تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):وقتى معلم به كودك بگويد: بگو بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و كودك آن را تكرار كند خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827271056




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توصیه نخست وزیر هند به ترکمنستان: به جای تاپی، روی انتقال انرژی خود از مسیر ایران کار کنید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: توصیه نخست وزیر هند به ترکمنستان: به جای تاپی، روی انتقال انرژی خود از مسیر ایران کار کنید تهران – ایرنا – مجله ژاپنی دیپلمات نوشت: «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در سفر اخیر خود به ترکمنستان، برخلاف انتظارها و به جای اینکه ابتکار دهلی برای تعیین کنسرسیوم ساخت خط لوله تاپی (تاجیکستان – افغانستان – پاکستان – هند) را اعلام کند، به مقام های عشق آباد توصیه کرده است به انتقال نفت و گاز خود از طریق خاک ایران و مسیر زمینی و دریایی ایران آن فکر کنند.


دیپلمات امروز در گزارشی تحلیلی به قلم «مایکل تان چوم» عضو ارشد موسسه انرژی اوراسیا در شورای آتلانتیک افزود: پیشنهاد مودی که چند روز پیش از توافق ایران و 1+5 اعلام شد را در واقع، می توان آغاز بازی پساتحریم با چین دانست.
این نشریه با اشاره به سرمایه گذاری های هند و چین برای تبدیل ایران به گذرگاه بازرگانی و ترانزیت انرژی در دوران پساتحریم تصریح کرد: این رقابت در نهایت به سود ایران تمام خواهد شد.
به نوشته دیپلمات، برخی پیشنهاد «مودی» برای راه اندازی مسیر ایران – عمان – هند را پاسخی سیاسی به پیشنهاد پکن به اسلام آباد برای ساخت بخش پاکستانیِ خط لوله ایران و پاکستان (IP) می دانند.
خط لوله ایران و پاکستان (IP) که در سال 1995 با عنوان ایران و پاکستان و هند (IPI) مطرح شد و از آن به عنوان «خط لوله صلح» نیز نام می برند، قرار بود روزانه 31 میلیون متر مکعب گاز ایران را به هند انتقال دهد، اما دهلی نو پس از توافق اتمی سال 2008 با آمریکا و زیر فشار واشنگتن، پروژه یادشده را در سال 2009 میلادی رها کرد. پس از آن، دولت چین در آوریل 2015 - فروردین گذشته- و همزمان با تفاهم هسته ای میان ایران و 1+5، پیشنهاد احیای این طرح زیر عنوان IP را مطرح کرد. قرارداد این طرح نیز 18 روز پس از تفاهم یادشده میان پکن و اسلام آباد امضا شد تا خط لوله از بندر «گوادر» تا «نواب شاه» کشیده شود و از آنجا به شبکه گاز پاکستان بپیوندد. این خط، می تواند گاز ایران در میدان پارس جنوبی را برای تولید 4 هزار و 500 مگاوات برق در نیروگاه های گازی پاکستان انتقال دهد و مشکل کمبود شدید برق در پاکستان را تا اندازه زیادی حل کند.
چین با پرداخت وام 2 میلیارد دلاری به پاکستان، 85 درصد از هزینه های این خط لوله را می پذیرد. ایران پیشاپیش بخش مربوط به خاک خود را ساخته است و چین ساخت ادامه این خط لوله را بخشی از طرح 46 میلیارد دلاری خود برای توسعه زیرساخت های پاکستان و اتصال گوادر به کاشغر در چین می داند.
دیپلمات نوشت: طرح دهلی برای ساخت دالان ترابری شمال – جنوب از طریق ایران را باید پاسخ هند به طرح جاده ابریشم چین دانست. طرح هند متکی به بندر چابهار در ایران خواهد بود که در 72 کیلومتری گوادر پاکستان قرار دارد. در واقع، چابهار قرار است دروازه داد و ستد میان هند با افغانستان و آسیای میانه باشد.
با آنکه چینی ها پیشاپیش بیش از 50 میلیارد دلار در زیرساخت های آسیای میانه سرمایه گذاری کرده اند، اما راه اندازی خط لوله «ایران – عمان – هند»، به سرعت الگوی صادرات انرژی از آسیای میانه را تغییر خواهد داد و بر الگوی صادرات انرژی در دریای عرب و اقیانوس هند نیز اثر خواهد گذاشت.
این مجله ژاپنی یادآور شد: طرح اولیه ایجاد خط لوله «ایران – عمان – هند» نخستین بار در دیدار سال 1993 «پی. وی. نارایسمها رائو» نخست وزیر فقید هند از مسقط عنوان شد. 22 سال پس از آن طرح اولیه، نخست وزیر کنونی هند مذاکره با عمان برای احیای پروژه یادشده را آغاز کرده است. وزیران خارجه عمان و هند در فوریه 2015، قرارداد پشتیبانی فنی از این طرح را نیز امضا کردند. اکنون با احتمال لغو تحریم های ایران، عملی شدن این پروژه بسیار قوت گرفته است.
شرکت فاکس پترولیوم مستقر در هند، یک هفته پیش از توافق ایران و 1+5، پیشنهادی را برای ساخت خط لوله چندمنظوره عمان – هند (OIMPP) و انتقال گاز ایران مطرح کرد. این خط لوله 1600 کیلومتری، بر اساس برآورد فاکس، 5.6 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و 8 تریلیون متر مکعب گاز را در مدت 20 سال انتقال خواهد داد. در طرح شرکت فاکس، از همین خط لوله برای انتقال گاز قطر نیز می شود استفاده کرد و اگر ترکمنستان بخواهد گاز خود را از مسیر ایران به هند صادر کند، خط لوله فرضی فاکس، از این ظرفیت نیز برخوردار خواهد بود.
مجله دیپلمات تصریح کرد: با توجه به حضور قدرتمندانه چین در آسیای میانه، لغو تحریم های ایران کلید ایفای نقشِ هند در منطقه اوراسیا خواهد بود. اکنون با پیشنهاد نارندرا مودی به ترکمنستان، به نظر می رسد دور تازه ای از رقابت میان پکن و دهلی نو آغاز شده باشد.
به نوشته این نشریه، هند برای موفقیت ناچار است توازنی میان خواسته های سیاسی دهلی نو و سرمایه گذاری در زیرساخت های انرژی و خط لوله ها ایجاد کند و خط لوله تاپی و ایران - عمان – هند، می تواند سرآغازی برای این موفقیت باشد.
آساق**9163 ** 1551



29/04/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن