واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چین برای حسن نیت، به تایوان آب آشامیدنی صادر می کند تهران - ایرنا - خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه از تایپه اعلام کرد که پکن برای نشان دادن حسن نیت و رفع اختلافات تاریخی اش با تایوان، به آن کشور آب آشامیدنی صادر می کند.
"چن فو های" استاندار استان "کینمن" تایوان در این باره گفت: به رغم برخی اختلافات تاریخی میان چین و تایوان، پکن امروز قراردادی را با تایپه امضاء کرد تا آب موردنیاز مردم مجمع الجزایر تایوان را از چین تامین کند.
وی که خود در مراسم امضای قرارداد حضور داشت این رویداد را برای برقراری یک رابطه صلح آمیز میان دو ملت و دولت چین و تایوان بسیار حائز اهمیت خواند و افزود: براساس این قرارداد به عنوان نشانه ای از گرمی روابط دو کشور، پکن در مرحله نخست آب آشامیدنی100 هزار نفر از مردم این استان را از استان جنوبی فوجیان خود تامین خواهد کرد.
فرانس پرس ضرب الاجل تکمیل این طرح را سال 2017 اعلام کرد و افزود: قرار شد دولت چین از طریق خط لوله 12 کیلومتری آب مورد نیاز مردم استان کینمن تایوان در دو کیومتری مرز با چین که از اواخر دهه 1950 میلادی در جنگ 44 روز از خاک چین جدا شد را تامین کند.
به گزارش ایرنا، مقامات دو کشور متخاصم چین و تایوان در 22 بهمن 1392 برای نخستین بار طی حدود 65 سال اختلاف با یکدیگر دیدار و گفت وگو کردند.
منابع خبری چین گزارش داده بودند که "وانگ یو- چی" وزیر امور چین در دولت جمهوری تایوان و "ژانگ ژوجینگ" همتای او در دولت جمهوری خلق چین، در شهر نانجینگ، واقع در شرق جمهوری خلق چین با یکدیگر ملاقات کرده بودند.
از زمان تجزیه چین به دو بخش جمهوری خلق مستقر در سرزمین اصلی و جمهوری ملی گرا در جزیره تایوان در سال ۱۹۴۹، این نخستین ملاقات رسمی بین نمایندگان دو حکومت بود. به همین دلیل هم رسانه های خبری جهان از این دیدار با عنوان واقعه ای تاریخی نام برده بودند.
جمهوری چین، مستقر در تایوان، که از آن با عنوان حکومت ملی گرای چین نیز نام برده می شود، تا سال ۱۹۷۱ میلادی به عنوان نماینده تمامی سرزمین چین در سازمان ملل حضور داشت و عضو دایم شورای امنیت نیز بود هرچند وسعت تایوان از حدود 36 هزار کیلومتر مربع فراتر نمی رود در حالیکه سرزمین اصلی چین حدود 5/9 میلیون کیلومتر مربع وسعت دارد.
در حال حاضر جمعیت تایوان به حدود 25 میلیون نفر و جمعیت سرزمین اصلی چین به حدود یک میلیارد و 300 میلیون نفر می رسد.
یادآوری می شود سیاست رسمی هر دو حکومت چین و تایوان، وحدت هر دو سرزمین است هرچند در تایوان، برخی از احزاب سیاسی هدف جدایی و استقلال نهایی تایوان به عنوان یک کشور مستقر را دنبال کرده اند که خشم مقامات جمهوری خلق چین را در پی داشته است. در سال های اخیر، دو جمهوری روابط اقتصادی خود را گسترش داده اند.
آساق**1378**1392
29/04/1394
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]