تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك درهم صدقه دادن از يك روز روزه مستحبى برتر و والاتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826471939




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قطعنامه‌اي عليه قدرت موشكي كشور


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قطعنامه‌اي عليه قدرت موشكي كشور


با پايان يافتن گفت‌وگو‌ها پيرامون پرونده فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي كشورمان، حالا شوراي امنيت قرار است با تصويب قطعنامه‌اي، تحريم‌هاي اقتصادي كشورمان را لغو كند، اما در بندي از اين قطعنامه اشاره‌اي مستقيم به فعاليت‌هاي دفاع موشكي كشورمان شده و بر اساس آن از جمهوري اسلامي ايران خواسته مي‌شود كه اين فعاليت‌ها را متوقف كند. در همين ارتباط خبرگزاري تسنيم با انتشار يادداشتي به واكاوي اين نقاط تقابلي اين قطعنامه با برنامه‌هاي دفاعي كشورمان پرداخته است.
بر اساس آنچه در مذاكرات وين ميان ايران و 1+5 جمع‌بندي شده است، بناست يك قطعنامه توسط شوراي امنيت سازمان ملل به رأي گذاشته شود. با اين حال پيش‌نويس اين قطعنامه كه توسط برخي رسانه‌هاي خارجي منتشر شده است، داراي موارد بسيار مهم و حساسي است، اما ميان همه اين موارد، بند مربوط به فعاليت‌هاي موشكي جمهوري اسلامي ايران از اهميتي صدچندان برخوردار است.
در پاراگراف 3 ضميمه B آمده است: «از ايران خواسته مي‌شود «هيچ» فعاليتي مرتبط با «موشك‌هاي بالستيك» طراحي شده با «قابليت» حمل تسليحات هسته‌اي صورت ندهد، از جمله شليك هرگونه موشك با استفاده از چنين فناوري‌هاي مربوط به موشك‌هاي بالستيك، تا زمان هشت سال پس از «روز پذيرش برجام» يا تا زماني كه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي گزارشي ارائه دهد كه «جمع‌بندي مبسوط» را تأييد كند، بسته به اينكه كدام زودتر اتفاق افتد.»
درباره اين بند از قطعنامه شوراي امنيت، نكات بسيار مهمي وجود دارد. سعي ما در ذيل بر آن است كه به سه سؤال بسيار كليدي درباره اين بند از قطعنامه بپردازيم. اين سؤالات اساسي به اين شرح خواهد بود: اولاً اين تحريم عجيب چه موشك‌هايي را شامل مي‌شود؟ ثانياً هدف از اين تحريم چيست؟ و ثالثاً هدف راهبردي امريكا و برخي كشورهاي غربي از اين بند قطعنامه شوراي امنيت چه مي‌تواند باشد؟
1- يكي از نقاط ابهام اوليه در قرائت اين بند از قطعنامه آنجا بروز مي‌كند كه از موشك‌هايي با «قابليت حمل تسليحات هسته‌اي» سخن گفته شده است؛ براي برخي در نگاه اول اينچنين به نظر مي‌رسد كه با توجه. به قيد چنين عبارتي در قطعنامه، لاجرم موشك‌هاي بالستيك متعارف فعلي ايران با توجه به اينكه جمهوري اسلامي ايران همواره تأكيد داشته است كه هيچ‌گاه به‌دنبال سلاح هسته‌اي نبوده و نخواهد بود، مشمول اين بند از قطعنامه نخواهد شد، اما شوربختانه داستان به‌گونه‌اي ديگر است.
اساساً انواع موشك‌ها و خاصّه موشك‌هاي بالستيك، از چهار بخش اصلي تشكيل مي‌شوند كه عبارتند از 1- كنترل و هدايت، 2- بدنه، 3- موتور و 4- سر جنگي. اين موشك‌ها از منظر مأموريت نيز به دو گروه 1-موشك‌هاي حامل علمي- تحقيقاتي (موشك‌هاي حامل ماهواره و محموله‌هاي فضايي) و 2- موشك‌هاي بالستيك جنگي تقسيم‌بندي مي‌شوند. نكته ويژه ماجرا آن است كه اكثريت قريب به اتفاق موشك‌هاي بالستيك متعارف و حتي موشك‌هاي كروز «قابليت» حمل كلاهك هسته‌اي را در بخش «سر جنگي» خود دارا هستند.
بنابراين بر اساس اين بند از پيش‌نويس قطعنامه شوراي امنيت، تقريباً تمام موشك‌هاي بالستيك جمهوري اسلامي ايران اعم از شهاب3، قدر، قيام، سجيل، فاتح و... مشمول تحريم خواهند شد و ايران در بازه زماني قيدشده در اين قطعنامه حق «هيچ» فعاليتي روي اين موشك‌ها و صدالبته اقدام براي ساخت، تست، فروش و... موشك‌هاي پيشرفته‌تر نخواهد داشت!
مسئله آنجا بغرنج‌تر مي‌شود كه طبق اين بند از پيش‌نويس قطعنامه، جمهوري اسلامي ايران حتي حق تست و آزمايش يا به‌كارگيري موشك‌هاي حامل ماهواره يا حامل محموله‌هاي فضايي را نيز نخواهد داشت و بدين ترتيب كشورمان از يك علم بسيار مهم و حياتي در دوره كنوني نيز براي سال‌ها محروم خواهد شد!
2- سؤال دوم در اين يادداشت (هدف از درج چنين بند عجيبي در قطعنامه شوراي امنيت) يقيناً پاسخ‌هاي متعددي از منظر سياسي و راهبردي دارد، با اين حال از يك پاسخ فني بسيار مهم در اين باره نيز نبايد غافل بود. اساساً يكي از مسائل و دغدغه‌هاي كليدي امريكا و رژيم‌صهيونيستي آن است كه سامانه‌هاي دفاع موشكي امريكا با بهره‌گيري از موشك‌هاي THAAD و سامانه Aegis و همچنين سامانه و موشك‌هاي Arrow متعلق به رژيم غاصب صهيونيستي هنوز به تكامل، قدرت بالاي درگيري و مقابله با موشك‌هاي جمهوري اسلامي ايران نرسيده است. پرواضح است كه اين خلأ زماني پنج الي هشت ساله تحريم سفت و سخت موشكي ايران سبب رشد، تكامل و بهينه‌سازي اين سامانه‌هاي دفاعي دشمنان و به‌ويژه رژيم‌صهيونيستي خواهد بود و در انتهاي اين بازه هشت ساله (كه از منظر علمي و با احتساب روند شتاب علمي در جهان، مدت زمان بسيار طولاني محسوب مي‌شود) قدرت موشكي ايران بازدارنده نخواهد بود.
3- در ارزيابي راهبردي از قيد چنين‌ بندي در پيش‌نويس قطعنامه، اولاً بايد اذعان كنم پيش از اين تصور بنده و برخي ديگر بر آن بود كه مسئله موشكي جمهوري اسلامي ايران، فاز بعدي پروژه بحران‌سازي و مسئله‌سازي امريكا و غرب عليه توانمندي‌هاي راهبردي ايران خواهد بود. به‌ عبارت ديگر پيش از اين اعتقاد داشتم غرب با گنجاندن و اصرار بر مسئله PMD پس از يك دوره «استراحت هسته‌اي»، فاز موشكي ايران را كليد خواهد زد و با بازگرداندن فوري تحريم‌ها به‌بهانه‌هاي موشكي، مذاكرات ديگري را براي محدودسازي قدرت دفاعي ايران درخواست خواهد كرد. بنده در يادداشت دغدغه‌هاي فراهسته‌اي در مذاكرات هسته‌اي (اينجا) به اين مورد اشاره كرده بودم.
با اين حال به نظر مي‌رسد امريكا و برخي متحدان غربي‌اش به‌تفسير و زعم خود زمين توافقنامه وين را حاصلخيزتر از آن ديده‌اند كه همين حالا تنها يك محصول در آن بكارند. به‌بيان ديگر، امريكايي‌ها با گنجاندن چنين متن مهمي در پيش‌نويس قطعنامه عملاً يك «پرش دوگام» از مؤلفه‌هاي قدرت و امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران را در دستور كار خود قرار داده‌ و موضوع موشكي را از همين حالا ذيل موضوع هسته‌اي گنجانده‌اند.
بدين ترتيب در صورت عدم ممانعت جدي از تصويب چنين بندي در قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل عملاً اين اتفاقات خواهد افتاد؛ اولاً طي مدت زمان اجراي توافقنامه، غرب به‌اصطلاح خود با بهره‌گيري از موضوعي تحت عنوان افزايش «زمان گريز هسته‌اي» از طريق اقداماتي همچون از بين رفتن ذخيره اورانيوم 20درصد، كاهش مواد به 300 كيلوگرم و حفظ همين ميزان، كاهش سانتريفيوژهاي فعال ايران، تبديل فردو از يك مركز غني‌سازي به مركز تحقيقات فيزيك، خيال خود را از موضوع هسته‌اي ايران آسوده‌تر از پيش خواهد ساخت و ثانياً از طريق مهار قدرت موشكي جمهوري اسلامي ايران و عقب راندن آن (با احتساب سرعت رشد علم در دنيا و توقف علم موشكي در ايران بر اساس قطعنامه)، توان بازدارندگي موشكي را نيز تا حد زيادي از ايران خواهد ستاند و پس از آن قادر خواهد بود فازهاي آتي خود عليه جمهوري اسلامي ايران را بسيار راحت‌تر از پيش كليد بزند. فراموش نبايد كرد كه اساساً مهم‌ترين دغدغه امريكا در مواجهه با جمهوري اسلامي ايران نه ترس از سلاح هسته‌اي، بلكه توانايي بازدارندگي موشكي بسيار جدي جمهوري اسلامي ايران است. چه آنكه امريكايي‌ها به‌رغم ادعاهاي تبليغاتي خود همواره از يك نكته مهم به‌خوبي آگاه بوده و هستند كه ايران هيچ‌گاه دنبال سلاح هسته‌اي نبوده و نيست. با اين حال جمهوري اسلامي ايران در ارتقاي توان بازدارندگي موشكي خود همواره جدي بوده است.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن