين خودروها در نظر بگيريم آمار افراد مفقود شده به 40 نفر ميرسد. بدون شک، ساکنين اين خودروها با خانواده براي تفريح کنار رودخانه را انتخاب کردهاند و تعدادشان بسيار بيشتر از آمار رسمي اعلام شده است.
وي در رابطه با تعداد کارگران چيني مفقود شده نيز ميگويد: امروز در اخبار منتشر شده، اعلام شد که 2 کارگر چيني نيز بين افراد مفقود شده بودهاند اما بايد بگويم که 2 اکيپ چيني در محدوده مشغول به فعاليت بودهاند که تمام کارگران اين اکيپها مفقود شدهاند.
علاوه بر ضدونقيض بودن آمار کشتهها و مفقودين رسمي و غيررسمي، موضوع قابلتوجهي که بايد به آن اشاره شود بحث اطلاعرساني ضعيف سازمان هواشناسي است.
يکي از مأموران سازمان آتشنشاني در اين رابطه به خبرنگار خبرگزاري موج ميگويد: اگر هشدارهاي لازم از قبل داده ميشد، تعداد کشتههاي اين سيل بهمراتب کمتر از حالا بود.
وي ميافزايد: متأسفانه تعداد زيادي از شهرونداني که دچار مجروحيت شدهاند، با شروع شدن باران محل را ترک نکرده و همين موضوع نيز مشکلاتي را براي آنها در پي داشته است. با توجه به شرايطي که حريم رودخانه در محدوده کن دارد، بايد پس از کمترين بارش، افراد نسبت به ترک محل اقدام کنند اما متأسفانه هيچگاه در اين خصوص اطلاعرساني صورت گرفته نشده است.
دپوي خاک در محدوده رودخانه کن نيز يکي ديگر از عواملي است که سبب بالا آمدن آب رودخانه شده است. پيشتر، عمق رودخانه به حدود 15 متر ميرسيده اما اکنون شرايط در اين محل به دليل ساختوسازهاي غيرمجاز و دپوي خاک در محل تا حدود زيادي تغيير کرده است.
يکي از شهروندان ساکن در محدوده سولقان در اين رابطه به خبرنگار خبرگزاري موج ميگويد: متأسفانه در سالهاي اخير سطح پلهاي موجود در محدوده کن تا سطح آب بسيار بالا آمده است. سالهاي گذشته بيش از 15 متر اختلاف، ميان پلها و آب رودخانه وجود داشت اما اکنون در بهترين حالت اين ميزان اختلاف به 9 متر مي رسد.
وي ميافزايد: به دليل ساختوسازهاي محدوده، حجم قابلتوجهي از خاک در منطقه دپو شده است و زماني که بارندگي در محدوده شدت گرفت، اين ميزان خاک دپو شده در کنار رودخانه، وارد حريم رود شد و به مشکلات شدت بخشيد.
تعداد نه چندان قابل توجه نيروهاي امدادي در محدوده کن، سولقان و امامزاده داوود بعد از سيل روز گذشته در منطقه نيز از ديگر موضوعاتي است که بايد به آن اشاره شود.
شهروندان حاضر در منطقه اعلام ميکنند که تعداد نيروهاي امدادي بعد از حادثه، قابلتوجه نبوده و همين موضوع سبب شده بهموقع به افراد کمکرساني نشود. همچنين شهروندان اعلام ميکنند که نيروهاي آتشنشان، نخستين گروههايي بودهاند که در منطقه حاضر شدهاند و نيروهاي هلالاحمر نيز از ساير گروهها ديرتر به محل حادثه رسيدهاند.
محدوده کن که اکنون منطقهاي گردشگري به شمار ميآيد، داراي تاريخي کهن است و ميتوان از سفرهخانههاي اين محدوده نيز بهعنوان جزئي از محيط گردشگري منطقه ياد کرد. اگر چه اين سفرهخانهها مجوز فعاليت رسمي ندارند اما تعدادشان در منطقه محدود نبوده و در سيل روز گذشته نيز تا حدود زيادي تخريب شدهاند.
بر اساس گزارشهاي ميداني، هيچيک از شهروندان حاضر در اين سفرهخانه بعد از سيل، دچار حادثه نشدهاند، اما؛ ميزان تخريب اين مکانها اندک نبوده است.
يکي از سفرهخانه دارهاي منطقه کن، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج در رابطه با ميزان خسارتي که در پي سيل روز گذشته ديده است ميگويد: تعداد زيادي از تختهايي که در نزديکي رودخانه قرار داشتند تخريب شدند اما خوشبختانه به دليل آشنايي با منطقه، پس از بارش باران، افراد را از محل دور کرديم و تنها خسارتي که اکنون ديدهايم خسارتهاي مالي است.
وي افزايد: بيش از 3 تن برنج و ساير اقلام غذايي در انبارمان وجود داشت که اکنون زير خرواري از گلولاي مدفونشده است و خسارت وارد شده به تعداد قابل توجهي از سفره خانه ها ميلياردي بوده است.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا مجموعههاي خسارت ديده بيمه بودهاند يا خير ميگويد: مجموعهها داراي بيمه حوادث بودهاند اما تاکنون اقدامي براي تخمين ميزان حوادث ديده نشده است.
همچنين يکي از حريم بان هاي منطقه 5 که در محل حادثه حضور داشت در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج به جاده نامناسب محدوده کن، سولقان و امام زاده داوود اشاره کرد.
وي در اين رابطه مي گويد: سيل روز گذشته در اين منطقه بسيار نادر بوده اما اين محدوده داراي جاده اي بسيار نامناسب است و اگر قرار است حوادث در اين منطقه کاهش پيدا کند بايد نسبت به وضعيت اين جاده اقداماتي صورت گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]