واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: رابطه تغذيه در ابتلا به بيماري ام اس
پژوهش هاي جديد نشان ميدهند که زنان مبتلا به ام اس در مقايسه با افراد سالم مواد مغذي آنتي اکسيداني و ضد التهابي از جمله فولات، ويتامين اي و منيزيم کمي دريافت ميکنند.
به گزارش نامه نیوز، يافته ها نشان ميدهند در زناني که مواد غذايي نامبرده را به ميزان کمي دريافت ميکنند، ممکن است عوارض مهمي براي سلامتي ايجاد شود چرا که اين مواد خطر مشکلات عصب شناختي مانند ام اس را کاهش داده يا پيشرفت آن در افراد مبتلا را کند مي کند. اين نتايج در شصت و هفتمين همايش سالانه آکادمي نورولوژي امريکا در واشنگتن دي سي ارائه شده است.
ام اس بيماري مربوط به دستگاه عصبي مرکزي است و زماني اتفاق مي افتد که دستگاه ايمني التهاب در دستگاه عصبي مرکزي ايجاد ميکند. اين التهاب، ميلين را تخريب کرده يا به آن آسيب وارد ميکند. ميلين ماده چربي است که از رشته هاي عصبي محافظت کرده و امکان ارسال پيام هاي الکتريکي بين مغز و بخشهاي ديگر بدن را فراهم مي آورد. تخمين زده ميشود ام اس در امريکا بيش از 400000 نفر را مبتلا کرده است و هر هفته 200 مورد جديد ابتلا در امريکا تشخيص داده ميشوند.
شروع ام اس بين سنين 20 تا 50 سالگي بيشترين شيوع را دارد اما در هر سني ممکن است اتفاق بيفتد. اين بيماري در زنان دو تا سه برابر مردان است.
طبق پژوهشها، افزايش بروز ام اس در سالهاي اخير دانشمندان را به سمت اين تئوري ميکشاند که تغييرات غذايي التهاب آور ممکن است در ايجاد اين بيماري نقش داشته باشد. در اين پژوهش 57 زن در سنين بين 18 تا 60 سال با شاخص توده بدني 30 کيلوگرم بر متر مربع يا کمتر شرکت داشتند که بخشي از مطالعه مکمل ويتامين دي بودند. در بين اين زنان 27 نفر مبتلا به ام اس و 30 نفر گروه کنترل (سالم) بودند. پيش از مصرف مکمل ويتامين دي در شرکت کننده ها، همه آنها بايد به طور مکرر پرسشنامه غذايي پر ميکردند و به اين صورت اطلاعاتي راجع به رژيم غذايي و تغذيه شان در 12 ماه گذشته جمع آوري ميشد.
محققان دريافتند که به طور متوسط زنان مبتلا به ام اس نسبت به زنان سالم، مقدار مواد مغذي ضد التهابي و آنتي اکسيداني از جمله فولات، ويتامين اي، لوتئين زگزانتين و کرستين کمتري از غذاي خود دريافت ميکردند.
زنان مبتلا به ام اس به طور متوسط روزانه 244 ميکروگرم فولات غذايي مصرف ميکردند که مصرف آن در گروه کنترل 321 ميکروگرم در روز بود. مقدار فولات توصيه شده غذايي روزانه براي بزرگسالان 400 ميکرگرم است بنابراين هر دو گروه به مقدار توصيه شده فولات مصرف نميکنند. مقدار متوسط منيزيم دريافتي در زنان مبتلا به ام اس 254 ميلي گرم بود در حالي که در گروه کنترل مقدار متوسط منيزيم 321 ميلي گرم در روز بود که درست به مقدار توصيه شده روزانه يعني 320 ميلي گرم در روز بود. زنان مبتلا به ام اس در مقايسه با گروه کنترل درصد کمتري از کالري شان را از چربي دريافت ميکردند.
اين محققان ميگويند که يافته ها نشان ميدهد تفاوت واضحي بين دريافت مواد مغذي داراي خواص ضد التهابي و آنتي اکسيداني بين بيماران مبتلا به ام اس و افراد سالم وجود دارد. به گفته اين پژوهشگران توضيح دقيقي براي اين يافته ها در دست نيست اما تحقيقاتي بايد در آينده صورت پذيرد. در حال حاضر مشخص نيست کمبود مواد مغذي موجب ام اس ميشود يا خود اين کمبود حاصل بيماري ام اس است. از آنجايي که ام اس يک اختلال التهابي مزمن است، دريافت مقدار کافي مواد مغذي با خاصيت ضد التهابي ممکن است به پيشگيري از اين بيماري يا کاهش حمله هاي آن به افراد مبتلا، کمک کند.
آنتي اکسيدانها براي سلامتي و کمک به کاهش تاثيرات انواع ديگر آسيبهايي که در سطح سلولي ممکن است اتفاق بيفتد و در بيماريهاي عصب شناختي مانند ام اس نقش دارد، حياتي هستند. اگر چه اين مواد مغذي مهم هستند اما هنوز لازم نيست زنان مبتلا مصرف اين مواد را افزايش دهند. نتايج مقدماتي هستند و تحقيقات بيشتري براي يافتن ارتباط اصلاح رژيم غذايي در ام اس لازم است.
منبع: مهر
۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]