تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833454810




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

كمبود واكسن عامل شيوع طاعون در استان مرکزی


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: در حالي كه براساس آخرين آمار بيش از 300 كل و قوچ وحشي در منطقه هفتاد قله استان مركزي بر اثر طاعون نشخوار‌كنندگان تلف شده‌اند، همچنان نگراني‌هايي در رابطه با شيوع اين بيماري خطر ناك و سرايت آن به دام‌هاي اهلي وجود دارد. اين در حالي است كه مسئولان محلي عنوان مي‌كنند يكي از دلايل فراگير شدن اين بيماري كمبود واكسن و عدم واكسيناسيون دام‌ها در كشور است.

به گزارش تراز ، طاعون نشخوار‌كنندگان براي نخستين بار در سال 1942 در كشور ساحل عاج مشاهده شد و سپس كل قاره آفريقا به جز جنوب آن را فرا گرفت. اين بيماري ويروسي در نقاط ديگري مثل خاورميانه، آسياي مركزي و جنوب آسيا نيز انتشار يافت و سرانجام در سال 1378 از كشور عراق به ايران راه يافت و استان‌هاي غربي نخستين استان‌هاي درگير با اين بيماري بودند.

سازمان بهداشت جهاني دام (OIE) و فائو اين بيماري را به عنوان سومين كانديد ريشه‌كني در جهان معرفي كرده‌اند و برنامه‌ريزي شده كه اين بيماري در بازه‌ زماني 15 ساله يعني از سال 2015 تا 2030 به‌طور كامل در دنيا ريشه‌كن شود. اين در حالي است كه منطقه خاورميانه از بزرگ‌ترين كانون‌هاي مستعد اين بيماري و از نظر سازمان بهداشت جهاني دام (OIE) يكي از بزرگ‌ترين تهديدها براي شيوع اين بيماري به حساب مي‌آيد و از اين رو شرايط ايران بسيار حساس و دشوار است. اين بيماري از سال 78 وارد كشور ما شد و براي مقابله با آن، برنامه سالانه واكسيناسيون پيگيري مي‌شود كه البته به دليل محدوديت‌هاي موجود، ميزان واكسن در اختيار سازمان دامپزشكي، جوابگوي نياز كشور نيست و با توجه به قرار گرفتن 80 درصد كشور در نقشه كوچ عشاير، همچنين در اختيار داشتن 28 درصد دام كشور توسط عشاير، نگراني‌ها براي انتقال اين بيماري در كشور بسيار شديد و بالاترين زمان رخداد اين بيماري نيز همزمان با فصول كوچ عشاير يعني بهار و پاييز است. كارشناسان نخستين و بهترين اقدام براي جلوگيري از انتقال اين بيماري ويروسي به حيات وحش را جلوگيري از تماس با دام‌هاي اهلي و همچنين گسترش واكسيناسيون دام اهلي در مناطق درگير همچون هفتاد قله مي‌دانند.


خشكسالي‌ها دليل شيوع طاعون در ميان دام
مديركل آموزش و مشاركت‌هاي مردمي سازمان حفاظت از محيط زيست كشور گفت: خشكسالي‌هاي شديد باعث شده كه گونه‌هاي حيات وحش به حوالي سكونت‌گاه‌هاي انساني حركت كرده و طاعون نشخواركنندگان كوچك (بيماري ppr) كه در دام‌هاي اهلي ايجاد شده، اثر بگيرند. يكي از مهم‌ترين راهكارهاي بلندمدت براي ريشه‌كني اين بيماري سالانه 80 ميليون دوز واكسن مورد نياز است كه تنها براي پوشش واكسيناسيون بره و بزغاله‌هاي حساس دو سال پياپي به 17 ميليون دوز واكسن نياز است. محمد درويش درباره علل و راهكارهاي حل مساله شيوع بيماري ppr در منطقه هفتاد قله اراك، افزود: از سوي ديگر، به دليل عدم مديريت دام‌هاي منطقه و عدم رعايت نكات بهداشتي از سوي دامداران محلي، ناقل اين بيماري وارد محدوده حيات وحش شده است. وی با اشاره به راهكارهاي رفع اين معضل، تصريح كرد: دامپزشكي بايد با جديت بيشتري وارد عمل شده و آموزش‌هاي لازم را به دامداران محلي ارائه دهد، همچنين واكسيناسيون و آزمايش مرتب بهداشتي بايد انجام بگيرد. مديركل آموزش و مشاركت‌هاي مردمي سازمان حفاظت از محيط زيست، ادامه داد: وزارت بهداشت نيز بايد به وظايف خود به‌طور دقيق‌تر عمل كند تا بيماري ريشه كن شده و ديگر شاهد اين قبيل مسائل نباشيم؛ چراكه پيش از اين، همين اتفاق در پارك ملي استان فارس رخ داد و به فاصله دو ماه در استان مركزي نيز تكرار شد.


رفع موانع توليد و واردات واكسن طاعون
مديركل دفتر تنوع زيستي و حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست گفت: بررسي‌ها نشان مي‌دهد اگر دام‌هاي اهلي دو سال مداوم واكسن طاعون نشخواركنندگان را دريافت كنند مادام العمر نسبت به آن بيماري ايمن مي‌شوند ولي در حال حاضر تنها زماني كه گزارشي از مشاهده بيماري به آن سازمان مي‌رسد، اقدام به واكسيناسيون مي‌كنند، در حالي كه اين روش درستي نيست و در اين فاصله، بيماري تلفات خود را مي‌گيرد. مجيد خرازيان مقدم گفت: در منطقه هفتاد قله دفن بهداشتي، ضد عفوني كردن آبشخورها و امحاي اصولي برخي از اقدامات صورت گرفته است. مقدم ادامه داد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد اگر دام‌هاي اهلي دو سال مداوم واكسن طاعون نشخواركنندگان را دريافت كنند مادام العمر نسبت به آن بيماري ايمن مي‌شوند اما در حال حاضر به دليل محدوديت‌هاي كه سازمان دامپزشكي با آنها مواجه است تنها زماني كه گزارشي از مشاهده بيماري به آن سازمان مي‌رسد، اقدام به واكسيناسيون مي‌كنند، در حالي كه اين روش درستي نيست و در اين فاصله، بيماري تلفات خود را مي‌گيرد. وی ضمن يادآوري اهميت اكولوژيك و اقتصادي گونه‌هاي حيات وحش، خواستار رفع موانع توليد و واردات واكسن طاعون نشخواركنندگان براي جلوگيري از تكرار حوادث مشابه شد و خاطرنشان كرد: وقتي يك گوسفند تلف مي‌شود مي‌توان ارزش اقتصادي آن را مشخص كرد اما، زماني كه يك كل يا قوچ از بين مي‌رود نمي‌توان ارزش اقتصادي آن را تعيين كرد.


330راس حيوان به دليل طاعون تلف شدند
مشاور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست درباره كم و كيف واكسيناسيون دام‌ها در منطقه هفتاد قله به «آرمان» مي‌گويد: تاكنون ‌واكسيناسيون حيوانات اهلي و جداسازي حيوانات اهلي از وحشي انجام شده است. اسماعيل كهرم مي‌افزايد: در اين زمينه دام و حيوانات اهلي در آغل نگه داري مي‌شوند تا به اين ترتيب از ابتلا به طاعون مصون باشند. به گفته او دليل ابتلا به اين بيماري به اين دليل است كه حيوانات وحشي براي يافتن علوفه مجبورند به دامنه‌ها بيايند و در معرض تماس با حيوانات اهلي قرار مي‌گيرند. او با بيان اينكه نمي‌توان حيوانات مبتلا به طاعون را شناسايي كرد، ‌تاكيد مي‌كند: واكسيناسيون حيوانات وحشي منوط به در اختيار گرفتن آنهاست و با توجه به اينكه مهار اين حيوانات امكان پذير نيست با كنترل و مراقبت از حيوانات اهلي مي‌توان از شيوع اين بيماري جلوگيري كرد. مشاور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست مي‌افزايد: تاكنون 330 راس حيوان به دليل اين بيماري تلف شدند. كهرم با بيان اينكه اين بيماري به انسان سرايت نمي‌كند، تصريح مي‌كند: يكي از اشكالات اين منطقه مجاورت با تاسيسات انساني است كه اين امر باعث بروز آسيب‌هاي فراوان به محيط مي‌شود.


ريشه كني طاعون در سال‌هاي اخير
عضو شوراي شهر اراك درباره كم و كيف وضعيت منطقه هفتاد قله به آرمان مي‌گويد: بروز اين نارسايي باعث واكنش فعالان محيط زيست شده و اقدامات اساسي سازمان محيط زيست در زمينه كاهش مشكلات و از بين بردن اين بيماري است. مجيد كلواني مي‌افزايد: نخستين و بهترين اقدام براي جلوگيري از انتقال اين بيماري ويروسي به حيات وحش را مي‌توان تاثير اقدامات كوتاه‌مدت براي جلوگيري از تماس با دام‌هاي اهلي و همچنين گسترش واكسيناسيون دام اهلي در مناطق درگير همچون هفتاد قله اشاره كرد. به گفته او تاكنون روند واكسيناسيون اين حيوانات در منطقه انجام شده و اين بيماري كاملا تحت كنترل است. كلواني با بيان اينكه در طول تاريخ شيوع طاعون هر از چند گاهي در جهان مشاهده مي‌شود، مي‌گويد: با توجه به بررسي‌هاي كارشناسان اين بيماري تا چند سال ديگر ريشه كن مي‌شود.

 





زمانبندی انتشار: 29 تير 1394 - 14:58





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن