واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مشايي:دفاع مقدس ميراث بزرگ معنوي ملت ايران است
رئيس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري تأكيد كرد: ما امروز از دفاع مقدس به عنوان ميراث بزرگ معنوي ملتي ياد مي كنيم كه در سير تطول و تحول خود در تاريخ رسم وفا را به جاي آورده و خود را براي ارزشها و عزت اين ملت و بلكه انسان فدا كردند.
به گزارش خبرنگار مهر، مراسم گراميداشت سالروز آزادسازي خرمشهر پيش از ظهر امروز با حضور "اسفنديار رحيم مشائي" رئيس سازمان ميراث فرهنگي، "سردار باقرزاده" رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس ، برخي از مسئولين كشوري و لشكري، "مهندس چمران" رئيس شوراي شهر تهران و جمعي از كاركنان سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي برگزار شد.
مهندس اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين مراسم طي سخناني ضمن تسليت ايام سوگواري شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) ، ياد و خاطره رادمردان و شيرزنان 8 سال دفاع مقدس را گراميداشت و گفت: شهيدان انسانهايي بودند كه نشان دادند مراتب هستي انساني بسيار فراتر از آن است كه در جريان جاري يك زندگي روزمره اسير امور تحميلي براي پاسخگويي به نيازهاي بديهي باشد.
مشايي درك و شناخت درست از حقيقت 8 سال جنگ تحميلي را نيازمند گذشت زمان دانست و گفت: هيچكس امروز مدعي نيست كه حقيقت آنچه را كه در دفاع مقدس شكل گرفته به درستي تحليل و ارزيابي مي كند. شناخت اين موج عظيمي كه پديد آمد و در بستر زمان نمرد بلكه حيات مجدد و متعالي گرفت و ميوه ها و محصولات آن يكي پس از ديگري ولو ثمري جاودانه از خود بروز مي دهد، به زمان نياز دارد.
وي جنگ تحميلي عليه ايران را يكي از طولاني ترين جنگها از حيث زمان و مكان و عمل خواند و در عين حال تأكيد كرد: اگر مي خواهيم عظمت دفاع مقدس را بدانيم بايد به عميق ترين مؤلفه هاي آن از جمله، مظلوميت، ماهيت و حقانيت دفاع مقدس بپردازيم.
معاون رئيس جمهور با تأكيد بر اينكه امروز دنيا درك كرده است كه چرا به ايران يورش بردند، درخشش تابناك نظام جمهوري اسلامي را بهترين سند بر حقانيت ايران دانست.
مهندس مهدي چمران رئيس شوراي شهر تهران نيز طي سخناني به بيان خاطراتي از شرايط سخت نبرد در روز سوم خرداد61پرداخت و تأكيد كرد: تدبير فرماندهان، حماسه شجاعت و شهامت رزمندگان و ايثارگران و از همه مهم تر اراده الهي بر آن قرار گرفت كه خرمشهر آزاد شود.
وي به تأثير فتح خرمشهر در مناسبات بين المللي و خاورميانه اشاره كرد و حمله گسترده اسرائيل به لبنان را ناشي از پيروزي هاي جبهه ايران خواند.
پيش از سخنان مهندس مشايي نيز دكتر دولت آبادي معاون سازمان ميراث فرهنگي نيز طي گزارشي به بيان اقدامات اين سازمان در جهت ثبت و ضبط آثار دوران دفاع مقدس و توسعه گردشگري جنگ پرداخت.
وي با بيان اينكه 22 هزار اثر تاريخي از ايران تا كنون ثبت شده است ، به تصويب كنوانسيون حفظ آثار ناملموس در 17 اكتبر 2003 در يونسكو اشاره كرد و گفت: ايران پيش از اين تاريخ به حفظ اين آثار همت گماشت و سازمان ميراث فرهنگي اقدامات وسيعي را براي ثبت اين آثار آغاز كرد كه نوروز به عنوان اولين اثر ميراث ناملموس به ثبت رسيد.
به گزارش خبرنگار مهر، در پايان اين مراسم ضمن تجليل از خانواده "شهيد محمد جهان آرا" و "شهيد رحيم نجفي" ، از برخي شاعران و هنرمندان برجسته اي كه پيرامون حماسه آزاد سازي خرمشهر آثار ماندگاري خلق كرده اند، تقدير شد.
در بخش "نواهاي ماندگار" از صادق آهنگران، غلام كويتي پور، محمد گلريز و گروه موسيقي آباده، در"بخش عكس" از بهمن جلالي، سعيد صادقي، محمد فرهود، جاسم غزوان پور، بهرام محمدي فر، اسماعيل داوري و امير علي جواديان به پاس ثبت لحظه هاي ماندگار با اهداي لوح، تنديس ويژه و كمك هزينه سفر به عتبات عاليات تقدير شد.
بر اساس اين گزارش، در "بخش شاعران ماندگار" ضمن تقدير از خانواده زنده ياد قيصر امين پور، از پرويز بيگي حبيب آبادي تجليل شد و در "بخش فيلم" نيز ضمن تقدير از خانواده زنده ياد رسول ملاقلي پور، از محمد حسين لطيفي كارگردان "روز سوم"، سعيد سهيلي سازنده فيلم "مردي شبيه باران" و "جمال شورجه" تقدير شد. همچنين در "بخش خبرهاي ماندگار" از سعيد علاميان، اسدا... مشايخي و حجت الاسلام عظمائيان قدرداني شد و در بخش هنرمندان نيز از برزو و انوشيروان ارجمند و ابوالفضل پور عرب و از "جامعه ورزشكاران" از محمد پنجعلي با اهداء جوايزي تجليل شد.
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 966]